Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 16:29 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

Super by było jakby mała znalazła domek...
Pobyt w lecznicy to przecież nie to samo, co dom...
Ona tam siedzi w ciasnej klateczce i pewnie lekarze nie mają czasu poświęcić jej zbyt wiele uwagi... :(
Dobrze, że ma profesjonalną opiekę i jest leczona. ale dom jest przecież nie do zastąpienia...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sie 04, 2010 17:54 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

:ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro sie 04, 2010 18:14 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

a czy ja mogę zadać czysto hipotetycznie kilka głupich pytań? może ktoś bardziej doświadczony będzie miał cierpliwość odpowiedzieć, bo czytam forum od dosyć dawna, ale ciągle jestem zielona jak widać:/

mieszka z nami 14-miesięczny kocur, w żadnym razie nie agresywny, ale energiczny i bardzo towarzyski, i bałabym się czy nie będzie zbyt nachalny i takiej małej pchełki niechcący nie skrzywdzi... no i z drugiej strony, Darti jest oczywiście zdrowy, zaszczepiony i tak dalej, ale mamy też staruszkę szczurzycę, a tyle się nasłuchałam o różnych chorobach które można przywlec ze schroniska, że no... po prostu nie wiem co powinno się zrobić żeby nie ryzykować zdrowiem zwierząt... uch, siedzi mi ta mała w głowie i nie mogę tego przeżyć że nie ma się gdzie podziać:/

ironside

Od: Śro maja 19, 2010 20:57

Post » Śro sie 04, 2010 18:25 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

na butach też możesz do domu coś przynieść, nie oszukujmy się. Stoisz obok kogoś w autobusie i nie masz gwarancji, że nie zetknął się z pp, czy innym świństwem...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro sie 04, 2010 18:30 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

ironside pisze:a czy ja mogę zadać czysto hipotetycznie kilka głupich pytań? może ktoś bardziej doświadczony będzie miał cierpliwość odpowiedzieć, bo czytam forum od dosyć dawna, ale ciągle jestem zielona jak widać:/

mieszka z nami 14-miesięczny kocur, w żadnym razie nie agresywny, ale energiczny i bardzo towarzyski, i bałabym się czy nie będzie zbyt nachalny i takiej małej pchełki niechcący nie skrzywdzi... no i z drugiej strony, Darti jest oczywiście zdrowy, zaszczepiony i tak dalej, ale mamy też staruszkę szczurzycę, a tyle się nasłuchałam o różnych chorobach które można przywlec ze schroniska, że no... po prostu nie wiem co powinno się zrobić żeby nie ryzykować zdrowiem zwierząt... uch, siedzi mi ta mała w głowie i nie mogę tego przeżyć że nie ma się gdzie podziać:/

szczurzyca nie zarazi się kocią wirusówką. Jednak na pewno wzbudzi zainteresowanie kociaka, pewnie Twój kocurek też chętnie obserwuje ją w klatce :) mam w domu oprócz kotów jeszcze świnki morskie i one stanowią atrakcję co niemiara dla wszystkich moich tymczasów :) Jednak klatka jest duża i świnki już przyzwyczajone i nic sobie z tego nie robią :)

co do Twojego kocurka, to myślę, że on będzie zachwycony towarzystwem :) fakt, że początkowo trzeba by było uważać, żeby jej zanadto nie poturbował i tej łapki, zresztą wiadomo, że kot jako zwierzę terytorialne na początku może fukać i syczeć na innego kociaka, ale że to kotek młodziutki to po kilku dniach będzie chciał się bawić a na tym i Gremlinia by skorzystała :)
ja bym na początek zaproponowała Ci dużą, króliczą klatkę, w której w okresie leczenia łapuni mogłaby przebywać kicia. Oczywiście wypuszczana na spacerki kontrolowane.
To też dobrze by zrobiło na zapoznanie pomiędzy kotami.
Myśl ironside......serce samo Ci podpowie :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sie 04, 2010 18:42 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

oki, od dziś zero komunikacji publicznej;) wybaczcie, co prawda w liceum często bywałam w schronisku, ale nigdy nie zabierałam zwierząt stamtąd do domu, a poza tym panikara jestem i wolę dmuchać na zimne.

ale dzięki wielkie za rady. (klatkę mam, szczurzą ale sporą...) ciekawa jestem co na taki pomysł powie mój niemąż:/ a może znajdzie się dla kotki jakiś dom lepszy i bliżej...

ironside

Post » Śro sie 04, 2010 18:51 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

ja tam nadal trzymam sobie kciuki ;)
w razie czego pytaj, radź się, przecież po to tu jesteśmy :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 04, 2010 18:57 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

ironside
to czy Twój kot jest szczepiony?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sie 04, 2010 18:58 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

ironside pisze:a czy ja mogę zadać czysto hipotetycznie kilka głupich pytań? może ktoś bardziej doświadczony będzie miał cierpliwość odpowiedzieć, bo czytam forum od dosyć dawna, ale ciągle jestem zielona jak widać:/

:mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 04, 2010 19:02 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

no właśnie;) szczepienia aktualne, po wakacjach mamy go znowu odrobaczyć i to tyle.

ironside

Post » Śro sie 04, 2010 19:09 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

dobry domek :twisted: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sie 04, 2010 19:33 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

ironside pisze:no właśnie;) szczepienia aktualne, po wakacjach mamy go znowu odrobaczyć i to tyle.

Darti jest wykastrowany?

myślę, że to wielka szansa dla Gremlinki. Ogromna! Myśl myśl a my tu kciuki pościskamy.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sie 04, 2010 19:42 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

wykastrowany. i jednooki (po kocim katarze), żeby tak już dokumentacja medyczna była kompletna. i wiem że chciałby mieć towarzystwo... ale ciągle jest jakieś 'ale', prawda? inaczej najchętniej zabrałabym małą już teraz zaraz, i nie tylko ją, i miałabym chałupę pełną zwierząt i no... wyrzuciliby mnie z nimi pod most, o;/

ironside

Post » Śro sie 04, 2010 19:48 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

Gremlinko, kciuki za domeczek :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro sie 04, 2010 20:07 Re: maleńka Gremlinka pilnie potrzebuje pomocy! schr. Łódź

Dzwoniła do mnie Pani Dyrektor z informacją, że Gremlinka wróciła dziś do schroniska. Ma łapkę w gipsie i ciezko sobie radzi na ten moment. Potrzebuje całodobowej opieki. Jutro ją zabiorę ze schroniska.
Duszek686 rano ze schroniska małą odbierze i przywiezie do mnie do lecznicy.
Potrzebny DT na już!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]