Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 14:25 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

rozumiem, ze kocio jest zaczipowany?

Hmm... wiec moze ktos mieszkajacy niedaleko was go przygarnal?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lip 19, 2010 20:51 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

Z tego co wiem, niestety nie był czipowany. :oops: :(

Niedawno wróciłam - znów nic, tzn. przez chwilę miałam nadzieję, bo z daleka na słupku ogrodzenia zobaczyłam czarnego kota z białą gwiazdką na piersi i złotymi oczami, ale zanim podeszłam - uciekł na czyjąś posesję i nie zdążyłam mu się dokładnie przyjrzeć. Podpytałam sąsiadów mieszkających vis a vis tej posesji i twierdzą, że jej własciciele mają od kilku lat czarnego kota... Więc to raczej nie był Napoleon :crying: :crying: :crying: Ale postaramy się jeszcze sprawdzić tę informację - był podobny!

Bardzo wierzę w informacje od Dellfin - to nasz jedyny ślad póki co. Telefony milczą, schroniska sprawdzam co jakiś czas, zmotoryzowaną rodzinę poprosiłam o zawiezienie ulotek do okolicznych lecznic.

W drugie miejce nie podeszłam, bo nie znam na tyle okolicy i bałam się, że się zgubię - pewnie w sobotę znów pojedziemy we dwoje, albo poprosimy Tatę, żeby sprawdził.

Na razie jestem zniechęcona i z lekka przybita, ale mam nadzieję, że do rana mi przejdzie :(
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Pon lip 19, 2010 21:16 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

znajdz sie, kotku, prosze! Blagam, sliczniutki, slodziutki, no nie badz taki! Zobacz, Twoja duza tak za Toba teskni, brakuje jej ciebie bardzo... No, znajdz sie, pyszczku! :1luvu:

Kociara82

Post » Wto lip 20, 2010 2:23 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

Nie trać nadziei - ponad 3 dni temu także zaginął mój kocurek też był wychodzący i wykastrowany, zawsze trzymał się blisko domu i zawsze w nocy był w domu, przeszłam kilometry szukając go i nie znalazłam, widziałam go już w wyobraźni martwego.

Dziś w nocy wrócił sam, wiem, że to trochę krócej niż wycieczka Napoleona ale jednak. Nie wiadomo co siedzi w kociej głowie, może kocurek wystraszył się i odbiegł gdzieś dalej. Dokładnie wiem jaki horror się przeżywa szukając zaginionego.

Trzymam kciuki, żeby szybko się znalazł :ok: :ok: :ok:

iwona88i

Od: Sob lip 17, 2010 8:17

Post » Wto lip 20, 2010 5:17 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto lip 20, 2010 23:38 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

Sama nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć, miotam się od nadziei do rozpaczy. Napoleon nadal nie wrócił - szukać mogę dopiero w sobotę, Dellfin mówiła, że mamy czas do 27.07, wolę nie myśleć co będzie po tej dacie... Napoleonku, wróć!!!!

:cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Post » Śro lip 21, 2010 6:53 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

a rodzice tam go nie szukają?

kciuki nieustanne.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 21, 2010 22:22 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

Asiu, tak naprawdę jestem chyba jedyną, która wierzy, że nasz Napoleonek jeszcze żyje. Rodzice patrzą na to wszystko bardzo sceptycznie, Tata szukał na początku, teraz, z tego co wiem, już nie. Nawet Marek zaczyna wątpić, niby jedziemy w sobotę szukać, ale pytanie GDZIE????

Dziś w nocy śniło mi się, że wrócił - tak bardzo się ucieszyłam! Jeszcze ochrzaniłam się w myślach, że nie zaufałam św. Judzie, do którego modlę się od kiedy dowiedziałam si,ę, że Napoleon zaginął. Niestety, to był tylko sen... :crying: :crying: :crying:

maja_brygida22

Post » Czw lip 22, 2010 7:15 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

maja_brygida22 pisze:Asiu, tak naprawdę jestem chyba jedyną, która wierzy, że nasz Napoleonek jeszcze żyje. Rodzice patrzą na to wszystko bardzo sceptycznie, Tata szukał na początku, teraz, z tego co wiem, już nie. Nawet Marek zaczyna wątpić, niby jedziemy w sobotę szukać, ale pytanie GDZIE????

Dziś w nocy śniło mi się, że wrócił - tak bardzo się ucieszyłam! Jeszcze ochrzaniłam się w myślach, że nie zaufałam św. Judzie, do którego modlę się od kiedy dowiedziałam si,ę, że Napoleon zaginął. Niestety, to był tylko sen... :crying: :crying: :crying:

Kaska nawet nie waż sie poddawać. A niech sobie myślą co chcą, rób swoje.
Jak "moja" Burasia zaginęła to kazdy gadał,ze kot chce wolności,że nie znajdzie sie,bo tyle dni...Znalazła sie po 12 dniach. Praktycznie po kłótni z TZ zaczęłam rano o 4 (po karmiebniu kotów) jeździć sama autobusem na poszukiwania. I zaraz po pracy.Wazne jest wsparcie bliskich ale czasem oni zawodzą. Brzydko powiem, olej TO! Tylko poprosiłam by mnie nie dołowali jesli pomóc nie mogą. Są od wspirania pzrecież.Rób swoje bys potem nie miała do siebie pretensji. Załamka rzecz normalka. Nie raz płakałam jadąc autobusem czy chodząc po okolicy.Zrywano jedne ogłoszenia, to dowieszałam drugie. Była Wielkanoc a ja na poszukiwaniach.Cała rodzina miała mi za złe.Przeżyłam i oni też.
Postanowiłam zrobić długofalowy plan.Pierwszy m-c szukać bardzo intensywnie a potem trochę odpuścić.W kalendarzu zaznaczyłam dni,kiedy musze pojechac bezwaglednie i weekendy.
Kasia nie pisze to po to by sie chwalić, tylko dlatego by pokazać,ze to normalne takie rozterki i obojętnosć bliskich. Musisz , musisz szukać by wiedzieć,ze zrobiłaś wszystko jak należy. By nie mieć żalu do siebie.A najważniejsze by dać szansę Napoleonkowi stanąć na twojej drodze. Rezygnacja to skazanie go.
Mnie też sniło sie,ze wróciła mała. Obudziłam sie spłakana. TZ widząc,ze nie odpuszczę nie komentował więcej i właczył sie do poszukiwań.
Napoleonku weź sie w garść i stań na drodze Kasi, daj znać gdzie jesteś.

Popłącz sobie Kasiu, popłacz a potem zrób co uważasz za słuszne.
Przytulam mocno i trzymam kciki!
Zawsze mozesz zadzwonić do mnie.Służę rękawem.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 22, 2010 9:22 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

sny sie spelniaja... tylko musisz mocno w nie wierzyc i nie watpic w ich spelnienie :ok: :ok: Czarne koty maja szczegolnie nieodparty urok osobisty, moze wiec kocio kogos zauroczyl i zostal przygarniety? :ok:
Napoleoncjo wroc! :ok: :ok:

Kociara82

Post » Czw lip 22, 2010 10:11 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

sorki Kasiu.
Bardzo przepraszam. Ale podbijanie , kciuki i wszelkie dobre myśli mi potrzebne.
viewtopic.php?f=1&t=114675
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 22, 2010 10:25 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

ASK@ pisze:sorki Kasiu.
Bardzo przepraszam. Ale podbijanie , kciuki i wszelkie dobre myśli mi potrzebne.
viewtopic.php?f=1&t=114675

:evil: nastepne kocie biedy :evil: Ile jeszcze!! To po to czlowiek dopuscil do ich rozmnazania, zeby w takich warunkach przyszlo im zyc?! :evil:
Swoja droba, jakie skrajnosci: tu kot zaginal, jego duzi przestali go szukac, tylko maja_brygida22 wciaz wierzy, ze kot zyje i jest caly i zdrowy, wciaz szuka. A tam miziaki maja policzone dni... bo lepiej uspic niz znalezc dom lub wczesniej wysterylizowac, wykastrowac... mam nadzieje, ze choc DT sie znajda :ok: :ok:

Kociara82

Post » Czw lip 22, 2010 23:43 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

Jutro rozpuszczę wici wśród znajomych - biedne kotuchy... :( :( :(

Iwona88i, dzięki za pocieszkę - cieszę się, że Twój kocurek się znalazł i mam nadzieję, że nasz też się znajdzie
Dziewczyny, to że wszystkie tu zaglądacie i podnosicie mnie na duchu, wierzycie, że Napoleonek żyje i uda mi się go odnaleźć, to bardzo dużo dla mnie znaczy - jesteście kochane! :oops: :1luvu:

Asiu, Tobie dziękuję szczególnie... Jesteś :aniolek: :love: :love: :love: Nie poddam się tak łatwo! A tak w ogóle musimy się wreszcie spotkac! :twisted:

maja_brygida22

Post » Pt lip 23, 2010 13:49 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

Nie poddawaj się. Wygląda na to, że Napoleon ma tylko Ciebie.
Na pewno go znajdziesz! Sny się spełniają... :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob lip 24, 2010 14:40 Re: Napoleon żyje, potrzebna pomoc w szukaniu! Janów(mazowieckie

koteczku kochany, gdzie jestes? Wroc, duza wciaz czeka na Ciebie :ok:

Kociara82

[poprzednia][następna]