Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 8:44 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

Biedny malec :(
Przecież nie po to został zauważony, żeby teraz ginąć :(
Pomoże ktoś ????

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lip 19, 2010 8:56 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

halbina pisze:Obrazek

Obrazek

Supergoga na dogomanii założyła wątek:

http://www.dogomania.pl/threads/189277-Piracik-kociak-bez-oczu-w-lesie-szukam-pomocy!!!PILNE!!!

Piracik - kociak bez oczu w lesie - szukam pomocy!!!PILNE!!!
Moja córka przebywa na obozie w lesie, w Nowej Studnicy. Właśnie na leśnej dróżce znalazła kociaka bez oczu.
Mały, śliczny i kaleka. Nie ma żadnej szansy na przeżycie w tym lesie - pójdzie i zaginie.
Mamy nigdzie nie ma, inne kociaki zdrowe - to chyba rodzeństwo, ot takie ośrodku jeździeckim.
Ale Pirat nie ma szansy.
Aga zamknęła go w końskim boksie, żeby nie wyszedł.
We wtorek jadę po nią, nie wiem co robić - przywieźć, ale gdzie?
Kto pomoże, da chocby tymczas dla malucha.

Jakoś nie mam sumienia zostawiać go na pewną śmierć - tylko czy ma jakąś szansę.

viewtopic.php?f=1&t=114491&p=6211070#p6211070

Moge go umieścić w lecznicy i podleczyć -zawsze to tydzień,dwa. Ale potem ktos musiałby go zabrac - ja mam teraz na głowie 5 ślepaczków :cry:
Przy okazji chciałabym zapytac, czy mogę zgłosić do wsproacia kotka łapanego ponad tydzień temu na Dzielnej - to marmurek, chyba zupełnie ślepy, weci nie są tutaj zupełnie zgodni. Chciałabym go zabrac do okulisty, ale w tym miesiącu nie dam rady, po prostu nie mam za co.... Od tej wizyty tez zalezy co z nim zrobię - kotek już wykastrowany, jest dziki, ucieka, ma już chyba z 10 m-cy, moze więcej - nie wiem czy się oswoi. Z drugiej strony boje sie go wypuścić, w okolicy jeżdzą samochody, co prawda osiedlowe, ale jednak....
Nie wiem co robić.... :crying:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon lip 19, 2010 9:11 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

Pewnie, że zgłąszaj, tylko nie wiem co w tym miesiącu będzie z kwotami dofinansowania, bo na koncie jest nie zawiele (o ponad połowę mniej niz w zeszłym :( ), a kilku beneficjentów już jest. A, że staramy się każdemu cos pomóc, to kwoty w tym miesiącu mogą być nieduże.
Pocieszam się, że jeszcze 10 dni lipca i coś do nas wpłynie :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lip 19, 2010 9:23 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

ok, to ja zgłaszam...
jesli chodzi o wsparcie na maluchy, ktore dostałam w zeszłym miesiącu, prawie 150 zł poszło na samą karmę weterynaryjną dla 2 kociaków.... a one i tak zachorowały po wyjściu z lecznicy.... jakaś masakra po prostu....

Never

Post » Pon lip 19, 2010 9:27 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

Never pisze:ok, to ja zgłaszam...
jesli chodzi o wsparcie na maluchy, ktore dostałam w zeszłym miesiącu, prawie 150 zł poszło na samą karmę weterynaryjną dla 2 kociaków.... a one i tak zachorowały po wyjściu z lecznicy.... jakaś masakra po prostu....

Wogóle jak się czyta całe miau to mam wrażenie, że co rok to gorzej jest, że to wszystko co robimy tzn. kastracje, uswiadamianie ludzi, leczenie to tylko kropla w morzu i tych bid i tak jest coraz więcej :(

A jakiś wątek małe ma już, a imię?
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Pon lip 19, 2010 10:15 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

AgaPap pisze:Pewnie, że zgłąszaj, tylko nie wiem co w tym miesiącu będzie z kwotami dofinansowania, bo na koncie jest nie zawiele (o ponad połowę mniej niz w zeszłym :( ), a kilku beneficjentów już jest. A, że staramy się każdemu cos pomóc, to kwoty w tym miesiącu mogą być nieduże.
Pocieszam się, że jeszcze 10 dni lipca i coś do nas wpłynie :ok:

bazarki kiepsko ogólnie takze, pewnie ze wzgledu na wakacje i jak na złośc fantów brak :?

postaram sie cos dopłacic jeszcze, bo ten miesiac naprawde bardzo kiepsko wyglada, a kociaki potrzebuja wsparcia, tym bardziej,ze nie maja nawet dt :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lip 19, 2010 11:31 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - dużo bied:-( prosimy o 5zł dla ślepaczków

hm
ja mogę koeljne zielsko na bazarek wystawić, tylko że to w sumie są grosze :cry:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lip 19, 2010 11:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - dużo bied:-( prosimy o 5zł dla ślepaczków

Masakra to mało powiedziane...mówie o ilości slepaczków i o Temidzie :( Tak "okaleczonego"psychicznie kota nie widziałam NIGDY,a sporo ich mam...po róznych wypadkach i historiach...
Temid załatwia sie pod siebie, tłucze głowa o sprzety, kreci sie w kółko ,az sie sam zmeczy i przewróci.Na głosniejsze słowa ucieka i siusia.... :( Nie ma "rozpoznania"terenu..juz tydzień mija jak jest w sypialni...nie umie wejść na łózko, sam nie zejdzie tylko spada....Co oni temu kotu zrobili..... :evil: Na głaskanie reaguje agresja i gryzieniem(dotkliwym)....Jednak widze juz małe postepy...po miłej "pogawędce'z mizianiem zaczyna cichutko mruczeć.Chce i boi się.Jutro ostatnia tabletka i potem na badania w tym tygodniu...
Alessandra jesli znajdzie czas wklei fotki Temida....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lip 19, 2010 11:55 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - dużo bied:-( prosimy o 5zł dla ślepaczków

BOZENAZWISNIEWA pisze:Masakra to mało powiedziane...mówie o ilości slepaczków i o Temidzie :( Tak "okaleczonego"psychicznie kota nie widziałam NIGDY,a sporo ich mam...po róznych wypadkach i historiach...
Temid załatwia sie pod siebie, tłucze głowa o sprzety, kreci sie w kółko ,az sie sam zmeczy i przewróci.Na głosniejsze słowa ucieka i siusia.... :( Nie ma "rozpoznania"terenu..juz tydzień mija jak jest w sypialni...nie umie wejść na łózko, sam nie zejdzie tylko spada....Co oni temu kotu zrobili..... :evil: Na głaskanie reaguje agresja i gryzieniem(dotkliwym)....Jednak widze juz małe postepy...po miłej "pogawędce'z mizianiem zaczyna cichutko mruczeć.Chce i boi się.Jutro ostatnia tabletka i potem na badania w tym tygodniu...
Alessandra jesli znajdzie czas wklei fotki Temida....

:cry:
biedny kotek...

Never

Post » Pon lip 19, 2010 12:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - dużo bied:-( prosimy o 5zł dla ślepaczków

ilu mamy dokładnie kandydatów na ten miesiąc?

właśnie dostałam zapro do kina na jutro, uruchomiłam machinę by komuś je 'opchnąć', więc raczej coś wpadnie do budżetu. mam jeszcze jakieś fanty, książki głównie. może dziś uda mi się bazarek zrobić. ciągle czasu mi brak...

Temida- biedactwo, słów brak :cry: :cry: :cry:
jedyny pozytyw- teraz już będzie tylko lepiej...
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pon lip 19, 2010 13:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - dużo bied:-( prosimy o 5zł dla ślepaczków

Na razie mamy 8 kocich bid potrzebujacych pilnie pomocy i tylko niecałe pięćset złotych na koncie ślepaczkowym :(

Kandydaci lipcowi:

1. Jurand u Ani Rylskiej viewtopic.php?f=1&t=113315
Obrazek

2. Kuleczka u Kalinuwki viewtopic.php?f=1&t=109732
Obrazek

3. Pirat Obrazek viewtopic.php?f=13&t=113869 kontakt eneda

4.maluchy Obrazek viewtopic.php?f=1&t=99668&start=1080 kontakt annskr

5.Gapa Obrazek dt e-dita viewtopic.php?f=13&t=114103

6.Temida Obrazek dt Bożena

7. Maluch ze stajni
Obrazek

8. Maluch od Never

AgaPap

Post » Pon lip 19, 2010 14:00 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - dużo bied:-( prosimy o 5zł dla ślepaczków

Dziękuję za wrzucenie mnie na listę, tylko sprostuję - to nie jest kociak, tylko dorosły kot. Już wykastrowany... :roll: nie wiem jeszcze co z nim zrobić, boję się wypuścić tam, skąd go złapałam, dlatego chcę najpierw jechać do okulisty i poradzić się. W razie czego jest tdt, ale jesli nie da się go oswoić, będzie problem.... :? tam chyba jest więcej takich jak on... nie wiem co robić, nie wiem.....

Never

Post » Pon lip 19, 2010 14:52 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

MartynaP pisze:Witajcie
Zadzwonila dzis do mnie pani od ktorej mam dwa kociaki-oczywiscie z ulicy
Na terenie na ktorym dokarmia koty jest dorosły (wg.niej) kocurek ktory jest slepy.
Bardzo pilnie poszukuje tymczasu,poniewaz jest meczony przez dzieci,zabieraja go go piaskownicy,bawia sie nim.

Odrazu skojazylam ten watek wiec wklejam moj apel tu

Apel to malo:(
Tu jest wątek
viewtopic.php?f=1&t=114301&start=30
Kot w tej chwili jest juz bezpieczny u Jaagi ale bardzo potrzebuje wsparcia, żeby mozna było cos zrobić.
Kot na dodatek jest przeziębiony.
Pomoc jest potrzebna na już, bo im wcześniej coś sie zrobi tym lepiej dla kota. Dom jest narazie tymczasowym DT. Ale to dom bardzo dobry, doświadczony i rozważny.
Tylko jeszcze raz bardzo pięknie proszę o pomoc jak nawcześniej:(
To duża szansa dla kota.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lip 19, 2010 21:18 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - potrzebny cud str.1 pilne :-(

AgaPap pisze:Stan na 18.07.2010r. 460,69 zł

od Dzikers, która regularnie wspiera ślepaczki :1luvu: wpłynie 30zł
Ostatnio edytowano Pon lip 19, 2010 21:23 przez ksiezna_kluska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

[poprzednia][następna]