"Ciach!bezdomność"(45+146)kolejne sterylizacje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 19:53 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(23) - ciachamy :)

tak, nareszcie mamy to za sobą. Więcej napisze w wątku głównym.
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Pt sie 27, 2010 12:00 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(24) - ciachamy :)

W środę ponownie złapałyśmy Pomyłkę :wink: Wcześniej wygrzebałyśmy z nie dostępnej wcześniej piwnicy jej maluchy. maluchy maja ok. 3 tyg. i muszą być jeszcze karmione przez mamuśkę. Pomyłeczka złapała się bez problemu, chociaż miałyśmy obawy, że drugi raz do klatki nie będzie chciała wejść. Mało tego, po zamknięciu się klatki, kotka dalej jadła umieszczone tam jedzonko. Zachowała się jak "stary" bywalec :wink: Po dostarczeniu ją do maluszków bez problemu się nimi zajęła i nie wykazuje już takiego zdenerwowania jak za pierwszym razem byciem w "niewoli".
Pozostał nam na tym podwórku do złapania kocurek Zamiennik, przyjaciel kotecki na dobre i na złe :( . Zaraz po złapaniu kotki próbowałyśmy jeszcze złapać kocurka, ale nic z tego nie wyszło. I tak było również i wczoraj. Dziś kontynuujemy akcję.

Jednak kolejny problem to jak widać na pierwszej stronie ilość wykonanych zabiegów i fundusze na te zabiegi :( Trudno owijać w bawełnę - po prostu jest ciężko. Karmicielka zgłosiła mi kolejne 4 koty, w tym dwie kotki do zabiegu, a ja się zastanawiam z czego my za to zapłacimy. Teraz powoli płacimy w lecznicy fakturę za czerwiec i lipiec, oczywiście na raty :(
Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda nam się otrzymać jakieś fundusze na ten cel od miasta, ale w tym roku z tym problemem pozostajemy same :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Sob sie 28, 2010 9:01 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(24) - ciachamy :)

a wczoraj złapał się kocurek-Zamiennik i może nawet dzisiaj uda nam się go wykastrować:)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob sie 28, 2010 20:15 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(24) - ciachamy :)

Kastracja Zamiennika dzisiaj sie odbyła :) Przy okazji miał wyrwane dwa ząbki, jeszcze raz go odpchliliśmy i zebrali łupy :twisted: oraz dostał specyfik na świerzba :)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Nie sie 29, 2010 8:55 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(24) - ciachamy :)

Adria pisze:Kastracja Zamiennika dzisiaj sie odbyła :) Przy okazji miał wyrwane dwa ząbki, jeszcze raz go odpchliliśmy i zebrali łupy :twisted: oraz dostał specyfik na świerzba :)

Kompleksowa obsługa :lol:
Masz foty? Wstawi sie do ich Pomyłko-Zamienniko-ZArAZko-szkrabo-piwnicznego albumu rodzinnego :twisted:
Przecież pchły tak długo na nim żerowały, że w nich ta sama krew płynie :twisted:

Żart, ofkors.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie sie 29, 2010 14:06 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(24) - ciachamy :)

Bazarek na najpilniejsze potrzeby Miaukota. Zapraszam! :ok:

EwKo

Post » Nie sie 29, 2010 22:31 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(24) - ciachamy :)

EwKo pisze:
Adria pisze:Kastracja Zamiennika dzisiaj sie odbyła :) Przy okazji miał wyrwane dwa ząbki, jeszcze raz go odpchliliśmy i zebrali łupy :twisted: oraz dostał specyfik na świerzba :)

Kompleksowa obsługa :lol:
Masz foty? Wstawi sie do ich Pomyłko-Zamienniko-ZArAZko-szkrabo-piwnicznego albumu rodzinnego :twisted:
Przecież pchły tak długo na nim żerowały, że w nich ta sama krew płynie :twisted:

Żart, ofkors.

Foty mam, ale na razie wgrać ich nie mogę. Jutro wstawię z innego kompa :wink: Zamiennik zasmrodził już całą łazienkę :evil: Ja nie wiem jak ja ten jego pobyt przeżyję, jednak gorsze jest to, że nie chce współpracować i odmawia jedzenia :(

Barbara Horz

Post » Pon sie 30, 2010 10:15 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(24) - ciachamy :)

Zamiennik zaraz po złapaniu : Obrazek
W klatce został od razu odpchlony, więc musiał chwilę posiedzieć borok :wink: Bardzo jestem zła, bo gad nie chce współpracować, a piwnica jeszcze nie odpchlona i nie mogę go wypuścić.

Koteczka Pomyłeczka ze swoimi maluchami ma się dobrze : Obrazek

Dziś na sterylkę pojechały dwie kotki i dwa kocurki złapane przez karmicielkę już jakiś czas temu. Nie wiem jednak czy wszystkie zostaną wyciachane, bo dwa z nich mają niepokojące objawy :(

Barbara Horz

Post » Pon sie 30, 2010 11:16 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(25) - ciachamy :)

Ten jeden malec ma umaszczenie tabby, czy jak ono się zwie? No oby jednak objawy zostały objawami tylko, a wyciachane kotki mogły zdrowo sobie egzystować :(

EwKo

Post » Pon sie 30, 2010 12:09 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(25) - ciachamy :)

EwKo pisze:Ten jeden malec ma umaszczenie tabby, czy jak ono się zwie? No oby jednak objawy zostały objawami tylko, a wyciachane kotki mogły zdrowo sobie egzystować :(

Masz cztery imiona do wyboru :twisted: Jeszcze się nad takimi szczegółami nie zastanawiałam :wink:
Maluchy w ogóle są śliczne i bardzo ciekawie ubarwione. Ten czarny to na pewno chłopczyk i jest z nich na razie największy. No i jak na 4 koty, tylko jeden czarny to i tak sukces :twisted:

Barbara Horz

Post » Pon sie 30, 2010 21:28 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(25) - ciachamy :)

Dwa kocurki i jednak kotka dowiezionych do weta przez karmicielkę zostały wyciachane. Niestety jedna kotka okazała się chora i nie mogła mieć zabiegu.
Mam zgłoszone przez karmicielki kolejne koty do zabiegu, ale nie mamy kasy na kolejne rachunki :( Jak nie załatwię jakieś pomocy z urzędu to leżymy :(

Barbara Horz

Post » Wto sie 31, 2010 8:44 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(25) - ciachamy :)

Tylko dodam, ze kasy brakuje, bo Fundacja zajmuje się m.in. tym:

Barbara Horz pisze:Kociaki zostały dziś zaszczepione. Tzn. Zośka, Adelka, Anton i Zizu dostały pierwsze szczepienie, ale ponieważ one już podrośnięte to kolejną mogą dostać za rok. Tylko co z nimi będzie za rok to ja nie mam pojęcia, bo dziś oczywiście była łapanka i wygrzebywanie ich z wersalki. Do tego okazało się, że kociaki maja grzyba :( I jak ja je mam leczyć, gdy one nie chcą współpracować :evil: Po tej czwórce widać co one przeszły. Anton ma jakieś podejrzane objawy neurologiczne i "lata" mu jedno oczko, ale jak wet sam stwierdził , inaczej niż przy stresie jak to miał nasz Piniuś. Do tego Adelka ma podwójne zęby. Wyrosły jej drugie ząbki, a pierwsze nie wypadły :(

Obrazek Zizu, a pod nim Adelka i Anton :wink:
Obrazek Zośka

Pomyłeczka z maluchami :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To kocięta wyłuskane z zapomnianych chyba przez wszystkich piwnic. Ich historię można doczytać tutaj lub tutaj (relacja z pierwszej ręki) lub tutaj - klikając w pomarańczowe słowa cofniesz się do początków opowieści i Zamienniku, Pomyłce, Zarazkach i Pomylątkach. Jednej wielkiej kociej rodzinie, która nie oszczędzała niespodzianek...

EwKo

Post » Czw wrz 02, 2010 10:10 Re: Akcja Sterylizacyjna "Ciach!bezdomność"(28) - ciachamy :)

Jestem podłamana. Od rana dzwoni do mnie karmicielka i pewni chce umówić kolejne sterylki. Co ja jej mam powiedzieć :( Najpierw namawiam je do sterylizacji i jak po długim czasie osiągam sukces w negocjacjach i dziewczyny wzięły się za robotę to u nas się środki finansowe skończyły :evil: Sama planuję jesienią wyciachać jeszcze jedno podwórko w centrum miasta. Są tak przynajmniej trzy kotki, które przychodzą dziennie na karmienie. Na razie nie mogę nic zrobić, bo wszystkie mają gdzieś maluchy, a że podwórko jest połączone z kilkoma innymi to szansa znalezienia ich siedzisk jest raczej marna. Zresztą nie szukam, bo i tak już nie dam rady zająć się maluchami. Niestety to co nie zdążymy zrobić w tym roku, w przyszłym się zemści :(

Barbara Horz

Post » Czw wrz 02, 2010 12:52 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(28)pomoc fin.potrzebna!

Zabiegów szykuje się nam sporo, ale bez finansów tego nie przeskoczymy :(
Mnie męczy cały czas jeszcze dzielnica Bytomia, gdzie zgubił się Angelo :( Jest tam masa kotów.
Zdecydowanie musimy zrobić porządki na "swoich" podwórkach i na tych, na których karmicielki są zdecydowane współpracować.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw wrz 02, 2010 14:52 Re: Akcja Sterylizacji"Ciach!bezdomność"(28)pomoc fin.potrzebna!

Dziewczyny, a czy Wy się doliczyłyście wszystkich wpłat ? Bo ja np. też w sierpniu ciacha posłałam, a na podsumowaniu nie ma...

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

[poprzednia][następna]