ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 9:20 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ja także :ok: :ok: :ok:
Ari ma swoje tempo w oswajaniu :1luvu:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Wto cze 15, 2010 23:26 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Jestem bardzo zmęczony. Tyle się dzisiaj wydarzyło. Idę spać. Jutro napiszę więcej. Pozdrawiam - Ari

Dzisiaj Ari siedząc za wózkiem dzieciecym, bawił się gałązką :piwa: :piwa: :piwa: wprawdzie wyraźnie widać, że nie wie jak się trzeba bawić, że ciągle go stresują inne koty, że nigdy sie nie bawił z człowiekiem, ale najwyraŹniej było widać, ŻE MU SIĘ PODOBAŁO!!! :piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 16, 2010 10:58 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Jestem przekonana, że Ari nauczy się bawić. :ok:
Moja Zula, która była kotką wolno żyjącą, na początku także nie wiedziała do czego służą zabawki. Byłam pewna, że tak już zostanie. Podpatrywała jednak pozostałą czwórkę w ich zabawach. Teraz z wielka ciekawością testuje każdy nową zabawkę. Ma swoja ulubioną myszkę z dzwoneczkiem i ją całymi dniami "morduje".
Ari także zacznie się bawić, tylko trzeba czasu :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ania_NSP

Post » Śro cze 16, 2010 11:07 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Czyli Ari już opuszcza swoje schowki i pozwala się przyuważyć podczas nowych zajęć :D :D :D
To fantastycznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powolutku poznaje nowe, fajne życie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 18, 2010 6:31 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt cze 18, 2010 12:52 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

No kocurku kochany ciotki czekają aż zaczniesz szaleć jak normalny koteczek :ok: :ok: :ok:

Ania_NSP

Post » Nie cze 20, 2010 6:13 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon cze 21, 2010 8:49 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Nie lubię rąk. Wprawdzie trochę to przyjemne, ale chyba nie chcę. Pacnę łapą, zeby mi dali spokój. Lepiej być ostrożnym i nie ryzykować. Ostatnio Duża macha czymś i nawet to śmiesznie wygląda - wychodzę z ukrycia, żeby popatrzeć a nawet może złapać? Bo nie wiem o co chodzi. Ale macha do mnie więc się interesuję, żeby jej nie było przykro, bo ona to całkiem fajna jest. I ta mała kota też, ale trochę nachalna, wolę jednak trzymac się od niej z daleka. - Ari

Marzenia11

Post » Pon cze 21, 2010 11:19 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu!

Ari, u mnie jest trochę podobnie. Duża się stara ale ciągle chciałaby mnie głaskać. Uciekam pod łóżko jak tylko wyciąga rękę. Mam jeszcze problem z Tolem, który mnie goni. Musze być bardzo ostrożna. Czasem jak Tolo śpi to idę do Dużej i kładę się przy niej na oparciu kanapy. Chyba już zrozumiała i mnie nie głaszcze. Trzymaj się - Zula

Ania_NSP

Post » Pon cze 21, 2010 18:42 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu!

Widzisz, czasami tak jest. No to Ty mnie rozumiesz. A ja Ciebie. Fajnie - Ari

Marzenia11

Post » Pon cze 21, 2010 20:12 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu!

Dzisiaj chyba przełom :) Do tej pory wszystkie posiłki Ari miał z dostawą do szafy ;) dziś - wieczorne karmienie, wyjmuję miski, koty biegiem do kuchni - a między nimi Ari !!! Jadł razem z resztą, nawet nie czekał, aż skończę nakładać tylko wyjadał mi spod ręki, a nawet wziął z ręki kilka kawałków mięsa :) Czyli jednak przez żołądek do serca :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Wto cze 22, 2010 9:45 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu!

:dance2: :dance2: :dance2:
Mamy przełom. teraz już będzie tylko lepiej :ok: :ok: :ok:

Ania_NSP

Post » Wto cze 22, 2010 18:48 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu!

KMagda pisze:Dzisiaj chyba przełom :) Do tej pory wszystkie posiłki Ari miał z dostawą do szafy ;) dziś - wieczorne karmienie, wyjmuję miski, koty biegiem do kuchni - a między nimi Ari !!! Jadł razem z resztą, nawet nie czekał, aż skończę nakładać tylko wyjadał mi spod ręki, a nawet wziął z ręki kilka kawałków mięsa :) Czyli jednak przez żołądek do serca :)

B R A W O !!!!!!!!! :piwa: :piwa: :piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dopiero dzisiaj rano w pracy przeczytałam i tak bardzo, bardzo, bardzo sie ucieszyłam!

Marzenia11

Post » Śro cze 23, 2010 10:20 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu!

Niestety, nie jest tak dobrze jak mogło by być. Za pierwszym razem koty chyba z zaskoczenia nie zareagowały, ale już im to minęło. Ari coraz częściej wychodzi z szafy także i w dzień, zwiedza mieszkanie, no i próbuje jeść z resztą w kuchni - ale moje kotki, a zwłaszcza jedna - Miągwa ;) strasznie go gonią. I niestety jeść muszę mu dawać w innym pomieszczeniu :( No i oprócz warkotów i syków zaczynają się powoli także i łapoczyny, na razie krew się nie leje, więc mam nadzieję, że to tylko ustawianie w hierarchii i że koty się jednak dogadają jakoś. Do ludzi Ari wciąż średnio przekonany - pozwala sobie dać kąsek z ręki czy rzucać piłeczkę ale o pogłaskaniu na razie nie ma mowy. Czyli koty ustawiają Ariego, a Ari mnie :)

KMagda

Post » Śro cze 23, 2010 10:22 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu!

I jeszcze prośba o zajrzenie i na ten wątek - viewtopic.php?f=13&t=113078 - małe kotki bardzo potrzebują DT!

KMagda

[poprzednia][następna]