KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 22, 2010 11:03 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Daj jej może pluszową maskotkę, nie musi być kotek. Kotka znajomej w podobnej sytuacji przyhołubiła misia i dotąd z nim sypia
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 22, 2010 18:10 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

wracając do meritum wątku czyli GansteroGrzdyla

cos mało przybiera. wolałabym więcej. dziś 170g. czyli wychodzi 10g dziennie regularnie. Nie wiem czy mam się cieszyc czy martwic ze ciszej i mniej się drze?

Przybrana mamusia coraz mniej chętnie siedzi w legowisku, karmi przykładnie, ale odpocząc woli na wyższych półkach z dala od dzieci :(

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob maja 22, 2010 20:21 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Ona już się szykuje na odstawienie dzieci. Musicie co dwie godziny dokarmiać. podejrzewam, że powinien ok 35 ml mleka dziennie zjadać. Tak ok 20 ml dziennie na 100 gramów wagi.
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Sob maja 22, 2010 20:30 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Rano jak byłam u Sabiny kotka siedziała z maluszkiem, a jej młode harcowały w najlepsze po całym boksie i się tłukły :lol: cyce ma mocno wyciagnięte i używane ale tak porównując jego wielkość a wielkość koteńki u Seji która rzekomo w podobnym wieku (z tymże pierwszy tydzień przy matce była) to jest większa od niego :roll:

Kotka mamusia to miziak, dopomina sie u uwage człowieka i wspina po siatce boksu :lol: jedno z jej młodych tez już ten nawyk podłapało i drze ryjka wspinając się na siatkę :lol: a pozatym u Sabinki 4 kolejne maluchy w wieku maluchów Balbinkowych :roll: rozsadzają hotelik swoja energią :roll:
Ostatnio edytowano Sob maja 22, 2010 20:32 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob maja 22, 2010 20:32 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Sabina nie da rady go czesciej dokarmiac niz 2-3 razy dziennie:( To co robic? Brac go z powrotem do Seji na butelkę?

Poker71

Post » Sob maja 22, 2010 20:36 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Krysiu ja na twoim miejscu wstrzymałabym sie jeszcze kilka dni, puki będzie wiadomo że malutka u Seji zdrowa i mały nie podłapie nic od niej, dzis też była odrobaczona bo jakies tam ustrojstwo miała :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob maja 22, 2010 22:10 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Poker71 pisze:Sabina nie da rady go czesciej dokarmiac niz 2-3 razy dziennie:( To co robic? Brac go z powrotem do Seji na butelkę?

Poczęstuj go gerberkiem kurczakowym/indykowym.
Hoga już wcina na zmianę z mlekiem, convem .

Jak do mnie trafi to na strzykawkę ;)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon maja 24, 2010 18:24 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

gerberka nie chce :/ próbowałam to mnie opluł :evil: Ale mleko wciagnął 5ml, najedzony jakby bardziej bo częściej wisi przy cycku (ma przybrane rodzenstwo juz tylko o tydzien starsze, wiec kicia sie bardziej wyciąga i spokojniej lezy).

Dzis 190g. No jak obszyl 10 dziennie i ani trochę więcej nie chce.

Poker71

Post » Pon maja 24, 2010 21:33 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Poker71 pisze:gerberka nie chce :/ próbowałam to mnie opluł :evil: Ale mleko wciagnął 5ml, najedzony jakby bardziej bo częściej wisi przy cycku (ma przybrane rodzenstwo juz tylko o tydzien starsze, wiec kicia sie bardziej wyciąga i spokojniej lezy).

Jakim gerberkiem go teges skoro Cie opluł?

Hoga wciąga aż jej się uszyska trzęsą :D

Tą mamuśkę zacznijcie czymś tłuściejszym karmić, bo padnie!!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto maja 25, 2010 5:37 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

seja pisze:
Poker71 pisze:gerberka nie chce :/ próbowałam to mnie opluł :evil: Ale mleko wciagnął 5ml, najedzony jakby bardziej bo częściej wisi przy cycku (ma przybrane rodzenstwo juz tylko o tydzien starsze, wiec kicia sie bardziej wyciąga i spokojniej lezy).

Jakim gerberkiem go teges skoro Cie opluł?

Hoga wciąga aż jej się uszyska trzęsą :D

Tą mamuśkę zacznijcie czymś tłuściejszym karmić, bo padnie!!

Indyczym gerberkiem. Nie chciał to dałam mamuscie. Dzis sie u weta bede dopytywac o karme dla karmiących matek.

Poker71

Post » Wto maja 25, 2010 5:47 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Poker71 pisze:wracając do meritum wątku czyli GansteroGrzdyla

cos mało przybiera. wolałabym więcej. dziś 170g. czyli wychodzi 10g dziennie regularnie. Nie wiem czy mam się cieszyc czy martwic ze ciszej i mniej się drze?

Przybrana mamusia coraz mniej chętnie siedzi w legowisku, karmi przykładnie, ale odpocząc woli na wyższych półkach z dala od dzieci :(

10 gramów dziennie to własciwy przyrost wagi,ja byłam instruowana przez Szurę,a ona jest hodowczynią i już niejednego kociaczka odchowała.Była moim guru,gdy znalazłam Brunonka.
Bruno był karmiony mixolem,na przemian z convem,z tym,że conva jadł chętniej :D
W razie czego-polecam Szurę-wspaniała osoba,gdyby nie Ona nie dałabym pewnie rady!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 25, 2010 5:52 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

On za conva tez sie da pokroic. Mixol i owszem ale nigdy sie tak nie wsysa w strzykawke jak przy convie.

Conva uwielbia tez mamuska. Mlody MUSI sie caly upaprac przy jedzeniu, zo bym nie robila zawsze ma caly lebek umazany, no a ta wtedy to by go zjadla najchetniej tak jej smakuje :)

Jaka karma dla kotek karmiących jest najlepsza?

Poker71

Post » Wto maja 25, 2010 5:57 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Nie miałam kotki karmiacej,sama Brusia karmiłam,ale z tego co wiem,doskonała jest karma dla małych kociąt np RC WEANING
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 25, 2010 6:28 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Poker71 pisze:On za conva tez sie da pokroic. Mixol i owszem ale nigdy sie tak nie wsysa w strzykawke jak przy convie.

Conva uwielbia tez mamuska. Mlody MUSI sie caly upaprac przy jedzeniu, zo bym nie robila zawsze ma caly lebek umazany, no a ta wtedy to by go zjadla najchetniej tak jej smakuje :)

Jaka karma dla kotek karmiących jest najlepsza?

Mięcho! A do tego wychodzi najtaniej, a z suchych to Orijen i Taste of The Wild. Orijena spokojnie będą jadły tez w przyszłości kocięta, bo Taste (chociaż też dla kociąt) może mieć za duże kawałki, chociaż moje nigdy z tym problemów nie miały.
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Wto maja 25, 2010 8:40 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... jest mamka, paniki mniej

Witam

Przeczytalam szybko wątek, zaraz doczytam dokładnie.
Jeśli można radzić, to nie odbierała bym malucha od kocicy jeśli ona go karmi i traktuje jak własne. Ale trzeba go dokarmiać. Mixolem koniecznie i Convem. Ale Conv to bomba energetyczna więc bez przesady. Wydaje mi się, że on jeszcze za mały na Gerberka. Przyrost dzienny wagi 10g to średnio, ale nie tragicznie, ważne, że nie spada z wagi. :D

O karmieniu mamusi masz w PW.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

[poprzednia][następna]