Nasi Drodzy Przyjaciele...
Mam pewien genialny pomysł
Chciałam Wam przedstawić chwytak - chwytk dla kotów:
http://www.varident.pl/teledart/chwytan ... _kotow.phpTakie niby nic - skromne urządzenie kosztujące 394 zł

Jednakze to niby skromne urządzenie bardzo jest Nam potrzebne. Chciałabym zorganizować akcję pod tytułem CHWYTAK.
Pewnie zastanawiacie się po co Nam ten przedmiot
Juz tłumaczę chcemy uniknąć dotkliwych pogryzień. Niestety Wiesiu, Ja, Beatka i juz prawie kazdy został dotkliwie pogryziony przez kota. Niestety dziki kot się broni i musi się bronić. Doskonale to rozumiemy. Jednak kazde kolejne ugryzienie powoduje gdzieś tam wewnętrzny lęk. Chcemy pomóc dzikom, ale strach czasem jest silniejszy
Przykładem jest choćby moja dzisiejsza wizyta na kociarni. Byłam podać leki. Koty którym podałam leki są całkowicie dzikie. DZIKIE 1000000%
Mój strach który dodatkowo wzmagał ich strach nie był sprzymierzeńcem...lecz wrogiem nr 1.
No oczywiście jedna kotka mi pitła na kociarnię, prze moje "kalectwo" w związku z uszkodzoną ręką

Sporo się namęczyłam zeby ją złapać z powrotem.
I w tym momencie nie moje zmęczenie jest złe, przerazające jest to jak te koty się boją, dodatkowy stres moze być zabójczy dla kota. Chwała ze udało się kota ulokowa z powrotem w boksie i się kocica uspokoiła. Ale..........mozna było tego uniknąć.
Gdyby był chwytak wystarczyłoby kota chwycić, kot w tym momencie jet unieruchomiony. Ja się nie boję. Kot ma mniejszy stres. I zamiast 5 minut trwa to dokładnie minutę.
Nie wiem czy moja wypowiedź Was przekonała, ale bardzo mi zalezy na tym sprzęcie. Chcę dalej łapać dzikie koty i je sterylizować. Chwytak bardzo nam ułatwi współpracę z DZIKIMI KOTKAMI
OGŁASZAM AKCJĘ CHWYTAK....Jeśli ktoś ma ochotę prosimy o wpłaty. Wierzę ze wspólnymi siłami uda Nam się uzbierać pieniązki na ten cel
Na początek:
- MIKUŚ 50 ZŁ