Kocia Rodzinka - maluchy w DS, Kotka już po sterylce :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 15, 2010 17:23 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

No i warto chyba jeszcze dodać, że są kuwetkowe i odrobaczone ?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob maja 15, 2010 20:09 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

kinia098 pisze: Stępnica.

StEpnica ;)

kinia098 pisze:Kociaki do odbioru będą za jakieś 2 miesiące, ale już można zamawiać sobie to najwspanialsze stworzenie :)

Niestety sporo wcześniej niż za 2 miesiące :( ze względu na Mamuśkę, dla której każdy dzień spędzony w klatce wiąże się z ogromnym stresem.

Po odrobaczaniu kociaków, kiedy zabrałam je wszystkie na jakąś godzinkę, jest na mnie wściekła i atakuje, a wczoraj, jak sprzątałam kuwetę, sąsiad akurat zaczął kosić trawę. Kocica przerażona odgłosami kosiarki zaczęła latać po klatce, potem skuliła się w miejscu, gdzie stoi kuweta i nie chciała się ruszyć... Musiałam pójść do domu, poczekać aż sąsiad skończy i kocica ochłonie, a potem ją przegonić, co nie było łatwe, bo zamiast uciekać na drugą stronę klatki fuczała i atakowała. Naprawdę miałam problem, żeby tą kuwetę wsadzić z powrotem :| Nie mówiąc już o tym, co przeżyła ta biedna kocica.
Druga sprawa to pchły - póki kociaki są z matką i są ogromne problemy ze zmianą kocyka, nie ma sensu z nimi walczyć, a jednak męczą kociaki.

kinia098 pisze:Musisz upewnić się, czy tamci ludzie wezmą kicię na 10000%. ;)

Domek sensowny. Pani zdecydowana na 100%, nawet pytała, co kicia dostaje do jedzenia, żeby już wcześniej się przygotować, co zdarza się niestety BARDZO rzadko :) ale zawsze jest ten 1% niepewności.. bo zanim kicia będzie mogła iść do nowego domku, wszystko może się zdarzyć. Tak, czy inaczej jej na pewno nie ma sensu teraz ogłaszać :)

Czekam jeszcze na odpowiedź w sprawie adopcji Migotka i jest również Pani zainteresowana Anią (domek niewychodzący, a to już połowa sukcesu - czekam na odp na ankietę przedadopcyjną).
Trzymajcie kciuki ;) (Gdyby z nimi się udało, zostałyby tylko 2, a wtedy można by im robić osobne ogłoszenia... )

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Sob maja 15, 2010 20:54 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

O-o, to mama jest dziki dzik... Szkoda mateńki, choć dzikuny szczęśliwsze będa na wolności :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 15, 2010 21:47 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Ona oczywiście zostanie wypuszczona. Innej opcji nie ma. Tylko pomału trzeba będzie oddzielac od niej maluchy, a potem jeszcze z 2 tygodnie odczekać, żeby zakończyła się laktacja, wysterylizowac i dopiero wypuścić.
Czyli po oddzieleniu maluchów jeszcze ok 3 tygodni będzie musiała przesiedzieć w klatce... dlatego im wcześniej, tym lepiej dla niej.

Wet mówi, że już 6 tygodniowe maluchy można oddzielić od matki, bez szkody dla nich, więc w okolicach 7 tyg, po szczepieniu będą mogły iść do nowych domków - oczywiście w zależności od tego, jak będą sobie radziły, bo jedne są mniej, inne bardziej samodzielne.

Wiadomo, że im dłużej byłyby przy matce, tym lepiej dla nich, ale w tym wypadku trzeba brac pod uwagę również jej dobro.

Cudak1

Post » Sob maja 15, 2010 22:09 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

bardzo trudna decyzja

niektóre maluchy rozwijają się szybciej i szybciej mogą iść "na swoje"
potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie maja 16, 2010 10:43 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

To w takim razie wstrzymam się jeszcze z robieniem ogłoszeń :D No i jak zostaną tylko 2, to porobię osobno ;)
Kciuki :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 16, 2010 10:43 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Co do matki- może podać jej zastrzyk na zagaszenie mleka, jak małe już będą zabrane?
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 16, 2010 16:37 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

kinia098 pisze:Co do matki- może podać jej zastrzyk na zagaszenie mleka, jak małe już będą zabrane?

Ile kosztuje taki zastrzyk? Pewnie byłby problem z jego podaniem.. ale jeśli miałoby to skrócić czas czekania na sterylkę chyba warto rozważyć taką opcję.

W tym momencie jest Pani na 100% zdecydowana na Migotkę.
We wtorek wieczorem ma przyjechać Pani zainteresowana Anią i wtedy da ostateczną odpowiedź, ale wydaję się być bardzo sensowna, więc mam nadzieję, że się uda :ok:
Pani zainteresowana kocurkiem Migotkiem odesłała ankietę przedadopcyjną, wypadła dobrze ;) Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

W każdym razie kciuki się przydadzą :)

Cudak1

Post » Nie maja 16, 2010 19:10 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Cudak1 pisze:
kinia098 pisze:Co do matki- może podać jej zastrzyk na zagaszenie mleka, jak małe już będą zabrane?

Ile kosztuje taki zastrzyk? Pewnie byłby problem z jego podaniem.. ale jeśli miałoby to skrócić czas czekania na sterylkę chyba warto rozważyć taką opcję.

W tym momencie jest Pani na 100% zdecydowana na Migotkę.
We wtorek wieczorem ma przyjechać Pani zainteresowana Anią i wtedy da ostateczną odpowiedź, ale wydaję się być bardzo sensowna, więc mam nadzieję, że się uda :ok:
Pani zainteresowana kocurkiem Migotkiem odesłała ankietę przedadopcyjną, wypadła dobrze ;) Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

W każdym razie kciuki się przydadzą :)

Nie wiem teraz, czy to zastrzyk, czy tabletki < pisałam z Martą o tym >. Nie mam zielonego pojęcia ile to kosztuje :roll: Myślę, że nie byłoby problemu z podaniem zastrzyku :D My z dziczkami robimy tak, że ja patyczkiem zwracam uwagę kici na siebie, a wet z drugiej strony podaje zastrzyk. I po kłopocie. Najlepiej to popytaj weta, jak to jest z tym zagaszaniem mleka.
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 16, 2010 20:24 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

kinia098 pisze:Nie wiem teraz, czy to zastrzyk, czy tabletki < pisałam z Martą o tym > Myślę, że nie byłoby problemu z podaniem zastrzyku :D

Gdyby to była tabletka, którą można przemycić w jedzonku, byłoby super..
Problem z podaniem zastrzyku - źle się wyraziłam, chodzi mi bardziej o to, że najpierw trzeba ją złapać (zagonić do transporterka?) i zawieźć do weta, co wiąże się z dodatkowymi kosztami dojazdu i znów ogromnym stresem dla kocicy.

W tym tygodniu ma do mnie przyjechać wet do koni, to od razu go podpytam :ok:

Cudak1

Post » Pon maja 17, 2010 11:50 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Trzymam kciuki za kociczkę i maluszki :ryk: :ryk:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon maja 17, 2010 11:58 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Kciuki potrzebne :ok:

a nasze kociaki już takie duże:

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Pon maja 17, 2010 17:13 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

To sa już nawet nie kluski tylko całe strudle :ryk:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon maja 17, 2010 17:15 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

Cudak1 pisze:
Obrazek

Jaki podobny do "mojego" Kazika, który już dawno w swoim domku :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 17, 2010 19:22 Re: Kocia Rodzinka (5 maluszków)... potrzebuje wsparcia!

taizu pisze:To sa już nawet nie kluski tylko całe strudle :ryk:

i jakie słodziutkie te strudelki...
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

[poprzednia][następna]