Tytek WiecznyGilarz ŻYCIE TOCZY SIĘ DALEJ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 9:17 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

Dorciu, jest oferta na jeden z kołowrotków :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon maja 03, 2010 9:46 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

dziękuje :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon maja 03, 2010 9:53 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

dorcia44 pisze:Witam z rana.

Serniczku ale ja tak lubię mleko :oops:

mlekopij jestem od niepamiętnych czasów ,sterydy niszczą kości = osteoporoza ,każą pić mleko ,czyli na jedno ok . na drugie nie :?

rozumiem,że lubisz ale na osteoporozę lepiej działac inaczej-mleko poza okresem niemowlęcym jest dla organizmu niedobre..........poczytaj o tym.Astmatykom i alergikom wręcz zakazane-wzmaga wydzielanie śluzu w oskrzelach :?
Zapotrzebowanie na wapń można regulować np.orzechami laskowymi(włoskie maja pleśnie)
Mlekiem z osteoporozą nie wygrasz-koło się zamyka -masz alergie bierzesz sterydy,które lecza skutki nie przyczyny-sterydy rozwalają kosci-pijesz mleko zaostrzając objawy alergii.....i tak w kółko.
Potrzeba Ci dobrej diety-po dłuzszym stosowaniu mozna zmniejszyc sterydy-bo oczywiście w stanach zaawansowanych nie ma innej drogi jak sterydy.
Ale o tym decyduje dobry,swiatły lekarz.Mojego męża alergolog wykończyłby odczulaniem . Zastosował diete i jest ok.
Wyjasniam ewentualnym adwersarzom- nie próbuje Dorci leczyć tylko ją informuję o tym co sama wiem. Lekarz (światły-podkreslam)jest niezbędny do ustawienia diety i terapii.
Ostatnio edytowano Pon maja 03, 2010 10:09 przez Serniczek, łącznie edytowano 1 raz
Serniczek

Post » Pon maja 03, 2010 10:06 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

no i dupa :cry:

Sernik a ty byś nie pomogła czegoś weselszego skrobnąć :twisted: :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon maja 03, 2010 10:10 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

to jest wesołe-nie jedz tego co Ci szkodzi- bo CI SZKODZI!!!!! Przestaniesz-bedziesz sie lepiej czuła. :D
Serniczek

Post » Pon maja 03, 2010 10:14 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

Tak, wszyscy wiemy mniej więcej co nam szkodzi. Ale niewielu jest takich, którzy potrafią zrezygnować z ulubionych potraw czy napojów. Ja nie umiem... Pozostaje mieć lekkie wyrzuty sumienia :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Pon maja 03, 2010 10:20 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

Serniczek pisze:to jest wesołe-nie jedz tego co Ci szkodzi- bo CI SZKODZI!!!!! Przestaniesz-bedziesz sie lepiej czuła. :D

:twisted:

czyli mam zacząć pracować nad sobą :crying:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon maja 03, 2010 10:52 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

Dorcia, Serniczek dobrze mówi :ok:

tylko gdzie tego światłego lekarza znaleźć :roll:
Ostatnio edytowano Pon maja 03, 2010 11:02 przez gośka i zwierzyniec :), łącznie edytowano 1 raz

gośka i zwierzyniec :)

Od: Sob cze 28, 2008 19:57

Post » Pon maja 03, 2010 10:56 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

To ja się też troszkę pomądrzę w temacie mleka, bo mam córcię z silną skazą białkową, którą nadal karmię cycem i sama nie mogę jeść sernika, a lubię. Polecam sezamki, sezam jest większym źródłem wapna niż mleko. Można dodawać mielony sezam do różnych dań, najlepiej kasz. Nadaje lekki orzechowy posmak.

zasadzkas

Od: Czw gru 21, 2006 23:50

Post » Pon maja 03, 2010 11:02 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

i chyba sobie kasze zrobię ,jak znajdę w moich mikrych zapasach .
kasze lubię :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon maja 03, 2010 15:53 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

dorcia44 pisze:i chyba sobie kasze zrobię ,jak znajdę w moich mikrych zapasach .

to rób szybciutko :ok:
zanim serniczek się wypowie na temat kaszy :mrgreen: ;)

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Pon maja 03, 2010 16:21 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

Z odczulaniem to jest różnie. Ja się odczulam i jestem zadowolona. Jest efekt. Od dwóch lat nie choruje na oskrzela, nie duszę się. Mam oprócz tego leki wziewne ale coraz mniej używam. Zastosowałm też kurację odrobaczającą dla całej rodziny. 3 x zentel a zwierzyna domowa tak jak zwykle. Doczytałam, że robaki obłe u ludzi też powodują alergię. Trafiłam na świetnego pulmonologa.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pon maja 03, 2010 17:57 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

3 x pisze:
dorcia44 pisze:i chyba sobie kasze zrobię ,jak znajdę w moich mikrych zapasach .

to rób szybciutko :ok:
zanim serniczek się wypowie na temat kaszy :mrgreen: ;)
kasza jest w porzo!
Dorcia zasuwaj paste na odrobaczanie jak radzi Pieczarka!!!!!Obrazek
Serniczek

Post » Pon maja 03, 2010 19:24 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

swego czasu chyba ze 20 lat temu pewna pani dr. zasugerowała odrobaczanie :wink: już to przerabiałam czy odrobaczona czy nie ..astma jest :twisted:
kaszy nie znalazłam ale gotowałam kocinie nóżkę kuraka to sobie ryżu na tym ugotowałam ,też dobre na zasadzie wełna nie wełna byle była d.. pełna :mrgreen:

a teraz dobrałam się do majonezu :smokin:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon maja 03, 2010 19:53 Re: Tytek WiecznyGilarz MAŁA RUDA SZUKANAJLEPSZEGODOMKU !

dorcia44 pisze:
a teraz dobrałam się do majonezu :smokin:

ojojoj :lol:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

[poprzednia][następna]