dorcia44 pisze:Witam z rana.
Serniczku ale ja tak lubię mleko
mlekopij jestem od niepamiętnych czasów ,sterydy niszczą kości = osteoporoza ,każą pić mleko ,czyli na jedno ok . na drugie nie

rozumiem,że lubisz ale na osteoporozę lepiej działac inaczej-mleko poza okresem niemowlęcym jest dla organizmu niedobre..........poczytaj o tym.Astmatykom i alergikom wręcz zakazane-wzmaga wydzielanie śluzu w oskrzelach

Zapotrzebowanie na wapń można regulować np.orzechami laskowymi(włoskie maja pleśnie)
Mlekiem z osteoporozą nie wygrasz-koło się zamyka -masz alergie bierzesz sterydy,które lecza skutki nie przyczyny-sterydy rozwalają kosci-pijesz mleko zaostrzając objawy alergii.....i tak w kółko.
Potrzeba Ci dobrej diety-po dłuzszym stosowaniu mozna zmniejszyc sterydy-bo oczywiście w stanach zaawansowanych nie ma innej drogi jak sterydy.
Ale o tym decyduje dobry,swiatły lekarz.Mojego męża alergolog wykończyłby odczulaniem . Zastosował diete i jest ok.
Wyjasniam ewentualnym adwersarzom- nie próbuje Dorci leczyć tylko ją informuję o tym co sama wiem. Lekarz (światły-podkreslam)jest niezbędny do ustawienia diety i terapii.
Ostatnio edytowano Pon maja 03, 2010 10:09 przez Serniczek, łącznie edytowano 1 raz