S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 16:45 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

Byłam dzisiaj w schronie i jak zawsze wróciłam pełna różnorakich emocji i obserwacji. Po pierwsze - jakby nie Mała, to ja nie wiem jak by te futerka tam dały radę. Ja wiem, Mała, że ty się krępujesz, ale naprawdę. Miała już-już jechać do pracy, ale to i jeszcze tamto... jedzonko, krople, wytrzeć nos :) Anioł stróż :aniolek:
Na kociarni zimno jak cholera, znaczy na wybiegu... więc co żywe, siedzi w środku. Sporo tego... ale grzeczne raczej. Z rzadka jakiś syk, czy burczenie. Na pierwszej kociarni burczy strasznie Krówka - przepiękny cielaczek :) Zaskoczeniem niejako było dla mnie to, że stosunkowo mało miziaków... nikt się nie bije o kolana. Największe przytulasy już w domach (Lucek, Fercie, Fedora...) i mało kto chętnie daje łebek do głaskania. Podchodzi Szkapka, ale jakoś dziwnie. Zawsze właziła na kolana, a teraz daje się głaskać, ale nic więcej. Bardzo chętny do głaskania jest jeden buras... nie wiem... Matula? Niania? Baśka?... patrzy spode łba, ale to mylące spojrzenie, bo głaskaj mnie i głaskaj :kotek: I jeszcze jeden do głaskania czarno biały, brzuch wywalający, ale nie wiem... Nie Petra i nie Nutka... może Dago? Balbina też udaje, że jest miziakiem, ale nie dałam się nabrać :) Nie widziałam Szanti, ale na pewno Bożenka jutro zrobi odliczankę :) Aurora zakichana i nie ma siły na żadne pretensje, poddaje się wszelkim pieszczotom, ale ona chyba zawsze lubiła. No a Skowronek charczy i świszczy okrutnie :( Na pierwszej kociarni czeka na Lolę wielgachny Ringo - ale naprawdę jest ogromny :) tak samo z resztą jak Zulus w klatce - wielka czarna kula sierści! Są też Kiciuś i Kajtuś z kartką "zarezerwowane" :!: ale się ucieszyliśmy. Na drugiej kociarni wylądował Haker i Mecenas. Radzą sobie chyba chłopaki, zwłaszcza Haker, choć z początku był wystrachany na maksa :? A Majkel poszedł do domu chyba, bo jak wychodziliśmy, to go nie było już w klatce :D Dzisiejszy największy chwyt za serce - Tetris i Flavia... dwa robaczki mocno przytulone w jednej klatce :1luvu:

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Sob sty 09, 2010 17:26 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

noo, biegałam dzis jak głupol :wink:
Dzis dzielnie pomagała mi Ronni :D

M_o-jak bedziecie dawajcie znac koniecznie, przecież wiadomo,ze musicie odwiedzic kociaste :wink:

gdzie jest Majkelek?-nic nie wiem
moze jutro sie dowiem

Na pewno wczoraj do domu trafiła
-Fikusia-dzwoniłam-domek oki :mrgreen:
-Portos-dzwoniłam -tez domek oki :mrgreen: -nie poddał sie choc Atos miał oczywiscie wpadke kuwetową :wink:

Betty-bardzo sie ciesze ,ze Pako juz w ciepełku domowym :mrgreen: -zaraz dopisze go do tymczasów i pisz jak sie sprawuje.
ja mysle,ze to grzeczny kot :wink:
i całkiem mały nie jest :wink: , ale fakt, mysle ,ze młody dosc(rok?dwa?) i na bank bedzie duzym mysle kotem

Dzis do domku pojechała tez Józefianka :mrgreen: i Ziutka :mrgreen: i nowa czarna młodziutka dziewczynka, ktora dzis rano trafiła do schronu :mrgreen:

wszystkie domki fajne, z tymi dwoma od Józefianki i Ziutki rozmawiałam wczesniej sporo przez tel :wink: , od czarnuszki dzis poznany dom-ale to Pan, ktoremu kicia zmarła niedawno na raka-doswiadczony mysle kociarz.

Posterylkowy wszystkie oki :wink:

Zezole fajne :wink: , dzis wygłaskała je Sabinka z córką :wink:
Wyobrazcie sobie ze młoda dzis bezproblemowo głaskała Balbine 8O , nawet miała ja na rekach 8O

Dobrzem ze Ringo jutro bedize miał juz swoja tymczasowa Pania :1luvu: -bo nie wiem czy go przeziebienie nie bierze.

musielismy dzis przeludnic(przekocić? :roll: ) 1 kociarnie

Na druga trafił Mecenas i Haker i Petroniusz, ktory na 1 czesci bardzo zle reagował na inne koty.
Siedzi borok w pawlaczu :( , martwie sie o niego :(

Kajtus i kicius niby zarezerwowane, ale chyba nic z tego nie wyjdzie-tak cos czuję

Czarno-białe wywalajace brzuch-to musiała byc Petra-jesli na drugiej kociarni.
Dago jest na 1 czesci-tam zreszta najwoiecej miziaków teraz chyba.
Ten duzy miły bury, to albo niko, albo Portos mysle.
Chociaz niania tez czasem lubi głaski bardzo

Na skowrona nie mamy juz sposobu-jest juz po długiej drugiej antybiotykoterapii i znów zaczyna charczec.
A on nie da sie dotknąc :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob sty 09, 2010 18:23 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

Mała1 pisze:-Portos-dzwoniłam -tez domek oki :mrgreen: -nie poddał sie choc Atos miał oczywiscie wpadke kuwetową :wink:

To Portos czy Atos trafił do domu? Bo nie wiem teraz komu ściągnąć kocie CV. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob sty 09, 2010 18:30 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

:ryk:
Portos...chyba-bo własnie zgłupiałam sama-jutro sprawdze :wink:
oni max podobni :wink:

Mała1

Post » Sob sty 09, 2010 19:37 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

Witajcie, mam dwa pytanka. Co słychać u Majkela? Gdzie znajdę koty do adopcji będące na tymczasach?
Trzymajcie si ciepło w ten chłodny czas.
Obrazek

2em

Od: Śro gru 02, 2009 8:49

Post » Sob sty 09, 2010 19:37 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

teraz jeszcze napiszę tutaj o moim tymczasiku

Czako-Pako jest za......stym kotem :1luvu:
nie było nas całe popołudnie a jak przyjechaliśmy zajrzałam jak sobie radzi w zamknięciu
pochrupał chrupek napił się wody ale w kuwecie jeszcze nie był
za baaardzo domagał się pieszczot
wzięłam go do pokoju na chwilke i tam zachowywał się jak kot wychowywany w luksusie
rozwalał sie na dywaniku no i trzeba było go głaskać caaały czas
jest do tego śliczny ,grubiutki i ma czyste futerko
może naprawde komuś zaginął ?
bo nie wygląda na kota po przejściach

moje chłopaki wszystkie w tym czasie poszły gdzieś na gościnne występy więc obyło sie bez nieporozumień
boję sie tylko że nie utrzymam pięknisia długo w tym odosobnieniu :lol:

a to kocisko

Obrazek

Obrazek
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob sty 09, 2010 20:10 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

Cudny Czako-Pako :1luvu:
Cieszę się, że odrobinę lepsze wieści szczególnie za nowe domki ( no i Józefianke :ok: ) oby jej się udało no i pozostałym kociakom też :ok:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Sob sty 09, 2010 20:25 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

2em pisze:Witajcie, mam dwa pytanka. Co słychać u Majkela? Gdzie znajdę koty do adopcji będące na tymczasach?

Najbardziej aktualne dane są tutaj:
http://niekochane.org/tymczas.html ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob sty 09, 2010 20:38 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

2em pisze:Witajcie, mam dwa pytanka. Co słychać u Majkela? Gdzie znajdę koty do adopcji będące na tymczasach?
Trzymajcie si ciepło w ten chłodny czas.

siriwan
mysle,ze tak najbardziej aktualne tymczasy sa w naszym Watku Kotów tymczasowych tu na miau
viewtopic.php?f=1&t=99458

tak samo te co sa w schronisku ja srednio co dwa dni 1 strrone tego watku na którym jesteś aktualizuję :wink:

na www.niekochane-sa tez w dziale tymczasy koty od ludzi, ktorzy do nas dzwonia,zeby pomoc im szukac domów. Obcy,ze tak powiem ludzie, ale czasem na naszej stronce kociak jakis znajdzie dom :wink:

nie wiem gdzie jest Majkel-wyglada,ze znalazła dzis dom-ale mnie nie było wtedy w schronisku

Betty :mrgreen:

ann0106- Józefianka ma wspaniały dom, niestety troche pokichuje, ale jesli trzeba bedzie pojadda z nia jutro do weterynarza.
Dom ma naprawde na 100

Mała1

Post » Sob sty 09, 2010 20:43 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

Mała1 pisze: :ryk:
Portos...chyba-bo własnie zgłupiałam sama-jutro sprawdze :wink:
oni max podobni :wink:

Spoko, w takim razie ogłosiłem dziś Maćka. ;-)

Mała1 pisze:siriwan
mysle,ze tak najbardziej aktualne tymczasy sa w naszym Watku Kotów tymczasowych tu na miau
viewtopic.php?f=1&t=99458

Fakt, zapomniałem że jest ten wątek, bo teksty do ogłoszeń biorę ze stronki. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob sty 09, 2010 20:51 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

Jeśli można coś podpowiedzieć to może wrzucić tego linka z tymczsami na 1 podstronę wątku?
Obrazek

2em

Post » Sob sty 09, 2010 20:54 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

2em pisze:Jeśli można coś podpowiedzieć to może wrzucić tego linka z tymczsami na 1 podstronę wątku?

Jest w pierwszym poście:
niekochane pisze:I na nasz drugi-równie ważny wątek-tych, które już poza schroniskiem czekają na dom,bezpieczne
TYMCZASOWE NIEKOCHANE

III część- viewtopic.php?f=1&t=99458
II częsc- viewtopic.php?t=86145&highlight=
I częsc- viewtopic.php?p=3862484#3862484

;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob sty 09, 2010 21:06 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

A faktycznie, nicpoń ze mnie, łajza i wtórny analfabeta :)
A żeby nie było, że tylko troluję i marudzę to chciałem się podzielić z wami przed snem takim moim małym zdziwieniem.
W kocich klimatach siedzę stosunkowo niedawno, od jeszcze niedawniej zaczynam dostrzegać różnice między nadziejami na dom, kocimi chatkami, niekochanymi itp itd - swoją drogą zrobiła się z tego całkiem niezła, rozbudowana struktura pomocowa.

Ale do meritum. Od jakiegoś czasu szukamy z żonką pręguska młodego i w związku z tym męczymy róznych ludzi z zapytaniami o wypatrzone gdzieś tam w sieci kociaki.

I tu moje wielkie zdziwienie jako neofity kociego. Spotykamy się z bardzo dużą nieufnością, podejrzerniami o niecne zamiary (cytat z jednego z maili: "Naszą wielką tajemnicą sa 2 kotki, tzw Kwaitokoty: jedna to szylkretka ale jest rudo-czarna - bardzo nietypowa - pierwszy raz w życiu widzę, druga jest buro-rudo-biała- piękna równiez bardzo nietypowa. Ich nie wystawiamy z obawy, że ktoś będzie je chciał na pseudohodowlę dla małych kociaków.") Smutne. :cry:

Zwykły bogu ducha winny zjadacz chleba żyjący z kotem spokojnie pod jednym dachem nie ma tak naprawdę pjęcia o takich rzeczach o jakimś podziemiu kocim, niecnych zamiarach cwaniaków itp itd.
To tak wyrzuciwszy z siebie przed snem i życząc wam dobrej nocy :)
Ostatnio edytowano Sob sty 09, 2010 21:26 przez 2em, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

2em

Post » Sob sty 09, 2010 21:08 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

Kochane Cioteczki, dziękuję za zachwyty nad Zgredzią i Gwiazdorem, nie mogę powiedzieć, żeby były niezasłużone :mrgreen: bo nasze Katowickie Kochane są przecudnymi kotami i jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy dać im dom :)
Przekazałam im, jak się Cioteczki na ich widok ucieszyły :mrgreen:
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Sob sty 09, 2010 21:10 Re: S.K.Niekochane-XIII-przepełnione schronisko nawet zimą :(

My nie piszemy, ale czytamy na w miarę bierząco.
Ale się Ferciaczkom udało. :1luvu:
Niebieski kotek cudny!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]