Kryształy w moczu-dylematy i porady.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 17:17 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Aaaaaa łapę smaruj powyżej kolana i wtedy kuweta niestraszna :D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pt sty 22, 2010 17:23 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

To zdecydowanie dobra rada. Chociaż może uda się namówić koty na spożywanie pasty metodą bardziej pokojową :wink:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Sob sty 23, 2010 21:19 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Metoda bardziej pokojowa zawiodła i koty dostają pastę przymusowo.
I jeszcze raz zapytuję o paski :wink:
Obrazek

Agnieszka16

Post » Czw lut 04, 2010 14:05 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Heh...wahałam się czy tutaj czy na *Lubelskich Tymczasach*...

Wszystkiego najlepszego Agnieszko z okazji urodzin :birthday: :balony:
Koncertowo zdanej matury a potem - dostania się na wymarzone studia :D :ok:
No i oczywiście :arrow: zdrowia dla Futer :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lut 04, 2010 15:43 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Jejku, dziękuję bardzo :D Teraz pozostało mi już tylko czekać na pojawienie się plam wątrobowych i łysiny :twisted: :mrgreen:
Obrazek

Agnieszka16

Post » Czw lut 04, 2010 17:08 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Agnieszka16 pisze:Teraz pozostało mi już tylko czekać na pojawienie się plam wątrobowych i łysiny :twisted: :mrgreen:

Słucham :?:
Znaczy, że po TYCH urodzinach to już tylko plamy wątrobowe i łysina :?:
To na co JA mam czekać :?: :twisted:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw lut 04, 2010 17:14 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Ekhm...nie po TYCH, tylko tak ogólnie :mrgreen:
To może ja już zamilknę, bo bredzę :mrgreen:
Obrazek

Agnieszka16

Post » Czw lut 04, 2010 17:17 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

To napisz jeszcze jak Koty się mają :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw lut 04, 2010 17:27 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Mają się dobrze, lepiej niż ja :twisted: . Właśnie wyjęłam im kurze skrzydełka z zamrażarki na wieczór, a Wedel głupek złapał je w zęby i chciał uciekać. Ale byłam pierwsza :wink:
W sobotę będę siuśki łapać i biec z nimi do badania. Znowu będą litanie o wysikanie się.
Obrazek

Agnieszka16

Post » Czw lut 04, 2010 17:30 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Agnieszka16 pisze:Właśnie wyjęłam im kurze skrzydełka z zamrażarki na wieczór, a Wedel głupek złapał je w zęby i chciał uciekać. Ale byłam pierwsza :wink:

Złapałaś w zęby i uciekłaś... :?: :?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw lut 04, 2010 17:34 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

Noo :oops: Jako osobnik Alfa...
Obrazek

Agnieszka16

Post » Czw lut 04, 2010 17:37 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

:ryk:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob lut 06, 2010 18:24 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

witam (od razu sie przedstawiam ze nowa w temacie kamieni a niestety doswiadczona od tygodnia ) czytam wszystkie wasze posty od dwoch dni i analizuje i musze przyznac ze mam maly mentlik w glowie.. moj kocurek 18 miesieczny wyladowal u weta hmm no na moje byl w ciezkim stanie nie chcial juz jesc ciagle przesiadywal w pozycji siuu i co najgorsze jak nie chcial siusiac to akurat siusial zupelnie bez kontroli przy tym pod koniec wzdelo go jak balon... 5 dni u weta najpierw lewatywa potem plukanko (kamienie) pozniej stwierdzil ze to wina tego ze nie byl wykastrowany i jest zestresowany_ no moze i prawda w mojej okolicy na jedna rodzine przypada jeden kot) ok zezwolilam na kastracje dostal antybiotyk. po 48 godzinach mial nadal problemy z wyproznianiem sie i oddawaniem moczu -znowu go biedaka przeczyscili... wrocil do domu we wtorek :D bylam jak w skowronkach pierwsze 24 bylo ok no ale zaczely sie problemy przy nastepnej dobie (oczywiscie ma diete mokra purina ur st/ox i mokra royal s/o i do mokrej oczywiscie mam dodawac antybiotyk 2x dziennie a poza tym ma dodatkowo jakiegos oglupiacza zeby sie nie stresowal raz dziennie... problem sie zaczal gdy strajk zrobil przed miska ze nie chce papu z antybiotykiem na szczescie pil ale zaczal "przeciekac" dzisiaj to doslownie gdzie lezy tam jest plama moczu leki dostal sila dzisiaj i troche podziubal i mokrej i suchej ale nie wiem juz co robic.. on nie jest w zasadzie nauczony robienia na kuwete wychodzi kiedy chce a jak chce wrocic to mialczy pod drzwiami. czy ta dieta w ogole podziala? czy ja mam go zmuszac do jedzenia? futrowac jak kaczke czy co ?? potrzebuje rady moze i kopa jak cos robie zle

mon&CASPER

Od: Sob lut 06, 2010 0:59

Post » Sob lut 06, 2010 19:04 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

mon&CASPER pisze:(...)problem sie zaczal gdy strajk zrobil przed miska ze nie chce papu z antybiotykiem na szczescie pil ale zaczal "przeciekac" dzisiaj to doslownie gdzie lezy tam jest plama moczu leki dostal sila dzisiaj i troche podziubal i mokrej i suchej ale nie wiem juz co robic.. on nie jest w zasadzie nauczony robienia na kuwete wychodzi kiedy chce a jak chce wrocic to mialczy pod drzwiami. czy ta dieta w ogole podziala? czy ja mam go zmuszac do jedzenia? futrowac jak kaczke czy co ?? potrzebuje rady moze i kopa jak cos robie zle

Problem z popuszczaniem moczu wynika (jak sądzę) z powodu cewnikowania. I - niestety - może chwilę potrwać.
Na forum jest sporo informacji o kotach z syndromem urologicznym (SUK).
Warto poczytać.
Ja akurat nie jestem zwolenniczką karm leczniczych, zwłaszcza suchych.
Kot musi przede wszystkim dużo pić.
Faktycznie może być tak, że u niego ten problem pojawia się w wyniku stresu. Dobrze byłoby zbadać mocz (w tym osad pod mikroskopem) ale to za jakiś czas bo teraz po tych płukaniach i w trakcie leczenia antybiotykiem niewiele z niego wyniknie.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob lut 06, 2010 19:25 Re: Kryształy w moczu-kolejne wyniki i antybiotyk

czyli ten antybiotyk jest jak najbardziej wskazany zeby po cewnikowaniu nie bylo infekcji no i musze byc cierpliwa i biegac z mopem i srodkiem do czyszczenia wykladzin? :( a na kontrole mam isc we wtorek ale antybiotyku jeszcze planowo nie skoncze tzn Casper.. ale nie moge na niego patrzec jak sie snuje w konta w kont (znaczac przy okazji) dotknac go nie mozna a zreszta teraz to chyba sie obrazil ze leki sila dostal :(

mon&CASPER

Od: Sob lut 06, 2010 0:59

[poprzednia][następna]