ZAKOCHANA OPISIA - JUŻ W NOWYM DOMU!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 18:11 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

vega29 pisze:Jak dobrze pójdzie, to będą 3 koty do Poznania 8O
Czekam na resztę referencji dla Karotki, żeby móc przedstawić DT pozostałym koleżankom z AFN-u :) :ok:
Ja mam czas brnąć przez wątki na miau, wiec już jestem zachwycona oferowanym DT, ale nie wiem, czy pozostali znajdą na to czas. Więc poprosiłam parę osób o referencje :)

cioteczko, jesteś niesamowita :)
chyba Poznań rozkochał się w naszych mazurskich cudakach :1luvu:
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Pt sty 22, 2010 18:42 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

monia3a pisze:Dziewczyny myślę, że jak najszybciej trzeba kotkę przewieść do DT
Po pierwsze kotka bardzo się męczy z tym katarem a po drugie każdy dzień to dla niej szybsze leczenie, które nie okłamujmy sie może uratować jej życie. Nie ma na co czekać!

Jeszcze tylko musi się odbyć wizyta przedadopcyjna dla jednego malucha (chętny już jest :) ) i koleżanki z fundacji, a na pewno szefowa, muszą zaakceptować DT.
Jutro pomyślimy, jak umieścić Opisię w schroniskowym budynku.

Na noc z niedzieli na poniedziałek zapowiadają - 30 8O 8O 8O 8O SZOK!!
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob sty 23, 2010 12:00 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

bozzz, biedne te kociaki w schronie na takim mrozie, zresztą ni tylko w Ostródzie ale w każdym :( :( :(
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob sty 23, 2010 12:15 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

Opisia biedulka zaflukana. Temat przeniesienia do budynku ma zostać dzisiaj rzucony, jak pojawi się w pracy zarządzająca schroniskiem (wychodziłam po 10-tej, to jeszcze jej nie było :evil: :evil: A podobno ona tylko wyjątkowo bywa później niż o 8-mej rano - tak twierdziła na niezapowiedzianej zapowiedzianej kontroli z Urzędu Miasta w sobotę 2 tygodnie temu :evil: :evil: :evil: :evil: Chyba sobót to nie dotyczy :? :? Bo ja jeszcze nigdy jej tam w sobotę nie uświadczyłam, a jestem od rana do godz. 10-11 :mrgreen: ). Zobaczymy, co da się zrobić. W poniedziałek zadzwonię w sprawie testów i badań, bo dzisiaj z powodu jak wyżej nie było z kim rozmawiać.
Obrazek

vega29

Post » Nie sty 24, 2010 13:02 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

Opisia została umieszczona w budynku. Razem z jeszcze jedną czarną koteczką z wiaty - potocznie zwaną "Jęzorkiem", bo non-toper wywala język 8O (zęby ma, sprawdzałam). Obie niezbyt dobrze wyglądały...

No i zapadła klameczka - Opisia jedzie do Karotki, jeśli tylko rzeczone testy białaczkowe i na FIV-a wyjdą ujemne :)
Obrazek

vega29

Post » Nie sty 24, 2010 15:25 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

vega29 pisze:No i zapadła klameczka - Opisia jedzie do Karotki, jeśli tylko rzeczone testy białaczkowe i na FIV-a wyjdą ujemne :)

Fajnie :) Oby testy wyszły OK ... :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie sty 24, 2010 21:56 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

Tyle zimna przeżyła i choróbsko paskudne - będzie dobrze
Trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 24, 2010 22:28 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

trzymamy!
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pon sty 25, 2010 8:11 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

Postarajcie się ten czas skrócić do minimum.
Wierzę, że testy wyjdą negatywne.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon sty 25, 2010 10:17 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

Witajcie :D

Cieszę sie bardzo, że Opisia do mnie przyjedzie.

Czuje sie zakłopotana tyloma pozytywnymi opiniami na mój temat, które tu przeczytałam. I nie pisze, tego, zeby w oczekiwaniu na zaprzeczenia. Znam wiele lepszych domków i ludzi, którzy robia o wiele wiele wiecej niz ja. Zwykle nie biore kotów z Forum, takie które brałam mozna policzyc na palcach reki. Wiekszośc "moich" kotów, po prostu stanęło na mojej drodze i je zabrałam prosto z ulicy.

Powiem szczerze, ze nie planowałam brania Opisi, bo w tej chwili nie do końca mam na to warunki. Jednak od kiedy ja zobaczyłam o niczym innym nie mysle. Nie mogłabym spac spokojnie, wiedzac ze ona tam marznie taka chora :(

Tak wiec czekamy na Opisie. Przesyłam dla niej moc głasków
Trzymaj sie Kocinko!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pon sty 25, 2010 12:12 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

Karotko :1luvu: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon sty 25, 2010 18:29 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

podrzucam.
Badania były już zrobione ?Kiedy wyniki ?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pon sty 25, 2010 20:07 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

Dzisiaj zgłosiłam potrzebę badań zarządzającej schroniskiem. Mam nadzieję, że jutro zawiozą Opisię na kłucie...
Obrazek

vega29

Post » Pon sty 25, 2010 21:12 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-OSTRÓDA-SZUKAMY DT- może W-wa??

vega29 pisze:Dzisiaj zgłosiłam potrzebę badań zarządzającej schroniskiem. Mam nadzieję, że jutro zawiozą Opisię na kłucie...

vega29 czy jak bedziecie Opisi pobierali krew mozecie jej tez zrobic ALT i mocznik? Ewentualnie morfologie, ale ALT i moczik sa najwazniejsze. Szkoda ja kłuc drugi raz...no i wiedzialabym juz co i jak. I od razu w razie czego interewniowac...

Macie juz kogos do sprawdzenia domku? Moglabym pojechac sprawdzic domek, ewentualnie zabrac dla pewnosci kogos jeszcze :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pon sty 25, 2010 21:23 Re: AFN-ZAKATARZONA OPISIA-JEDZIE DO DT U KAROTKI

Właśnie o te badania poprosiłam :) Napisałaś w ankiecie, że potrzebne. U nas mówisz i masz :wink: w szczególności kota na DT :lol:

Domek wzięła Duża von Focha. Chwilowo więcej w Poznaniu domków nie mamy do sprawdzenia :)
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]