Czy uśpić kotkę sikającą na podłogę ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2003 19:45

A ja sie ciesze, ze on na forum wszedl. Bo licze na to, ze zrobi te badania moczu.
A jesli one niczego nie wykaza, w co szczerze watpie, to moze poszuka jej domu, a nie uspi...

Owszem jestem wariatka na punkcie moich kotow. One tworza wraz z nami dom. I coz... nigdy nie moglabym sie zwiazac z kims kto postawilby mi wybor... to znaczy wybralabym na pewno nie jego ;-)
Co do "zdrowego" podejscia. Zdrowe to ono nie jest, jest podejsciem wiekszosci spoleczenstwa, ktore podchodzi do zwierzaka jak do rzeczy, to sie nazywa znieczulica. Tej wiekszosci co to czyta pol ksiazki na rok i chla iles tam litrow na glowe. Przepraszam, nie wiekszosci tylko statystyki...
Na szczescie jakos w zadnym zakresie statystyczy Polak to nie ja.
Ostatnio edytowano Sob lis 08, 2003 20:12 przez zuza, łącznie edytowano 1 raz
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lis 08, 2003 20:01

feainne pisze:(...) :idea: nie krzyczmy bo wystraszymy wszystkich (...)

Fakt.
Jeśli ktoś z zewnątrz przeczyta ten wątek, to może już nie mieć odwagi zapytać o cokolwiek, bo zanim zobaczy jakąś poradę, to najpierw nasłucha się za wszystkie czasy.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob lis 08, 2003 20:17

Wojtek pisze:
feainne pisze:(...) :idea: nie krzyczmy bo wystraszymy wszystkich (...)

Fakt.

Ja nie krzyczalam :roll: , choc byly to ciezkie chwile :evil: .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob lis 08, 2003 20:22

Pupsi kupka na kafelki w łazience. Maluchy siurały na łóżko. Majka wybrała kąt przy drzwiach na kolejną toaletę.
Przecież nie pozbędę sie dzieci :roll: :evil:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob lis 08, 2003 21:25

Z pewnym niesmakiem czytalam ten wątek. Nie z powodu, nierozsądnego pomyslu inicjatora wątku, ale z powodu niektorych odpowiedzi. Były one po prostu chamskie. Zastanówmy się po co klemen napisał na forum. ( zakładam, że nie był to troll). Na pewno nie po to by uzyskać waszą akceptację i zgodę na uśpienie kotki, bo gdyby chciał to zrobiłby to od razu i słowem o tym nie wspomniał. Może liczył na jakąś alternatywę? Tymczasem spotkał się głównie z mało kostruktywną, niewybredną krytyką. Myślę, że mogło go to bardzo zniechęcić do działania, do forum i do kotów ogólnie. Chyba nie wyszło to na dobre koty, a przecież to o niego wam najbardziej chodziło. Wiem, że internet zapewnia anonimowość i ludzie pozwalają sobie na więcej niż w realu, ale pamiętajcie, że wystawiacie świadectwo o wielbicielach kotów. Nic dziwnego, że po kilku moło uprzejmych postach niektórzy sądzą, że jesteśmy bandą kretynów. A przecież można ograniczyć się do uprzejmej rady.

BeaBea

Od: Pt paź 17, 2003 20:14

Post » Sob lis 08, 2003 21:34

BeaBea - ja również czytałam ten wątek od początku i wcale się nie dziwię reakcjom, dla mnie były one wyrazem zupełnie naturalnego w takiej sytuacji wstrząsu. Myślę, że gdyby autor napisał "bo inaczej będę musiał ją oddać", również i odpowiedzi byłyby inne. Ale ktoś, kto od razu rozważa uśpienie kota, którego jedynym problemem jest sikanie nie do kuwety, musiał spodziewać się takich odpowiedzi.
A poza tym uśpienie zdrowego zwierzęcia jest w Polsce nielegalne, więc wetka teoretycznie powinna odpowiadać za nakłanianie do przestępstwa.
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Sob lis 08, 2003 21:37

Dokładnie, Deli. O to właśnie chodzi... I ten ton - nie chociażby - "rozważam już nawet uśpienie" - tylko "dajcie radę, bo inaczej kotka w poniedziałek będzie uśpiona".

myszka

Od: Pt sie 09, 2002 13:45

Post » Sob lis 08, 2003 21:43

a moze jednak neich ktos kto blisko mieszka wezmie kote do siebie i znajdzie jej domek? :?
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Sob lis 08, 2003 21:53

Jeszcze raz powiem, folgując waszym emocjom, nie pomagacie kotu. Jeśli to nie troll to po co pisał?

BeaBea

Post » Sob lis 08, 2003 21:54

Czy naprawdę uważacie, że wypowiedź typu "sam się uśpij" zwiększyła szanse kotka na przeżycie?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob lis 08, 2003 22:51

Dziwny ten Kklement. Najpierw szuka pomocy dla kotki (?) a na samum koncu okazuje się, że on wcale tej kotki nie lubi i raczej jest mu ona obojetna (mimo, ze ona łasi sie tylko do niego).
A teraz troche z innej "strony" - strasznie duża musi mieć ten Kklement chałupę, że wydał aż 10 tys. zł na podłogę (chyba że zle odczytałam).
Lepiej by mu było (taniej i praktyczniej) połozyć terakotę.
A tak poważnie - żal tych zwierząt, które trafiają w "ręce" ludzi praktycznych a przy tym pozbawionych w jakiejs części uczuć.
ObrazekObrazekObrazek

beva

Od: Nie maja 12, 2002 21:41

Post » Sob lis 08, 2003 23:01

O właśnie o to mi chodziło co napisał(a) beva. O bezproduktywną ironię. A jeśli ma dużą "Chałupę" to co? Jaki ma to związek z tematem?

BeaBea

Post » Sob lis 08, 2003 23:11

no jak dla mnie ma to związek taki , że na mój gust facet sciemnia, jest trollem i paskudnym prowokatorem, który teraz ma świetny ubaw, bo udało mu się włożyć kij w mrowisko. A ty BeaBea aplikację adwokacką robisz?
sqter & świrek & hienka & ufik

ObrazekObrazek

sqter

Od: Sob sie 09, 2003 23:36

Post » Sob lis 08, 2003 23:16

Założyłam, że nie jest trolem. ( choć trochę na to wygląda). Nie robie żadnej aplikacji, ale lubię jak atmosfera jest mila, nie lubię chamstwa i grubiaństwa, ani bezsensownych przytyków. To kotom na dobre nie wychodzi, a tylko płoszy ludzi, którzy chcą się czegoś dowiedzieć. A najlepszy sposób na trola, każdy wie, ignorować!

BeaBea

Post » Sob lis 08, 2003 23:24

BeaBea pisze:O właśnie o to mi chodziło co napisał(a) beva. O bezproduktywną ironię. A jeśli ma dużą "Chałupę" to co? Jaki ma to związek z tematem?

Chodzi o to, że to co pisze Kklement (jak przeczytasz dokładnie) nie za bardzo trzyma sie kupy. Jest albo nieszczery (chociaż opisuje prawdę) albo bawi sie cudzym kosztem.
Jeżeli chodzi ci o moja ironię - to niestety po przeczytaniu całego wątku pozostała tylko ona (ty oczywiście możesz mieć do tego tematu całkiem inny stosunek i ja nie będę tego oceniała).
ObrazekObrazekObrazek

beva

Od: Nie maja 12, 2002 21:41

[poprzednia][następna]