Sosnowiec- 18 lipiec kocia impreza str. 96 info!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 12, 2009 22:59

No Asieńko zdjęcia kociaczków cudne i kociaczki też cudne :lol: a Flip to juz nie powiem widać, że chłopakowi służy Twój domek :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob cze 13, 2009 5:49

Właśnie Asiu co z Flipem? Czy pojedzie do tego domku czy decyzja jest inna? Myślę że powinnam wiedzieć bo gdyby taki kolejny telefon był to tylko Flipa brać :wink:

A moja kocia banda zdjęć nie ma ale już wkrótce będą. Tylko niech grzybek ustąpi i ładnie pozarasta siorstka i natychmiast robimy sesję Naszym modelom.

P.S. Dla dyżurujących w kociarni Sims zostaje do niedzieli bądź poniedziałku pod Naszą opieką. Zobaczymy co dalej....... :)
MIKUŚ

Post » Sob cze 13, 2009 11:25

terenia1 pisze:KĄCIK ADOPCYJNY kącik adopcyjny już częściowo nieaktualny ale tu czekam na Martę wszystko uaktualni :!:

KUBUSIA koteczka około 1,5 roczna(DT IWETA)[/b]
ObrazekObrazek
[b]Lalunia-(DT DOROTA)kotka 6 letnie sterylizowana.Wzieta 6 lat temu ze schroniska.Obecnie w domu mieszka alergiczne dziecko uczulone na sierść koteczki:(Szukamy dla niej stałego nowego lokum!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
[b]FLIP -dwa 8 mies kocurki wyłowione ze studzienki na osiedlu domków na wprost byłych zakładów "Wanda"DT KLEO

Obrazek
ROZALKA+dwa maluchy.TRafiła do nas 04.03 ze schroniska.Dt kasia79
Obrazek
ADELA-koteczka przyjechała z razem z ROzalką.Kotka mloda około 1 roczna .Spokojna ale narazie wystraszona DT EWA I PIOTR
Obrazek
ETIEN-koteczka około 6-7 miesieczna.Bardzo spokojna ,przytulaśna i ufna wobec człowieka.DT HIDI
ObrazekObrazek
SISI-koteczka ktra trafiła do nas z jakiegos zakladu pracy.Kotka w ciązy ,na ostatnich łapach.DT BŁEKITNA
ObrazekObrazek
MALUSZKI.-mają ok 3 dni jeszcze ślepe.Podrzucone pod komisariat w Sosnowcu.Do schroniska trafiły 28.03.2009.Obecnie DT MAJA
Obrazek
LIROY-kocurek około 1 roczny.Duzy ciałem ,mlody duchem.Choc Liroy jest postrachem kociarni do duzy gabarytowo ,to w głowie nadal Fruu Bździu.KOCIARNIA
ObrazekObrazek
FELIKS-kocurek przyjechał ze schroniska razem z Liroyem.Kocur około 1-1,5 roczny.Bardzo przytulasty .Toleruje inne koty KOCIARNIA
Obrazek 8O 8O
TUNIS-znajda.Kocurek okolo 1 roczny.Ktoś go wyrzucił ,albo komuś zginął.Widac z zachowania że był domowym kocurkiem.Bardzo szuka kontaktu z czlowiekiem .Innych kotów boi się.dt HIDI
ObrazekObrazek
KONDZIU-kocurek około 8 mies.Czarniutki i przyjacielski do ludzi i innych kotów.DT CAŁEK
ObrazekObrazek
MAMUŚKA NR1-trafila do nas z ulicy razem z maleństwami KOCIARNIA
ObrazekObrazek
NOREK-kocurek znaleziony na działkach .Wiek około 8 tyg.DT NESCA
Obrazek
MISIEK -trafił do nas ze schroniska.Kocur duzy około 9 letni DT STARSZA PANI
ObrazekObrazek
BIBI-kota około 1 roczna.Mała drobna ,wesoła.Bardzo lubi sie bawic zabawkami.Trafiła do nas ze schroniska.KOCIARNIA

Obrazek
LAKI-koteczka została znaleziona na ulicy.Chora,z przepukliną, cała w kleszczach trafiła do nas na kociarnię.Laki ma około 8mies.Jest malutką ,drobniutką koteczką.KOCIARNIA
Obrazek
NUTKA-koteczka około 6 mies.Nutka została znaleziona na ulicy.Kotka wesoła i niezykle towarzyska.DT SYLWIA
ObrazekObrazek
DT MIKUSIA-Gacuś,Nietoperek,Gwiazdeczka,Alfa,Delta,Gama
ObrazekObrazekObrazekObrazek
KAPSEL I STRONG-dwa kocurki około 8 tyg.Zdrowe wesołe.DT JADZIA I WIESIU
ObrazekObrazek

Hooop po domki dla ślicznych kociaków a takie stęsknione za swoimi, własnymi, osobistymi dużymi :( Kto pokocha nasze kotki :?: :?: :?:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Sob cze 13, 2009 14:49

Cholera byłam dziś w schronisku, całkiem przez przypadek pomagałam Jaadze wyciągnąć psa, weszłam na kociarnie zobaczyć jak wygląda sytuacja :cry: normalny koszmar i kocia tragedia :lol:
To kotka , która juz była wcześniej w schronisku z 2 małymi teraz ma ich nie wiem ile 8O po prostu nie mogłam się doliczyć na dodatek totalie wymiszane - nawet są 2 całkiem malusieńkie :cry: na dodatek w tym samym koszyku co kota z małymi leży umarły kociak już zaczyna śmierdzeć :cry: to jakiś ttalny koszmar nie wiadomo co zrobić komletnie - te dwa najmniejsze to nie wiem czy jeszcze żywe bo aż bałam się dotknąć :cry:
Obrazek Obrazek
niestety drastyczne :cry:

terenia1

Post » Sob cze 13, 2009 14:55

Dziś przywieziono kotkę tygryskę z czterema maluchami - kciaki jeszcze w dobrej formie wystraszone tylko, ale jak długo pozyją :cry:
Obrazek Obrazek

terenia1

Post » Sob cze 13, 2009 15:02

Inne kociaki nawet nie wiem ile ich jest nie wszystkim zrobiłam zdjęcia :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

terenia1

Post » Sob cze 13, 2009 15:06

Qrde :(
Wrrr...

blekitna

Od: Nie kwi 19, 2009 8:26

Post » Sob cze 13, 2009 15:15

Starszne zdjęcia, a to z tym małych chyba srebny kociakiem po prostu drastyczne.

Obrazek
Naprawdę straszne...

Tyle kociąt, co z nimi będzie... :strach:

Buro-biała mamusia cudna, śliczna koteczka.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob cze 13, 2009 15:17

A ten kot:
Obrazek
Cudny!!! Pingwinko-Łaciatek? :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob cze 13, 2009 15:17

Czy nie ma na takie postępowanie jakiegoś rozwiązania prawnego??? Toż to horror po prostu
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob cze 13, 2009 15:31

Można się starać typu akcje nagłaśniające w TV, prasie itp. Ale to skończy się pewnie tak jak w olkuskiej umieralni. Zabrano im podobno kase, ktora otrzymywali (aż w szoku bylam ile dostawali na zwierzaka 8O i dlaczego powierzono to besti, ktora na tym chyba zarabiala) i tyle. Kto mógł zabrał zwierzeta, a reszta... Powinno się takich ludzi trzymać w takich warunkach choć przez tydzień jak te biedne zwierzęta.
Ehhh...

Z lepszych wieści - na 90 % Sisi zostaje u nas :) Znalazła się dobra Dusza, ktróra przychodzi i zajmuje się kicią jak nas nie ma. Na razie omawialiśmy to przez telefon (znowu w rozjazdach), więc ostateczna decyzja w przyszłym tygodniu :) O ile oczywiście zostaniemy zaakceptowani jako DS (a właściwie to mój TZ, bo On głownie zajmuje się kicią :D )

blekitna

Post » Sob cze 13, 2009 15:35

Straszne to jest :crying: :crying: :crying: ................................
Jak można doprowadzić do takiego stanu , gdzie jest jakiś personel , obsługa dbająca o schroniskowych podopiecznych ? 8O 8O 8O

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob cze 13, 2009 16:19

No jeśli chodzi o mnie to ja już sama nie wiem co powiedzieć :cry: mnie już całkiem ręce opadają a dziś to juz w ogóle... szkoda gadać :cry: całą zimą j jesień było w schronie pusto bo prawie wszystkie kociaki my wyciągałyśmy - rozmawiałam, żeby zrobić chociaż jkiś remont kociarni, wydezynfekować ten cholerny syf :twisted: zakupić klatki oddzielać koty - i co i nic :twisted: a było na to masę czasu, ale cóż lepiej wpierdzielic wszystkie koty razem i iść raz dziennie albo wcale coś tam poupychać :evil: osobne klaty to już prblem bo trzeba więcej robić :evil: Jedna z fundacji próbowała coś tam zdziałać, i nic z tego nie wyszło nie znam szczegółów, ja osobiscie już tracę siły do tego wszystkiego nic się nie da zrobić, ani po dobroci ani po złości :evil:

terenia1

Post » Sob cze 13, 2009 16:36

Nie wiem na jakiej zasadzie działa to schronisko , ale jak się nie da po dobroci, to może by spróbowac przez urzędy? Trzeba tylko do tego miec świetą cierpliwość i czas, bo inaczej szlag trafi człowieka...

blekitna

Post » Sob cze 13, 2009 16:39

Po prostu tragiczne, straszne, wstrząsające......co robić, co robić, żeby im pomóc??
Trzeba by mieć drugie własne schronisko, żeby ratowac te wszystkie biedne koty z tej umieralni :crying: Boże co zrobic, żeby je zabrać z tego piekła? :placz:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]