Schron Wro - zamknięty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 10, 2009 17:03

Nasz najbardziej pojemny domek tymczasowy zaangażował się teraz w akcję sterylizacyjną i jedno pomieszczenie ma wyłączone dla kotek i kocurów po kastracji. Mimo braku talonów we Wrocławiu robi to z własnych środków i dzięki pomocy wielu osób, którym zależy na zmniejszeniu populacji kotów poprzez akcje sterylizacyjne. Oprócz schroniskowców, nie odmawia nigdy przyjęcia kotów w potrzebie znalezionych na ulicy. Czasem pisałam o nich na tym wątku. W tej chwili mamy już jedną kotkę z przepukliną znalezioną w piwnicy, ale zapytam, czy znajdzie się jeszcze kawałek miejsca dla tego kocurka. Obawiam się jednak, że tak duże zagęszczenie zwierząt w jednym miejscu nie sprzyja szybkiej rekonwalescencji, dlatego dla tak poważnego przypadku lepszy byłby domek, który mógłby go otoczyć bardziej indywidualną opieką. Sama wyciągnęłam ze schronu dwa koty z przepukliną, więc wiem jaki to poważny zabieg.
Udzielimy wszelkiej pomocy w opiece nad tym kotkiem, potrzebny tylko ciepły kąt, gdzie mógłby dojść do siebie po oepracji.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto lut 10, 2009 17:07

niestety, ja dostałam odpowiedź odmowną... :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lut 10, 2009 23:25

Nasz DT ma w izolatce kotkę z kalciwirozą i dwie kotki świeżo po sterylce. I tak jest sporo zabawy z zachowaniem sterylności, nie możemy zaryzykować przyniesienia nowego kota ze schroniska. Mogę mieć dla niego miejsce za ok. dwa-cztery tygodnie, więc jeśli ktoś może mu zaproponować dom na czas operacji i rekonwalescencji, to po dwóch-czterech tygodniach mogę go od niego odebrać.

Kicia_

Post » Śro lut 11, 2009 0:30

Kicia, przyjmę kota na czas oczekiwania na miejsce u Was :wink:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro lut 11, 2009 10:25

:ok:
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Śro lut 11, 2009 10:33

martka pisze:Kicia, przyjmę kota na czas oczekiwania na miejsce u Was :wink:

martka :D czyli jest szansa dla kotka z przepukliną?
czekam na pw na dane do przelewu-wsparcie dt w operacji -kamień z serca :ok:

alessandra

Post » Śro lut 11, 2009 10:53

Wielkie dzięki, martka, ale marcjannakape zgłosiła sie do mnie wcześniej. Nie miałam czasu napisać, bo załatwiałam juz termin zabiegu. Jak wszystko dobrze pójdzie, to będzie jutro rano. Właśnie wychodzę po kociaka do schronu, po powrocie napiszę coś więcej.

Kicia_

Post » Śro lut 11, 2009 11:12

Kicia_ pisze:

Wielkie dzięki, martka, ale marcjannakape zgłosiła sie do mnie wcześniej. Nie miałam czasu napisać, bo załatwiałam juz termin zabiegu. Jak wszystko dobrze pójdzie, to będzie jutro rano. Właśnie wychodzę po kociaka do schronu, po powrocie napiszę coś więcej.

:ok:

alessandra

Post » Śro lut 11, 2009 11:42

Kicia_ pisze:

:ok: :ok: :ok: super! Kocio cudo! tak się cieszę, że jest szansa dla niego na wyleczenie... chociaż jedna dobra wiadomośc dzisiaj ...

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lut 11, 2009 12:01

Kot będzie miał operację przepukliny i kastracji jutro, ale w schronisku.

Schronisko nie widzi potrzeby zabierania kota, który może być z powodzeniem wyleczony w schronisku przez lekarzy o wielkiej rutynie i doświadczeniu zawodowym. Zabieg jest podobno prosty i nie przewidują komplikacji. Kierowniczka schroniska wielokrotnie zapewniła mnie, że po operacjach w schronisku nigdy nie ma komplikacji i że są wykonywane fachowo. Dodatkowo wytłumaczyła, że koty zabierane do zabiegów "na mieście" umierały i potem ludzie mieli do niej pretensje, więc na przyszłość woli unikać takich sytuacji. Jeśli ktoś chciałby się nim zająć po operacji, to może go odebrać pojutrze, jak już będzie po zabiegu.

Kicia_

Post » Śro lut 11, 2009 12:07

Kicia_ pisze:Kot będzie miał operację przepukliny i kastracji jutro, ale w schronisku.

Schronisko nie widzi potrzeby zabierania kota, który może być z powodzeniem wyleczony w schronisku przez lekarzy o wielkiej rutynie i doświadczeniu zawodowym. Zabieg jest podobno prosty i nie przewidują komplikacji. Kierowniczka schroniska wielokrotnie zapewniła mnie, że po operacjach w schronisku nigdy nie ma komplikacji i że są wykonywane fachowo. Dodatkowo wytłumaczyła, że koty zabierane do zabiegów "na mieście" umierały i potem ludzie mieli do niej pretensje, więc na przyszłość woli unikać takich sytuacji. Jeśli ktoś chciałby się nim zająć po operacji, to może go odebrać pojutrze, jak już będzie po zabiegu.

Hmmm to ja już kompletnie tego nie rozumiem :evil:
Niby na nic pieniędzy nie mają, ale jak ktoś chce zabrać kota i zoperować na własny koszt to też im się nie podoba??? :evil:
Trzymajmy kciuki, żeby ten "prosty" zabieg nie okazał się jednak trudny...
Ale przecież tam sa lekarze z wilekim doświadczeniem zawodowym... :roll: ehhh oby wszystko tylko dobrze się skończyło dla kotka...

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lut 11, 2009 14:24

No też jestem ciekawa,jak się sytuacja rozwinie...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lut 11, 2009 15:22

Kicia a czy po operacji kotek będzie u Marcjanny?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro lut 11, 2009 15:28

mawin pisze:Kicia a czy po operacji kotek będzie u Marcjanny?

Nie, kotek zostanie w schronisku. Zajrzę do niego jutro i zobaczę jak się czuje po operacji.

Kicia_

Post » Śro lut 11, 2009 17:49

mawin pisze:Kicia a czy po operacji kotek będzie u Marcjanny?

:(
Mam bardzo nieciekawe wspomnienia operacji dokonywanych w schronie.
Nie podejmę się jakiejkolwiek opieki nad takim kotem. Ani tym bardziej mój wet.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

[poprzednia][następna]