Jeszcze i jeszcze[2]. ZAMYKAMY.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2009 21:56

Theodora pisze:
Agn pisze:I tak, zostało nas 19 kotów. 8) Policzyłam. :wink:

O, właśnie miałam zamiar pożebrać o jakąś inwentaryzację, bo się pogubiłam :oops:

Będzie raporcik. Już czas. :)
[Tylko musi mi się nieco w pracy uspokoić, bo wracam padnięta.]

Ja też się pogubiłam. Dlatego zrobiłam spis kotów.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon sty 19, 2009 22:02

Ładnie ostatnio z tymi adopcjami :) U nas tez kilka poszlo :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon sty 19, 2009 22:09

lidiya pisze:Ładnie ostatnio z tymi adopcjami :) U nas tez kilka poszlo :D

Musi się zluzować przed wiosną.... :roll:

Agn

Post » Wto sty 20, 2009 9:03

No, żyję, żyję :twisted:
mam nadzieję, że pani wykaże się cierpliwością i da Koni tyle czasu ile potrzeba. I kciuki za Sun!
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Wto sty 20, 2009 9:11 KONI

Napiszę jak jest: Koni na ludzi nie warczy ze dwa razy fuknęła na mojego syna, generalnie cały czas siedzi w wersalce i jest przerażona, w nocy trochę chodzi i szuka znajomych, wczoraj wzięłam ją na ręce i obsiusiała mnie całą, ale to dobrze, bo wydaje mi się że unikała kuwety, bałam się, żeby coś jej się nie zrobiło , w nocy trochę pojadła ale bardzo mało, Julek jak poczuł zapach siuśków obwył mnie całą, wydaje mi się, że to on się jej boi, Kleo nie fuka i już jest ok trochę powarczała, teraz tylko obserwuje. To dopiero drugi dzień Koni jest grzeczna i przyjacielska nie ucieka od człowieka, będzie dobrze tylko trzeba czasu. Kleo na Julka warczała z tydzień, ale on był całkiem dziki i ze dwa miesiące chodził pod ścianami, będzie OK

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Wto sty 20, 2009 9:14

Na pewno będzie!
Fajnie, że mała trafiła na taką mądrą Dużą ;)
ObrazekObrazek

bechet

Post » Wto sty 20, 2009 10:55

Jeny, Małgosiu...
Strasznie się denerwuje. Ale z drugiej strony wiem, ze dla Koni to doskonale rozwiązanie. U mnie byłaby zawsze takim `wycofkiem`...
I bardzo dziękuję Ci za tę adopcję. :)

Agn

Post » Wto sty 20, 2009 11:28

Na forum jest tez domek Sun. :)
Moze wpadnie sie przywitac...

Agn

Post » Wto sty 20, 2009 11:29

Czekamy ;)
ObrazekObrazek

bechet

Post » Wto sty 20, 2009 18:06

już się melduję:)

Sun właśnie uznała, że ma Mściwoja dość i poszła na swój fotel. Bo ja już fotela nie mam:P
Wszystko jest tak piękne, że mam wrażenie, że to jakiś sen. Dziewczyny biegają po domu z prędkością światła - szaro-bury tajfun skutecznie tratuje wszystko (nas), co spotka na swojej drodze.
Noc przebiegła zaskakująco spokojnie - poza małą arią pod drzwiami, bo chyba dziweczynki moje nie bardzo chciały iść spać i się ze sobą rozstawać, chociaż obydwie były padnięte. Sun przez chwilkę posiedziała ze mną na łóżku, ale uznała, że to nie ten etap znajomości, żeby już sypiać ze sobą w jednym wyrku i czmychnęła na swój fotel. Za to rano omiaukała mnie pretensjonalnie, kiedy MUSIAŁAM(oj, bo na prawdę nie chciałam) wstać, a ona właśnie przyszła na spanie pod kołdrą.
Obydwie są skarżypyty nieprzeciętne, a że póki co tylko ja rozróżniam miauknięcia, furkniecia i inne onomatopeje (tj. potrafię je przyporządkować albo do Mściwoja, albo do Sun), to co chwilę muszę biegać i pytać, co się dzieje(np. Sun skarży, jak już ma Małej dość, a Mściwój, że Duża ją pacnęła/ofuknęła).
Sun je, pije, kuwetka też już 'ochrzczona'. Misi przestawiłam im do kuchni, bo i tak co chwilę sobie podjadają. Sunny już zwiedziła całe mieszkanie, łącznie ze stołem, na którym Bartek(współlokator) jadł śniadanie i ku mojej radości rozłożyła się na tymże stole jak stała bywalczyni:)
Aha, i poryczłam się, jak Sun myślała, że wyszłam i zaczęła MNIE wołać(dodam,że cała reszta siedziała z nią w kuchni, ale policzyła, zobaczyła, że mnie ni ma i zaczęła wołać). Tak więc czuję się zaakceptowana całym pyszczkiem i wąsikami, i łażę dumna jak paw.
To lecę do moich Dziewczynek:):):)

Agn, kobieto, na rękach Cię będę nosić za Sun :* :* :*

lolak

Od: Pon sty 19, 2009 9:55

Post » Śro sty 21, 2009 22:21

Lolak, i jak tam? Sielanka trwa?
Z tym noszeniem - nie przesadzaj. :lol:

Bo Koni cały czas nawołuje...
Tak bym chciała, żeby zrozumiała...

W domu panuje spokój.
Oprócz tego, że powoli przymierzam się do przeprowadzki.... :strach:

Zdjęcia wyluzowanego Ravena - dwa pierwsze sprzed tygodnia. Dwa następne - sprzed chwili.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Agn

Post » Śro sty 21, 2009 22:25

Agn pisze:Oprócz tego, że powoli przymierzam się do przeprowadzki.... :strach:
Obrazek

Agnieszko, a gdzie Ty się przeprowadzasz?

Raven jest szalenie przystojny :D
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro sty 21, 2009 22:49

ariel pisze:Agnieszko, a gdzie Ty się przeprowadzasz?

Tam gdzie miałam. Tylko teraz układ się nieco zmienił - będę wynajmować od ex-TZ-a. :?

Agn

Post » Czw sty 22, 2009 0:11

Sielanka w rozkwicie - tajfun dwuogonowy nabiera prędkości:) jemy, pijemy, od dziś mamy wspólną kuwetę (padłam, jak zobaczyłam, że załatwiają się do jednej), nadal nie jemy ze swoich misek, tylko z cudzych:) Dzisiaj było jeszcze buziakowanie i wspólne mycie. Żyć bez siebie dziewczęta nie mogą - jak tylko któraś mi zniknie z oczu, to i tak zaraz wraca, bo się szukają. A przed chwilą Sun dała popis swoich możliwości - biega szybciej od Mściwoja :D A teraz kładziemy się spać, już bez zamkniętych drzwi, bo dziś, toby chyba przesiedziały caaaałą noc koncertując, gdybym je rozdzieliła.
Z atrakcji - Tomasz przyszedł dziś i Sun go ofukała na dzień dobry. Poczuł się urażony. 15 minut później Sun się przypomniało, że jednak go lubi i zaczęła się przymilać. Aha, teraz dostępu do kompa bronią mi skutecznie obydwie. Słodki ciężar na kolanach....a jaki przecudnie mruczący.....chyba zacznę mruczeć razem z nimi.
I na prawdę zabójczy widok mnie wita, kiedy wracam z zajęć - pod drzwiami oba doopska, oba w zębach po myszy i oba wybuch radości, po prostu cudo.

Agn, nie przesadzam z tym noszeniem :* dziękuję, bardzo, bardzo, bardzo i jeszcze raz bardzo ( a to wszystko i tak za mało, żeby Ci podziękować).

Pozdrowienia dla reszty towarzystwa, szczególnie dla Normanka (ojciec dziś przekazywał mi wieści łazienkowe - jak to biedny 'wyskubywał' jego sierść z mojego swetra. a niech wyskubuje, hi, hi)

lolak

Od: Pon sty 19, 2009 9:55

Post » Czw sty 22, 2009 9:03

Lolak - niesamowite jest to, co piszesz o zachowaniu Sun. :lol: Moze dzięki tym przebieżkom z Mściwojem Sun nieco schudnie... :roll: :wink:

Agn

[poprzednia][następna]