PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 26, 2014 18:43 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Puszka dla Paluszka :catmilk:
LISTOPAD 2014

Revontulet 10pln :arrow: 20 zł
jamkasica 10pln :arrow:
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 zł
MissJoas 10pln :arrow: 10 zł
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 zł + 20 zł = 50 zł
JoannElle 50pln :arrow:
patkazal 50pln :arrow:
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow:
bubula 20pln :arrow: 20 zł
EdytaB_a 10pln :arrow:
ef25 30pln :arrow: 30 zł
basia111 10pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 zł
key_west 10pln :arrow: 30 zł
maykaw :arrow: 10 zł
akne :arrow: 35 zł + 30 zł = 65 zł
Joako :arrow:
magoska_ :arrow: 50 zł
Magdalena O. :arrow: 40 zł
Urszula S. Sz. :arrow: 300 zł
Fajerka :arrow: 10 zł
Barbara B. :arrow: 50 zł
Joanna M. :arrow: 10 zł
Trevor :arrow: 15 zł
Królik Dags :arrow:
kuba.kaczor13 :arrow: 30 zł

Razem: 760 zł

Bardzo dziękujemy za pomoc :1luvu:

A gdyby jeszcze ktoś chciał dołączyć do akcji, oto dane :mrgreen:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka/nick

ZAPRASZAMY :201446
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lis 27, 2014 18:55 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kto w weekend będzie na Paluchu? :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lis 27, 2014 19:30 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

na pewno będę , jutro dam znać czy w sb czy ndz .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw lis 27, 2014 19:31 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

a . i jeszcze , na mnie i Mirandę czekają już umowy . A Miranda jeszcze jest nasza .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw lis 27, 2014 20:09 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet pisze:Kto w weekend będzie na Paluchu? :mrgreen:

Najwcześniej 20.12 pewnie będę, chcę wykorzystać gorączkę przedświąteczną do zgromadzenia funduszy na pomoc kotom pod opieką MRAU:
http://charytatywni.allegro.pl/listing?charityOrganizationPurposeId=326
Sporo tych darów mam jeszcze do wystawienia (bardzo dziękujemy Darczyńcom!), a w dni robocze mam czas tylko na obsługę bieżących aukcji, bo to nowe Charytatywne Allegro dość czasożerne jest, a zdjęcia przedmiotów najlepsze wychodzą przy świetle dziennym.

Podopiecznych Mrau wciąż przybywa, bo ciężko przejść obojętnie obok kociego nieszczęścia.
Jeśli ktoś chciałby wspomóc ratowanie kocich bied pod opieką MRAU, to prosimy o wpłaty na nasze konto:

93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
Tytuł przelewu: darowizna - dla Grupy Pomocy Kotom MRAU (+ ewentualnie cel szczegółowy)
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw lis 27, 2014 21:22 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Pobyt u Kotów rozpoczęłam od zdjęcia ogłoszenia o adopcji Żbiczka-ciągle jaszcze wisiało.W klatkowym 2 czarni Bracia CXXXI/14 mają się dobrze.Apetyty dopisują,kurczak zjadany jest w dużych ilościach,pięknie kuwetkują-mimo,iż nie ma żwirku tylko znowu ręcznik papierowy.Nie syczą już,nie fukają,z zaciekawieniem obserwują co się robi,a jeden nawet wywala brzuch do głaskania i mruczy jak traktor.W żółtym podrostki super-krówkowy Charlie 726/14 najchętniej przyssałby się do człowieka.Uwielbia noszenie na rękach i leżąc wtedy na grzbiecie wywala brzuchol do głaskania.Lubi tez leżenie na kolanach.Czarny Czaruś CII/14 na początku dziczył trochę,uciekał przede mną,ale potem już sam wywalał brzusio do głaskania.Biega jak szalony,roznosi pokój,pięknie się bawi sam,ale też rozruszał Charliego i ganiali obaj.Chłopaki bardzo lubią kurczaka gotowanego,a Charli również wołowinę surową.Czarek bezwzględnie musi iść na dokocenie i to do młodego kota.Jego rozpiera energia i radość życia jakkolwiek by to zabrzmiało o kocie w schronie.Pan Blakot łaskawy dziś ,zjadł dużo wołowiny ,dremies,dał się nosić na rękach.Prawie 2 godz urzędował w całym A1 poza pokojami klatkowym i żółtym ,a ja przy drzwiach wejściowych .Bardzo Mu się podobało ,do Jego pokoju zwabiłam Go potem na wołowinę.Dziś nie było żadnej adopcji.Jutro rano mają dać do A1 dwie Kotki,ale nie wiem które.Burasia 647/14,cofnięta z adopcji ,czarny Zenon 819/14,mizerna Malutka z klatkowego 883/14 i Czarnuszek 773/14 zwrócony po 2 dniach z adopcji ,bo podobno nie trafiał do kuwety-w schronie pięknie z niej korzysta,a który złapał grzyba mają się podobno lepiej.Próbowałam negocjować coś w sprawie Emilki.Agnieszka z archiwum stwierdziła,że po tym co ta kobieta wygadywała wet nie mógł podjąć innej decyzji.Tamta przedstawiła Emilkę jako dziką dzicz,na dodatek agresywną.Ale potem rozmawiałam z Agnieszką z A1-czy skoro teraz stoją 2 puste adopcyjne pokoje,a od jutra 1,to czy nie można w jednym umieścić Emilki,zamknąć Ją,zabrać klucz i napisać kartkę,że nie wolno tam wchodzić nikomu poza Agnieszką i Moniką,bo Kota ma kwarantannę.Zawsze to lepsze siedzieć nawet samej w pokoju niż w klatce w kuchni przez 2 tygodnie !!!Agnieszka powiedziała ,że jeśli udałoby się zgodę na to uzyskać ,to ona nie ma nic przeciwko temu.Dlatego moja gorąca prośba o rozmowę w sobotę z kimś kto decyduje o Emilce.A może uda się wyprosić takie rozwiązanie? Będę u Nich jutro.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Czw lis 27, 2014 21:34 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

A ja zapomniałam napisać: wczoraj poszła do domu wychodzącego (poza Warszawą) bura Dasza 601/14 :ok: .
Dom robił dobre wrażenie, mimo że wychodzący. Mam nadzieję, że rzeczywiście jest dobry :| .

A Blakot za bardzo nie przyzwyczai się do biegania po korytarzu? :wink:
Oby tylko nikomu nie zwiał. Bardzo cieszy, że już od dłuższego czasu jest w dobrym nastroju :P . Niech w końcu idzie na swoje :ok: .
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lis 27, 2014 21:49 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Też się tego boję.Ale On naprawdę wariuje już od tego ciągłego siedzenia w małym pokoju.Dziś jak tylko mnie zobaczył tak skakał na drzwi i na szybę ,że myślałam ,że ją w końcu zbije.A potem na spacerniaku był taki zadowolony i spokojny,że aż miło było na Niego patrzeć.Długo był w pokojach czerwonym i miętowym.No i strasznie był zainteresowany pokojem żółtym.Siedział przed drzwiami i pacał łapką,a po drugiej stronie drzwi pacali Smarkacze.Mam jednak nadzieję,że ten spacer dobrze Mu zrobi.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Czw lis 27, 2014 22:33 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

zamówię żwirek w zooplusie, czy ten drewniany to mozna gdzieś internetowo zamówić?

ja na razie odpadam dopóki tuliśki nie doprowadzę do porządku

jaki betaglukan można dawać kotom jako zamiennik genomune?

dawałam teraz to:
http://sklep.modernpet.pl/pl/psia-aptec ... 00-ml.html
ale cena powalająca bo 58 zł - 4ml dziennie bo na dwa koty na 25 dni wystarczy moze trochę mniej

sa inne w syropie albo w kroplach? bo forma płynna najlepsza do podawania - tabletki - to maltretowanie Tuliśki by było

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Pt lis 28, 2014 7:34 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:jaki betaglukan można dawać kotom jako zamiennik genomune?

dawałam teraz to:
http://sklep.modernpet.pl/pl/psia-aptec ... 00-ml.html
ale cena powalająca bo 58 zł - 4ml dziennie bo na dwa koty na 25 dni wystarczy moze trochę mniej

sa inne w syropie albo w kroplach? bo forma płynna najlepsza do podawania - tabletki - to maltretowanie Tuliśki by było

To jest chyba najtańsze:
http://animalia.pl/produkt,21853,dolfos ... -tabl.html
30 zł na miesiąc na 2 koty.
tabletki łatwe do sproszkowania i wymieszania z mokrym jedzeniem.

http://animalia.pl/produkt,26069,vetexp ... sulek.html
50 zł na miesiąc na 2 koty.
miękkie dość duże kapsułki.
wyciskałam ich zawartość do mokrego jedzenia.

Podobno preparaty dla ludzi z beta glukanem można dawać kotom, ale nie stosowałam tego - bałam się, że inny składnik może kotom zaszkodzić.
http://www.doz.pl/apteka/k557-Beta-glukan
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt lis 28, 2014 7:42 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

dzięki, widzę że wszystko tak samo kosztuje pi razy drzwi. To zamówię ten sam syrop.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Pt lis 28, 2014 10:41 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_, ja kupiłam SOBIE ten, ale jak pytałam lekarki moich szczurów czy szczurom mogę go podawać to powiedziała że tak (pytałam o ten dodatek wit C i cynku). Jedna szczurzyca nawet miała zalecone podawanie większej ilości TEGO betaglukanu właśnie ze względu na zawartość cynku, ona ma jakąś chorobę skóry (nie wiemy co to, jak bierze steryd to jej się poprawia, jak daję steryd rzadziej to się pogarsza, podejrzewamy przy okazji nadczynność tarczycy u niej, a to też może powodować problemy ze skórą ;) a ma cały zestaw objawów nadczynności tarczycy też ;) ) :arrow: http://www.doz.pl/apteka/p66456-Beta_Gl ... lki_60_szt

Także kotom chyba też nie zaszkodzi. Dla szczura (250g równo) mi zaleciła że mogę podawać 1/4 tabletki dziennie, a nawet 1/2, bo dodatek tego cynku nie jest tak duży żeby był szkodliwy w takiej dawce, a nawet dla tej szczurzycy taka dawka była zalecana.

Dla kota tej kapsułki można myślę że nie więcej jak 1/10 na dobę, a nawet mniej (sporo betaglukanu jest w tabletce). Porównaj sobie ile mg jest w tych kocio-psich betaglukanach a ile w tym i wylicz dawkę taką samą ;) UWAGA: na opakowani tego betaglukanu jest podana zawartość substancji w DWÓCH tabletkach, nie w jednej! :)

Dla pewności oczywiście lepiej zapytajcie się lekarzy swoich kotów, żeby nie było potem na mnie ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lis 28, 2014 10:45 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Chyba z powodu zawartości wit c nie bardzo mozna, bo możesz zakwasić mocz kotom, ktore tego nie potrzebują i będzie problem.
Podawanie wit c kotom musi być połączone z monitorowaniem ph moczu.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lis 28, 2014 11:17 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Marzenia11 pisze:Chyba z powodu zawartości wit c nie bardzo mozna, bo możesz zakwasić mocz kotom, ktore tego nie potrzebują i będzie problem.

Jeszcze pytanie czy taka ilość wit c jak jest w tym betaglukanie i przy założeniu że podaje się tylko jakąś część tabletki na kota (1/10 czy 1/20) jest w stanie jakąkolwiek reakcję wywołać (zakwaszenie moczu). Nie wiem tego niestety.
Szczur wit c z moczem wysika, szczurom to nie szkodzi jakoś specjalnie (oczywiście nadmiar zawsze szkodzi - bo po co narażać nerki na bezsensowne filtrowanie czegoś czego można by w takiej ilości nie dostarczać ;) ).
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lis 28, 2014 11:21 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

*anika* pisze:
Marzenia11 pisze:Chyba z powodu zawartości wit c nie bardzo mozna, bo możesz zakwasić mocz kotom, ktore tego nie potrzebują i będzie problem.

Jeszcze pytanie czy taka ilość wit c jak jest w tym betaglukanie i przy założeniu że podaje się tylko jakąś część tabletki na kota (1/10 czy 1/20) jest w stanie jakąkolwiek reakcję wywołać (zakwaszenie moczu). Nie wiem tego niestety.
Szczur wit c z moczem wysika, szczurom to nie szkodzi jakoś specjalnie (oczywiście nadmiar zawsze szkodzi - bo po co narażać nerki na bezsensowne filtrowanie czegoś czego można by w takiej ilości nie dostarczać ;) ).

To pewnie zalezy od tego jak dlugo zamierzasz podawać ten beta -glukan.
Moje kotki maja struwity - zakwaszanie daje efekty już po 2 tygodniach.
Wprawdzie nie zakwaszałam wit c w beta-glukanie, więc nie wiem po jakim czasie byłby tego efekt, ale po prostu trzeba miec tego świadomość.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]