TYMCZASY U JOPOP VII - wieczny OIOM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 10, 2015 11:14 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Wasylisa pisze:(Już wspominałam, ale nie było odzewu, to piszę jeszcze raz.)

Mam w domu trochę gadżetów, które przeznaczyłam na wsparcie Jokotu. Niestety, nie mam czasu fotografować, wystawiać, biegać na pocztę itd. Gadżety to płyty, książki, ciuchy i inne. Czy jest jakiś wolontariusz, któremu mogłabym pudełko fantów przekazać, a on/a zająłby/zajęłaby się sprzedażą? Fanty mogę przekazać w Warszawie, codziennie poruszam się na trasie Grochów - Śródmieście - Pyry (Ursynów), da się to przewieźć zbiorkomem (nie trzeba załatwiać samochodu).

Proszę o PW.

Wasylisa, przepraszam, że umknęło nam wszystkim.
Wysyłką fantów do kociarzy może zająć się jedynie osoba, która nie miała kontaktu z pp, a chyba takich teraz u nas malutko. Ale musimy pomyśleć, oczywiście. Wielkie dzięki! :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro cze 10, 2015 11:16 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

amadablam pisze:
jopop pisze:Osiągnęliśmy stan na tyle dobry, że schodzimy z antybiotyku dożylnego :)

Natomiast przed nami teraz regeneracja jelit. BARDZO by się nam przydała purina fortiflora. http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... 1778209870
Niestety potrzebujemy tego w ilościach hurtowych, bo powinny to dostać również kocice, one też miały lekkie sensacje...

Jakby więc ktoś dumał co jest pilnie potrzebne to własnie to ;)

Mam prawie całe opakowanie fortiflora (sprawdziłam, jest 25 szt.), także mogę przesłać. Zbliża się "best before date", ale przy tej liczbie kotów pewnie to nie ma znaczenia i saszetki szybko znikną :) Prośba o adres i trzymam kciuki za maluchy

Dziękujemy ogromnie. :1luvu:
Proszę, wyślij na adres fundacji:
JOKOT
ul. Klaudyny 38/75
01-684 Warszawa
Obrazek

Agneska

Post » Śro cze 10, 2015 12:14 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

3 maluchy juz z wenflonami. weci w pobliskiej lecznicy (Vetka) mają na nas niezłe szkolenie z technik precyzyjnych :twisted: No to zaczęlismy się kroplówkować porządnie. na szczęście takie brzdące mało dostają. Ale dla bezpieczeństwa dostają za to bardzo powoli, więc w sumie i tak godzinka schodzi za każdym podejściem :roll:

Remontowe wróciły do swojej klatki. I te co mocno chorowały - najbardziej ją rozwalają :twisted:

Otwockie i flagowe jeszcze w klatce szpitalnej, obecnie przechodzą szybki kurs jedzenia samodzielnego.

Idę se kawę dożylnie podać.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro cze 10, 2015 12:20 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

To tak się rozpędzili, że i Tobie wenflon założyli. Pewnie dla wprawy, na najcieńszej żyłce, za czwartym razem się udało. :wink:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro cze 10, 2015 12:21 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

to teraz na speedach będziesz jechać :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Post » Śro cze 10, 2015 16:13 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Agneska pisze:
amadablam pisze:
jopop pisze:Osiągnęliśmy stan na tyle dobry, że schodzimy z antybiotyku dożylnego :)

Natomiast przed nami teraz regeneracja jelit. BARDZO by się nam przydała purina fortiflora. http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... 1778209870
Niestety potrzebujemy tego w ilościach hurtowych, bo powinny to dostać również kocice, one też miały lekkie sensacje...

Jakby więc ktoś dumał co jest pilnie potrzebne to własnie to ;)

Mam prawie całe opakowanie fortiflora (sprawdziłam, jest 25 szt.), także mogę przesłać. Zbliża się "best before date", ale przy tej liczbie kotów pewnie to nie ma znaczenia i saszetki szybko znikną :) Prośba o adres i trzymam kciuki za maluchy

Dziękujemy ogromnie. :1luvu:
Proszę, wyślij na adres fundacji:
JOKOT
ul. Klaudyny 38/75
01-684 Warszawa

poszło... priorytetem, żeby maluchy jak najszybciej wyzdrowiały :)

amadablam

Od: Nie lut 24, 2013 15:35

Post » Śro cze 10, 2015 16:25 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

ufff.

jesteśmy po dużych roszadach klatkowych, żeby koty na podobnym stanie zdrowienia/chorowania były razem.

maluchy właśnie się kroplówkują.
Obrazek

jopop

Post » Czw cze 11, 2015 0:46 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Po kolejnej turze kroplówek. Na razie, odpukać, nie jest źle.
Aczkolwiek coś mi się zaczyna Pójdźka nie podobać.

Chyba jestem zmęczona.
Obrazek

jopop

Post » Czw cze 11, 2015 11:48 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Idąc spać nastawiłam pralkę. Jakiś tam krótki program, EKO się to nazywa. Jak wstawałam - właśnie kończyła wirowanie.

Dzieciaki przyzwoicie, chyba wieczorem spróbuję z małą ilością conwa czy się to nie skończy rzygami lub sraniem.
Bura brygada wariuje, kupy jeszcze nie całkiem w formie, ale juz przynajmniej kolorystycznie niezłe. I nie śmierdzą tak straszliwie. Strasznie są śmieszne jak dostają mixa conwa, enterogelanu i fortiflory - bo generalnie to picie z miski na razie idzie im umiarkowanie ;) ale w sumie dość pojętne są.

Remoncik i Rozbiórek to teraz miziaki-słodziaki. Te dwa które chorowały tylko lekko - dziczą. Jeszcze moment i muszę na nich napuścić wolontariuszy, bo z nich odludki wyrosną. Wniosek: bolesne zastrzyki i kroplówki integrują nieźle z człowiekiem.
Obrazek

jopop

Post » Czw cze 11, 2015 20:44 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Dzisiaj dotarły na adres Fundacji przesyłki z Forti-florą i z woreczkami Baby-cata.
Bardzo dziękuję Darczyńcom w imieniu wszystkich najmłodszych Jokotków tych jeszcze chorych i tych już zdrowych oraz w imieniu ich Opiekunki :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw cze 11, 2015 20:44 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Za chorutki! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Czw cze 11, 2015 22:53 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Niestety dzieciaki, które pojechały do msmartinez też dopadło. Na razie jedną, niestety zachorowała też rezydentka, choć dorosła i szczepiona. Na razie obie są w dobrym stanie (zwłaszcza rezydentka, która pomimo senności i wymiotów dała nam do wiwatu lepiej od niejednego dzikusa :roll: ). Ale zabrałam maluchy, tu będzie mi łatwiej obserwować rozwój choroby i reagować na czas.
Dzieciaki są ZNACZNIE fajniejsze niż były gdy wyjeżdżały, te 10 dni dało super efekt! Ogromne dzięki za wspaniałą opiekę nad nimi!!! I powodzenia z przepiękną furiatką, przydadzą się Wam kciuki za wytrwałość :ok:

No to idę kroplówkować.
Obrazek

jopop

Post » Pt cze 12, 2015 2:22 Re: TYMCZASY U JOPOP VII- 26 kociaków i panleukopenia. Pomoż

Chorują juz wszystkie mioty, w każdym ktoś.

Powrózka ma kryzys, bardzo poważny. Kciuki potrzebne.
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]