TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec zła passa trwa- chorujemy :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 12, 2014 10:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

Grosziwo pisze:Justyś dodam do zbiórki 30 zł. Niestety nie mogę więcej :oops:

Kochana Ciociu! 30 zl to BARDZO BARDZO DUZO!!! Dziekujemy!
Mamy juz 100 zl, wiec brakuje tylko 40 zl :ok: :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Nie sty 12, 2014 13:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

AgaS1987 pisze:
Grosziwo pisze:Justyś dodam do zbiórki 30 zł. Niestety nie mogę więcej :oops:

Kochana Ciociu! 30 zl to BARDZO BARDZO DUZO!!! Dziekujemy!
Mamy juz 100 zl, wiec brakuje tylko 40 zl :ok: :1luvu:

Jesteście niesamowite , wielkie , wielkie dzieki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 12, 2014 15:46 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

Justynko, za zastrzeganie dokumentów zabierz się od razu z rana, pamiętaj żeby w zgłoszeniu była data utraty dokumentów i karty. Koniecznie musisz mieć potwierdzenia na piśmie, ze zgłosiłaś. A nie możesz karty zastrzec przez telefon teraz? Z tym, że i tak trzeba iść do banku.
Nie trzymaj nigdy karty razem z dowodem.
Dorzucam 40 zł na karmę

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Nie sty 12, 2014 20:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

Marivel :ok:
Ja dorzucę się następnym razem :)

A dokumenty się odnalazły w domu :ok:

W tym miejscu bardzo serdecznie chcę Justynie podziękować :1luvu:
Justyna wynalazła moim Sroczkom bardzo fajny domek w Tychach!
Dzisiaj byliśmy razem na wizycie przedadopcyjnej, Domek zaakceptował Sroczki, sroczki zaakceptowały domek :D :ok:
Domek musi tylko przygotować się na przybycie nowych domowników, w przyszłą sobotę Sroczki zmieniają miejsce zamieszkania

Justynko nie wiem jak mam Ci dziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie sty 12, 2014 21:01 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

O to się podwójnie cieszę - dom dla dwupaku to jest coś, podwójne szczęście.
Pomyślne zakończenie z papierami. Może koniec złej passy. Zresztą kociak z SUK miał szczęście, on nie może mówić o pechu. Jest szczęściarzem, tylko Justynka ma trudniej - jeszcze jeden chory kotuszek. Ale może On przyniesie wszystkim szczęście.
Składka na czyje konto?

marivel

Post » Nie sty 12, 2014 21:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

Jak dobrze pójdzie, to i z Radusiem dobrze się skończy. Trzymajmy :ok: :ok: :ok:
Tak właśnie mówiliśmy z Justyną wracając z wizyty przedadopcyjniej, że może to już koniec złej passy i zły los się odwraca?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Nie sty 12, 2014 21:28 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

trzeba za to wypić :piwa:

marivel

Post » Nie sty 12, 2014 21:55 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

I jeszcze Raduś :1luvu:
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 13, 2014 21:31 przez phantasmagori, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Nie sty 12, 2014 22:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

marivel pisze:Justynko, za zastrzeganie dokumentów zabierz się od razu z rana, pamiętaj żeby w zgłoszeniu była data utraty dokumentów i karty. Koniecznie musisz mieć potwierdzenia na piśmie, ze zgłosiłaś. A nie możesz karty zastrzec przez telefon teraz? Z tym, że i tak trzeba iść do banku.
Nie trzymaj nigdy karty razem z dowodem.
Dorzucam 40 zł na karmę

Bardzo ci dziękuje za dorzucenie sie do karmy RC Urinary HD :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a dokumenty na szczęście sie znalazły :lol: :lol: :lol: , byłam tak zestresowana w piatek Radkiem że niepamiętaniem że je dałam do reklamówki , jak to mówią starość nie radość :twisted: :twisted: :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sty 12, 2014 22:54 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

phantasmagori pisze:Marivel :ok:
Ja dorzucę się następnym razem :)

A dokumenty się odnalazły w domu :ok:

W tym miejscu bardzo serdecznie chcę Justynie podziękować :1luvu:
Justyna wynalazła moim Sroczkom bardzo fajny domek w Tychach!
Dzisiaj byliśmy razem na wizycie przedadopcyjnej, Domek zaakceptował Sroczki, sroczki zaakceptowały domek :D :ok:
Domek musi tylko przygotować się na przybycie nowych domowników, w przyszłą sobotę Sroczki zmieniają miejsce zamieszkania

Justynko nie wiem jak mam Ci dziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kochana to ja Tobie i twojemu TŻ bardzo dziękuję za pomoc, za każdym razem jak nas odwiedzacie to zawsze sa puszeczki i nie tylko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochana jak to mówią " wszystkie koty nasze są '' a że nie zdejmuje ogłoszeń to dzięki nim i Sroczki bedą miały fajny dom , ale tak naprawdę gdyby nie Ty to one by juz dawno nie żyły, pamiętam jakie chore były , jak o nie walczyłaś , jak lwica :1luvu: :1luvu: :1luvu: a jakie one teraz sa piękne , no cud miód :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sty 12, 2014 22:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

marivel pisze:O to się podwójnie cieszę - dom dla dwupaku to jest coś, podwójne szczęście.
Pomyślne zakończenie z papierami. Może koniec złej passy. Zresztą kociak z SUK miał szczęście, on nie może mówić o pechu. Jest szczęściarzem, tylko Justynka ma trudniej - jeszcze jeden chory kotuszek. Ale może On przyniesie wszystkim szczęście.
Składka na czyje konto?

Zbiórka na konto AgaS1987 :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sty 12, 2014 23:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

phantasmagori pisze:Jak dobrze pójdzie, to i z Radusiem dobrze się skończy. Trzymajmy :ok: :ok: :ok:
Tak właśnie mówiliśmy z Justyną wracając z wizyty przedadopcyjniej, że może to już koniec złej passy i zły los się odwraca?

No to ogłaszamy uroczyście KONIEC ZŁEJ PASSY !!!
Bo oprócz Sroczek które maja już zapewniony DS , to tez dzis do DT z opcja na DS pojechał Radek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Choć w tej beczce miodu jest tez łyżka dziekciu , ponieważ menel z wczoraj raczej nie wrócił do domu ( nie paliło sie dziś światło a sprawdzałam kilka razy ) a tam dwa głodne koty :(:(:(
no i dziś WOŚP o 20 tej było światełko do nieba , a ja o tym zapomniałam i akurat o tej nieszczęsnej godz 20 tej byłam z Lara i Fibim na spacerze, Lara prawie sie udusiła ,charczała jak by miała umierać, i na schodach sie zataczała , cholera rozumie swatełko do nieba, ale nie petardy , przecież światełko do nieba może być piękne , mogą być pokazy laserów , a one sa ciche , nie rozumie tego , ratować ludzi i tu wielki szacun dla ogromnej pracy , ale czemu na tym maja cierpieć zwierzęta :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sty 12, 2014 23:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

"Wszystkie koty nasze są" nie do końca i nie wszędzie.
Widzisz miejsce skąd są Sroczki, w moim mieście, mimo pięknych słów na stronie internetowej, jaką to domy tymczasowe otaczane są opieką nie zrobiło dla Sroczek nic. Nawet głupie umieszczenie na stronie jako przebywające w domu tymczasowym nie miało miejsca. Nawet nie chciało mi się o to prosić, choć powinno iść z automatu.
Siostrzyczka Suri, wyglądająca jak syjamka, została momentalnie wzięta na dom tymczasowy, miała zapewniony domek stały. Było pianie z zachwytu, "och ach jak cudnie, że syjameczka jest na tymczasie, X uratowałaś jej życie" O tym że w tym samym dniu, zwykłe Sroczki znalazły tymczas u mnie, była jedynie wzmianka głównej wolontariuszki. Wedle reszty, mogły sobie umrzeć, bo takie zwykłe.
W momencie wzięcia na tymczas zostałam z tym wszystkim sama. Z hasłem "jeśli przeżyją".
Ja rozumiem, że jest tam wiele kotów, że brak czasu na wszystkie, że priorytetem jest wyciągnięcie stamtąd. Ale właśnie takie jest moje wrażenie.
To Ty od samego początku im kibicowałaś, doradzałaś, interesowałaś się nimi, pamiętałaś o nich, mimo własnych kłopotów. I za to szacun Justyna.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pon sty 13, 2014 0:01 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Czarna passa trwa :(:(:( NOWY z SUK

phantasmagori pisze:"Wszystkie koty nasze są" nie do końca i nie wszędzie.
Widzisz miejsce skąd są Sroczki, w moim mieście, mimo pięknych słów na stronie internetowej, jaką to domy tymczasowe otaczane są opieką nie zrobiło dla Sroczek nic. Nawet głupie umieszczenie na stronie jako przebywające w domu tymczasowym nie miało miejsca. Nawet nie chciało mi się o to prosić, choć powinno iść z automatu.
Siostrzyczka Suri, wyglądająca jak syjamka, została momentalnie wzięta na dom tymczasowy, miała zapewniony domek stały. Było pianie z zachwytu, "och ach jak cudnie, że syjameczka jest na tymczasie, X uratowałaś jej życie" O tym że w tym samym dniu, zwykłe Sroczki znalazły tymczas u mnie, była jedynie wzmianka głównej wolontariuszki. Wedle reszty, mogły sobie umrzeć, bo takie zwykłe.
W momencie wzięcia na tymczas zostałam z tym wszystkim sama. Z hasłem "jeśli przeżyją".
Ja rozumiem, że jest tam wiele kotów, że brak czasu na wszystkie, że priorytetem jest wyciągnięcie stamtąd. Ale właśnie takie jest moje wrażenie.
To Ty od samego początku im kibicowałaś, doradzałaś, interesowałaś się nimi, pamiętałaś o nich, mimo własnych kłopotów. I za to szacun Justyna.

I to jest bardzo smutne :(:(:(
Bo jak juz zwierze w typie jakiejś rasy to ochy , achy ale jak zwykły '' kundel '' mam na myśli zwykłe buraski czy krówki to są raczej po macoszemu traktowane :(:(:(
Pamiętam jak trafiały do mnie koty i psy też z rudzkiego schronu , to trafiały sie też w typie rasy oraz piękne rudzielce , ale najczęściej zwykłe bure i powypadkowe , ciezko chore jak np Matyldzia Eustaszek [*] czy jak z fundacji Arkadia , to też nie patrzyłam czy to jest w typie , a to ze jest u mnie w typie syjama kotka Gaja to sie dowiedziałam że to kotka w typie w momencie przyjazdu i wtedy to mi naprane zabrakło języka w gębie , bo sie spodziewałam zwykłego kota , może czarnego , może burego a może i krówki . No może jedynie Etna to jest sunia w typie Buldożka , ale to jest sunia wymarzona od 16 lat i nie jest sunią zdrowa , musi nosić pampersy ...
Ech , jak to mówią , ładnym zawsze lżej i w świecie zwierząt też i to jest bardzo smutne ,a zwykłe to juz gorszy sort :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon sty 13, 2014 0:18 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

To co piszesz Justa jest bardzo smutne i - niestety- bardzo prawdziwe.
Moim wielkim marzeniem jest MCO.
I wiem, że nigdy nie będę go miała.
Dlaczego? Bo zawsze znajdzie jakiś zwykły - dla mnie NIEZWYKŁY - kot, który potrzebuje domu, pomocy, leczenia.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]