Zbieraczka ma dość cz6.Dwa koty usunięcie ząbków ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 07, 2013 20:10 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk przeszło 42 st temperatur

lidka02 pisze:Cuda :1luvu:
Brat bliźniak :D
Pora się pochwalić bratem Chłopczyka :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nadal się tak kochają z Marianem?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lis 07, 2013 20:12 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

Czy on ma niebieskie oczy?
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw lis 07, 2013 20:22 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk przeszło 42 st temperatur

alab108 pisze:Nadal się tak kochają z Marianem?

Czasem mam wrażenie,że ta miłośc została wymyślona na potrzeby wyadoptowania Dwupaczku :wink:
Na pewno się lubią, razem się bawią, jeden drugiego podpuszcza do złego :) Ale też rywalizują o głaski, o michę, o miejsce na drapaku. Tymonek jest baaardzo zazdrosny, zawsze musi "wygryźc" Marianka, zrzuca go na przykład z drapaka. A Manio, mimo,ze wiekszy i starszy zawsze ustępuje. Teraz już razem nie śpią przytuleni, za to często w zabawie mordują się jak dzikie kocury, aż futro fruwa.
Ostatnio edytowano Pt lis 08, 2013 9:14 przez mamamariana, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Czw lis 07, 2013 20:26 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

najszczesliwsza pisze:Czy on ma niebieskie oczy?

Tak, ma takie niebieskie zamglone marzycielskie oczka, ale to niestety na skutek kociego kataru, Tymuś jest kotkiem niedowidzącym.
Dziadziusiowi mojego Męża też się Tymuś podoba, bo "nie ma takich strasznych ślepiów", he, he.
Obrazek

mamamariana

Post » Pt lis 08, 2013 9:42 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 08, 2013 10:03 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

mamamariana pisze:

Tak, ma takie niebieskie zamglone marzycielskie oczka, ale to niestety na skutek kociego kataru, Tymuś jest kotkiem niedowidzącym.
Dziadziusiowi mojego Męża też się Tymuś podoba, bo "nie ma takich strasznych ślepiów", he, he.

Dobrze że niedowidzącym a nie ślepkiem..U mnie młody Tymek potykał się o różne przedmioty ale wiadomo że takie koty i ślepki sobie doskonale radzą...On miał u was operacje na oczy jak dobrze pamiętam.... :?:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lis 08, 2013 10:16 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

lidka02 pisze:
mamamariana pisze:

Dobrze że niedowidzącym a nie ślepkiem..U mnie młody Tymek potykał się o różne przedmioty ale wiadomo że takie koty i ślepki sobie doskonale radzą...On miał u was operacje na oczy jak dobrze pamiętam.... :?:

Tak, jak był U Magdy na tymczasie miał operację, ale to Ona by coś więcej napisała. Teraz Tymuś radzi sobie świetnie, nikt, nikt z naszych znajomych, którzy widzieli Tymusia ,nie zauważył,że on niedowidzi:) Miał byc "niskopienny" ze względu na słaby wzrok,a śmiga po szafkach pod sufitem. Muchy i biedronki łapie szybciej niż Marian. Czasem jednak w zabawie wpada na nogi od krzeseł (są wąziutkie,średnica ok. 1cm. i aluminiowe), albo wyrżnie łepkiem o stolik kawowy,aż dźwięknie :(
Po operacji i maściach oczy Tymusia zrobiły się bardziej przejrzyste, spod błonki widac,że ma miodowe oczka i zezikuje,ale może dlatego,że największą przejrzystośc ma w wewnętrznych kącikach.
Tak... Tymuś miał więcej szczęścia ze zdrówkiem, niż Chłopczyk.
A czy Dziewczynka to ich siostra?
Obrazek

mamamariana

Post » Pt lis 08, 2013 10:28 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

Nie wiem czy Dziewczynka to ich sioetra ale były w jednym miejscu , wtedy z tego miejsca zabrałam cztery koty .Dwa szare i dwa rude , jednemu szaremu ockz udalo sie uratować i wyleczyć kotek widzi jest u mojej kuzynki , jeden rudy czyli twój zawiozłam go do Łoadzi na dt a tamte dwa zostały u mnie ..Strasznie wyglądały :( Ale widzisz z każdego bardzo zaniedbanego kota zrobi się sliczne cudeńko tylko opieka i jedzonko ..Mnie przyciągają takie bidy jak magnez ..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Na pierwszym zdjęciu twój poniżej Chłopczyk widać już różnice .
Ostatnio edytowano Pt lis 08, 2013 10:43 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Pt lis 08, 2013 10:42 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

A tu jak je po leczeniu odebrałam od weta ...
http://www.youtube.com/watch?v=brdVl6Szn1s

lidka02

Post » Pt lis 08, 2013 10:56 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

lidka02 pisze:A tu jak je po leczeniu odebrałam od weta ...

Najpierw wzięłam Chłopczyka za Tymusia,ale potem zobaczyłam moją Kluskę :D Zawsze był grubszy.
Lidzia, Ty masz w pełni profesjonalną kociarnię! :)
Obrazek

mamamariana

Post » Pt lis 08, 2013 12:20 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

mamamariana pisze:
lidka02 pisze:A tu jak je po leczeniu odebrałam od weta ...

Najpierw wzięłam Chłopczyka za Tymusia,ale potem zobaczyłam moją Kluskę :D Zawsze był grubszy.
Lidzia, Ty masz w pełni profesjonalną kociarnię! :)

No fakt zrobiła mi sie kociarnia , mały srebrny kotek z filmiku poszedł do ds do Bydgoszczy do znajomej alab108 , Persa juz nie ma za TM :( .Kilka juz nie ma nowe doszły tak się zmienia .Ale nieraz jak się usiądzie fajnie sobie popatrzec jak było , jak wyglądały i jak się zmieniło na lepsze :)

lidka02

Post » Pt lis 08, 2013 18:01 Re: Wątek zbieraczki cz6-Chłopczyk lepiej ;)))))))))))))))))

Kotke odebrałam od weta jest wystraszona charczy na koty , ale apetyt jej dopisuje..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Sob lis 09, 2013 13:58 Re: Wątek zbieraczki cz6- U nas śnieg ....

Widzę że pisze do siebie ale to nic zawsze pisze :mrgreen:
Pamiętacie kotke z ośrodka co zawoziłam do Wrocławia zdjęcie z dziś :1luvu:
Obrazek

lidka02

Post » Sob lis 09, 2013 14:02 Re: Wątek zbieraczki cz6- U nas śnieg ....

ależ ma full wypas - warto było się tarabanić tyle godzin dla takiego widoku :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob lis 09, 2013 14:19 Re: Wątek zbieraczki cz6- U nas śnieg ....

mamaGiny pisze:ależ ma full wypas - warto było się tarabanić tyle godzin dla takiego widoku :ok:

Tak a tym bardziej że ona jest z miejsca gdzie jest 25 kotów i zimą śpią pod domkami letniskowymi ...Udało się dziewczynie :ok:
Troche było problemów bo rezydenf miał focha i sikał na wyrko itd ale jakoś ich pani przetrzymała to , jeszcze miłości między nimi nie ma ale nie jest źle :ok:

lidka02

[poprzednia][następna]