Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUSIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 03, 2012 12:24 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

To z niedzieli:
wat pisze:Chciałyśmy spróbować łapać go ręcznie ale okazało się że pani specjalnie nigdy Maćka nie dotykała ani nie głaskała, żeby nie przyzwyczaić i on się boi. Ale podchodzi do niej bliziutko. Do obcych nie podchodzi. Pani ma w przyspieszonym tempie Maćka oswajać albo wymyślimy inny sposób.

Nie wiem, czy od niedzieli do wtorku kot już na tyle się oswoi, że pani karmicielka zechce go spróbować zapać w ręce. Boimy się łapania zbyt wcześnie, bo jeśli się nie uda, kot może przenieść się na gorszy teren, tam gdzie jest teraz, jest dobrze karmiony, ma budkę i jest względnie bezpieczny, naprawdę.
Jeśli pani się zgodzi, spróbuję się z nią spotkać w środę.
W niektóre dni mogłabym kota zawieźć do Warszawy autobusem, więc nie jesteśmy tak do końca uzależnieni od kursowania kociobusu, choć oczywiście byłaby to najlepsza możliwość, pięknie dziękuję za ofertę.

Dzikak, AmyLee, czy macie jakiś sprzęt łapiacy i doświadczenie w używaniu? Jeśli tak, to zaplanujemy inaczej i szybciej, napiszcie do mnie na pw.
Ja już kiedyś wystraszyłam dzikuska próbą złapania w środku zimy, co prawda wrócił, ale wolę nie powtarzać tego doswiadczenia

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pon gru 03, 2012 12:44 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Nie łapcie go w rękę. To trudne nawet dla doświadczonych łapaczy.Trzeba mocno za kark i skóre przy ogonie chwycić a często zabezpieczające ręce rękawice utrudniają.Druga osoba powinna podstawić (w pionie) kontener i momentalnie zamknać. Puszczony kot moze w każdej chwili wyrwać się i wybic kratę. Załątwiajcie łapkę. Łapka była by najlepsza.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 03, 2012 12:44 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

wat pisze:To z niedzieli:
wat pisze:Chciałyśmy spróbować łapać go ręcznie ale okazało się że pani specjalnie nigdy Maćka nie dotykała ani nie głaskała, żeby nie przyzwyczaić i on się boi. Ale podchodzi do niej bliziutko. Do obcych nie podchodzi. Pani ma w przyspieszonym tempie Maćka oswajać albo wymyślimy inny sposób.

Nie wiem, czy od niedzieli do wtorku kot już na tyle się oswoi, że pani karmicielka zechce go spróbować zapać w ręce. Boimy się łapania zbyt wcześnie, bo jeśli się nie uda, kot może przenieść się na gorszy teren, tam gdzie jest teraz, jest dobrze karmiony, ma budkę i jest względnie bezpieczny, naprawdę.
Jeśli pani się zgodzi, spróbuję się z nią spotkać w środę.
W niektóre dni mogłabym kota zawieźć do Warszawy autobusem, więc nie jesteśmy tak do końca uzależnieni od kursowania kociobusu, choć oczywiście byłaby to najlepsza możliwość, pięknie dziękuję za ofertę.

Dzikak, AmyLee, czy macie jakiś sprzęt łapiacy i doświadczenie w używaniu? Jeśli tak, to zaplanujemy inaczej i szybciej, napiszcie do mnie na pw.
Ja już kiedyś wystraszyłam dzikuska próbą złapania w środku zimy, co prawda wrócił, ale wolę nie powtarzać tego doswiadczenia

Napisałam pw
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Pon gru 03, 2012 16:12 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

PW odebrane i odpowiedziane, dzięki. Plany są.
PS. Łapkę to trzeba mieć, zeby jej użyć.

wat

Post » Pon gru 03, 2012 16:18 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

wat pisze:PW odebrane i odpowiedziane, dzięki. Plany są.
PS. Łapkę to trzeba mieć, zeby jej użyć.

Pożyczyć ze schroniska w Olsztynie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 03, 2012 16:24 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Jeśli klatki łapki są nieosiągalne w Olsztynie, to ja pożyczę. Mogę przekazać Meksykance, jak Renifer będzie jechał do Szczytna.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon gru 03, 2012 17:19 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Na wskakij pożarnyj słuczaj informuję, że jedyny możłiwy wyjazd kociowozu to niedziela (w sobotę Renifer pracuje i jest "wyjechany") i z dużym prawdopodobieństwem w tę niedzielę jakaś kocioewakuacja ze Szczytna nastąpi (oby).
To jakby cuś.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 03, 2012 17:49 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

meksykanka pisze:Na wskakij pożarnyj słuczaj informuję, że jedyny możłiwy wyjazd kociowozu to niedziela (w sobotę Renifer pracuje i jest "wyjechany") i z dużym prawdopodobieństwem w tę niedzielę jakaś kocioewakuacja ze Szczytna nastąpi (oby).
To jakby cuś.

Dzięki za wiadomość i w ogóle za ofertę.
A może, też tak na wsiakij sluczaj, prześlij mi na pw nr telefonu?

wat

Post » Pon gru 03, 2012 17:52 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

To wysyłam.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 03, 2012 18:07 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Dostałam, bardzo dziękuję.

wat

Post » Czw gru 06, 2012 8:50 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Jak plany Maciusiowej łapanki?
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 06, 2012 20:31 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

:?:
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 06, 2012 21:10 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Uzależnione, ale to chyba wiadomo, chyba że ktoś wie na pewno :roll:
joanna3113

Post » Czw gru 06, 2012 21:27 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Czyli nic sie nie zmienilo - same uzaleznienia i przeszkody oraz czekanie nie wiadomo na co?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw gru 06, 2012 21:37 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

W razie czego, bo zapomniałam napisać: dowiedziałam się dziś od Przewodniczącej, że TOZ zakupił w ubiegłym roku klatkę łapkę, i że ta klatka jest w schronisku. Można ją pożyczyć jeśli jest potrzebna. Chyba, że lepiej Maciusia złapać naręcznie, jeśli daje się dotykać karmicielce. Nie chcę się wtrącać, bo nie mam żadnego doświadczenia w łapankach, to tylko tak do wiadomości.
A gdyby udało się go złapać do niedzieli, to Meksykanka jadąc do Szczytna, może jechać przez Olsztyn i od razu zabrać Maciusia. Albo też wracając do W-wy jechać przez Olsztyn. Nie trzeba by było angażować kolejnych osób w transportowanie Maciusia do Szczytna. Rozważcie to w razie czego.
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Maciek, chłopaku, to szansa na życie w cieple, z pełnym brzuszkiem i rencami które głaszczą! Nie wygłupiaj się już! :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

[poprzednia][następna]