» Pon kwi 23, 2012 22:31
Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))
Choroby nas niestety polubiły ,Szyszka wygląda jak zwłoki kota waży 2,2 kg .Otrzymała dzisiaj kroplówkę ,miała zrobione wyniki i tu ma tylko podwyższone leukocyty,miała wykonany rtg. płuc ponieważ wetka podejrzewała zap. płuc jednak na zdjęciu nie wyszło.W kroplówce otrzymała też leki na apetyt i zakupiłam jej znów saszetki convalescense,ma venflon do kroplówek ,ma antybiotyk na 7 dni w zastrzykach .Jest podejrzenie mukoplazmozy,ponieważ ma ją Tuptuś i mój Bazyli lub depresji poporodowej.Gdyby teraz nie zaczęła jeść doktor ma jeszcze jakieś plany odnośnie niej.Bazyli i Tuptuś otrzymali tolfine i antybiotyki w zastrzykach na 7 dni.Nadal jest problem ogromny z okiem Kleksika dzisiaj była nasza wetka i obejrzała je bardzo dokładnie podejrzewała wrzód rogówki.Miał otrzymać nawet krew pod spojówkę lecz na razie mamy zdejmować martwą tkankę ze spojówki oka ,następnie zakraplać Naklof,antybiotyk i corneregel ,wszystko do 6 razy dziennie .Czeka nas walka o oko.Dropsik też żle wczoraj zaczął kichać i leci mu z nosa,ma zmiany w drogach oddechowych,otrzymuje bardzo silny antybiotyk w zastrzykach i krople do oczu.Czyli szpital totalny i pozostało mi modlić się by reszta stada nie złapała tej mukoplazmozy bo się wykończę.Piszę dopiero teraz bo wróciłam po 21 i musiałam obejść stado.Teraz padam .