W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2012 7:59 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

o rany znowu małe? nie mam już siły i to jeszcze na zimę :( a kiedy spróbujemy we dwie złapać Kiciunię? może się uda tym razem :1luvu:

Nowy kotek troszke się zadomowił ale noga dalej bezwładna :( zastrzyki nie pomagają :( jestem załamana, wykąpaliśmy go i zrobil się biały :) ale co z tego jak nikt go nie chce :( jeszcze tydzień poczekamy i zobaczymy... nie wyobrażam sobie go usypiać, ale z drugiej strony jak ma się męczyć, on mało chodzi bo musi ciągać łapkę więc o wypuszczeniu na wolność nie ma mowy...

ewik85

Od: Śro kwi 18, 2012 7:50

Post » Pon paź 01, 2012 8:14 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

ewik85 pisze:nie wyobrażam sobie go usypiać, ale z drugiej strony jak ma się męczyć, on mało chodzi bo musi ciągać łapkę więc o wypuszczeniu na wolność nie ma mowy...

Ale dlaczego chcesz go usypiać? 8O
Takie koty mogą normalnie żyć, oczywiście w domu a nie na dworze.
Jest tu wiele kotów niepełnosprawnych, niektóre maja nawet dwie łapki bezwładne albo amputowane kończyny - żyją normalnie i są prawie tak samo aktywne jak zdrowe koty.
Zrobiłaś w ogóle kotu jakieś ogłoszenia?
Załóż mu tu na forum osobny wątek w tytule z prośbą o dt i ds - opisz sytuację i wstaw zdjęcia.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon paź 01, 2012 8:59 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Nie chce go usypiać - to by była ostateczność. Trzymam kociaka w drugim pokoju bo moje go atakują. Oczywiście, że zrobiłam ogłoszenia na tablicy.pl, morusek, nawet w dzienniku stargardzkim udało mi sie załatwić, ale narazie cisza :( zrobię mu dziś po pracy osobny wątek, ale podpowiedz proszę jak to zrobić. Dzięki z góry.

ewik85

Post » Pon paź 01, 2012 9:07 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Wejdź na dział "koty" i kliknij "nowy temat". Napisz tytuł i opisz sytuację, wstaw koniecznie zdjęcia kotka. Jeśli nie korzystasz z facebooka to poproś od razu żeby ktoś zrobił wydarzenie na fb.
Za parę złotych możesz wykupić u catangel zrobienie ogłoszeń na kilkudziesięciu portalach ogłoszeniowych, bo na trzech to stanowczo za mało...

Jak nie będziesz umiała to napisz do mnie na pw historię małego i prześlesz zdjęcia mi na maila a ja założę mu wątek.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 01, 2012 9:14 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

oki dzięki, jak wróce z pracy to zrobię bo zdjęcia mam w domu na komputerze.

ewik85

Post » Pon paź 01, 2012 9:56 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Broszka pisze:Wejdź na dział "koty" i kliknij "nowy temat". Napisz tytuł i opisz sytuację, wstaw koniecznie zdjęcia kotka. Jeśli nie korzystasz z facebooka to poproś od razu żeby ktoś zrobił wydarzenie na fb.
Za parę złotych możesz wykupić u catangel zrobienie ogłoszeń na kilkudziesięciu portalach ogłoszeniowych, bo na trzech to stanowczo za mało...

Jak nie będziesz umiała to napisz do mnie na pw historię małego i prześlesz zdjęcia mi na maila a ja założę mu wątek.

Broszka a może byś zrobiła też nowy wątek dla tych oswojonych 4 kociaków, które są na parkingu niestrzeżonym obok tego gdzie jest Kiciunia. Tamte w ogóle nie uciekają przed człowiekiem dają się 8) wziąść na ręce. Może gdybyś nauczyła Ewik85 jak się zakłada taki wątek to przy jej pomocy można by ogłosić też tamtą czwórkę młodzików. Idzie zima, zamartwianie o nie mnie wykończy. Ja zrobię koteczkom dzisiaj zdjęcia, jeśli będą w tym samym miejscu.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon paź 01, 2012 11:20 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Wolałabym Jasiu żebyście same zakładały i prowadziły wątki bo trzeba ich pilnować, podnosić, zmieniać tytuł itd. Ja mam trochę mało czasu na to żeby tego pilnować...
Ale oczywiście jeśli będziecie miały problemy z założeniem czy wstawieniem zdjęć - mogę to zrobić i poprosić potem moderatora o przepisanie pierwszego postu na którąś z Was :P

Jeśli chcesz szukać domu tym kociakom to trzeba je wyłapać i socjalizować w domu, uczyć korzystać z kuwety, odpchlić, odrobaczyć, zaszczepić, wysterylizować itd. Chyba mało prawdopodobne jest żeby ktoś z forum chciał je wziąć na dt - wszędzie jest przekocenie :( A takich prosto z ulicy dzikusów raczej nikt nie chce adoptować...

Bo kociakowi od ewik85 jak rozumiem grozi eutanazja z powodu braku domu bo na ulicę wrócić nie może, dlatego zaproponowałam aktywniejsze szukanie mu domku, choćby tymczasowego...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 01, 2012 11:33 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Broszka ja wiem, ze Ty jesteś bardzo zapracowana. Bardzo bym chciała abyś nauczyła Ewik85 założyć taki wątek, ona jest młodą wspaniałą osóbka, która kocha kotki i mieszka kilka ulic ode mnie. Ja chcę dopilnowywać ten wątek razem z Ewik85 ale sama nie potrafię coś takiego zakładać. Kotki te 4 są udomowione, bardzo przyjazne, nie uciekają jak inne dzikuny przed człowiekiem. Pan z którym wczoraj rozmawiałam a ich dokarmia mówił o naturalnej selekcji kotków, więc jak widać o domki nie będzie się im starał. Idzie zima a mi szkoda tych stworzonek, tak bardzo bym chciała aby miały domki. Odrobaczyć i odpchlić to żaden kłopot, wsadzić im do pyszczka tabletkę, ona nie uciekają tak jak Kiciunia parkingowa. Sądzę, że z tym nie było by żadnego problemu. 8)
Obrazek

jasia0245

Post » Pon paź 01, 2012 11:42 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

No to jak ewik85 nie uda się z założeniem wątków czy wstawieniem zdjęć to dajcie znać - pomogę :ok:
I zrobię Wam banerki :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 01, 2012 13:04 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Broszka pisze:No to jak ewik85 nie uda się z założeniem wątków czy wstawieniem zdjęć to dajcie znać - pomogę :ok:
I zrobię Wam banerki :)

Jesteś kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon paź 01, 2012 16:31 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Udało się założyłam wątek:
viewtopic.php?f=1&t=146636#p9265647

Pani Jasiu jak zrobi Pani zdjęcia tych małych to proszę mi wysłać to im też założę.
Mój email: e-paszkiewicz@wp.pl

ewik85

Post » Pon paź 01, 2012 17:02 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

No i super :ok:
Tylko może napisz bardziej dramatyczny tytuł że kociak pilnie szuka dt bo zostanie uśpiony.
Tytuł zmienia się edytując pierwszy post.
I napisz koniecznie skąd jesteś, tzn w jakim mieście kociak przebywa :)
Jutro zrobię banerek :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon paź 01, 2012 17:22 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

ewik85 pisze:Udało się założyłam wątek:
viewtopic.php?f=1&t=146636#p9265647

Pani Jasiu jak zrobi Pani zdjęcia tych małych to proszę mi wysłać to im też założę.
Mój email: e-paszkiewicz@wp.pl

Ewik jesteś wielka. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zaraz wyślę, zrób tak aby zdjęcia były widoczne. Zrobiłam 3 maluchów bo nie było tego białego z łatkami prążkowanymi. Dałam im suche i mleko z jajem, wypiły wszystko zostawiłam im jeszcze chrupki. Dzisiaj tam po bokach niestrzeżonego parkingu kosili trawę więc ten maluszek chyba się wystraszył i gdzieś sobie poszedł. Ale ogólnie trzymają się w kupie. Kiciunia też ma nowe fotki. Zaraz umieszczę zdjęcia.
Obrazek

jasia0245

Post » Pon paź 01, 2012 18:15 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

Oto zdjęcia Kiciuni parkingowej, które zrobiła Pani Jasia :)

Obrazek

Obrazek

ewik85

Post » Pon paź 01, 2012 18:40 Re: W Stargardzie Szczecińskim kocięta na parkingu marzną-po

A to jest nowy wątek czterech kociaków:
viewtopic.php?f=1&t=146639&p=9266021#p9266021

ewik85

[poprzednia][następna]