Villemo gratuluję i cieszę się! Kierunek masz słuszny!
Babajago - lody nie są dobre, bo są zimne. Nie znaczy to, że nigdy nie wolno ich jeść. Można, ale niezbyt często. Nie powinny ich jeść wcale osoby wychłodzone oraz z problemami z trawieniem do czasu pozbycia się tych problemów.
Coś mogę pisać, tylko nie wiem co

Wiecie, niewiele jest zaleceń dobrych dla wszystkich. Jeden jest przegrzany, drugi wychłodzony, jeden ma za dużo jang serca a drugi za mało jin nerek.... Nie można tym osobom zalecać takiego samego odżywiania. Tylko nasza, zachodnia dietetyka jest taka "mądra" i efekty widzimy - wszechobecna nadwaga, cukrzyca, alergie, problemy psychiczne i wiele innych. Popatrzcie po znanych Wam dzieciach - ile z nich jest nieznośnych, głośnych, wymagających pełnej uwagi wszystkich obecnych osób lub wręcz przeciwnie - ile dzieci jest wycofanych, wystraszonych. Nie mówię o chorobach czy patologiach tylko o zachowaniu niezależnym od zdrowia i rodziców. Zmianą sposobu odżywiania można to zmienić... Jestem przerażona obserwując dzieci w mojej dość bliskiej rodzinie. 7-letnia dziewczynka od co najmniej roku (wówczas to zauważyłam) ma solidny cellulit i wiadome owłosienie... Dojrzewa przedwcześnie na skutek pożeranych hormonów i złego odżywiania. Nie mówiąc o innych problemach zdrowotnych, które też już ma... Jej rodzice nie wierzą w "moje teorie", nie chcą przeczytać książek, które im podsuwam mówiąc tylko, że wiele dzieci tak ma... Cóż - wiele dzieci tak nie ma

Nie zmuszę ich przecież, tylko dziecka szkoda...
Czy wiecie, że medycyna chińska nie definiuje alergii? Nie uznaje też genetycznych przyczyn chorób...
Chcecie zrobić coś dla siebie - wprowadzcie na chociaż jeden posiłek dziennie gotowane na wodzie zboża. Najlepiej na śniadanie. Mogą to być płatki lub jakaś kasza z owocami lub bakaliami, albo na słono z jajkiem czy warzywami. Pisząc "płatki" mam na myśli te niesłodzone np. owsiane. Ograniczcie wszystkie gotowe produkty, szczególnie słodycze i inne wysokoprzetworzone, pełne chemii. Ograniczcie zimne napoje. Starajcie się ograniczyć surowe warzywa i owoce na korzyść gotowanych lub pieczonych. Chodżcie wcześnie spać. Dobranoc