PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 20:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Villemo gratuluję i cieszę się! Kierunek masz słuszny! 8)

Babajago - lody nie są dobre, bo są zimne. Nie znaczy to, że nigdy nie wolno ich jeść. Można, ale niezbyt często. Nie powinny ich jeść wcale osoby wychłodzone oraz z problemami z trawieniem do czasu pozbycia się tych problemów.

Coś mogę pisać, tylko nie wiem co :roll: Wiecie, niewiele jest zaleceń dobrych dla wszystkich. Jeden jest przegrzany, drugi wychłodzony, jeden ma za dużo jang serca a drugi za mało jin nerek.... Nie można tym osobom zalecać takiego samego odżywiania. Tylko nasza, zachodnia dietetyka jest taka "mądra" i efekty widzimy - wszechobecna nadwaga, cukrzyca, alergie, problemy psychiczne i wiele innych. Popatrzcie po znanych Wam dzieciach - ile z nich jest nieznośnych, głośnych, wymagających pełnej uwagi wszystkich obecnych osób lub wręcz przeciwnie - ile dzieci jest wycofanych, wystraszonych. Nie mówię o chorobach czy patologiach tylko o zachowaniu niezależnym od zdrowia i rodziców. Zmianą sposobu odżywiania można to zmienić... Jestem przerażona obserwując dzieci w mojej dość bliskiej rodzinie. 7-letnia dziewczynka od co najmniej roku (wówczas to zauważyłam) ma solidny cellulit i wiadome owłosienie... Dojrzewa przedwcześnie na skutek pożeranych hormonów i złego odżywiania. Nie mówiąc o innych problemach zdrowotnych, które też już ma... Jej rodzice nie wierzą w "moje teorie", nie chcą przeczytać książek, które im podsuwam mówiąc tylko, że wiele dzieci tak ma... Cóż - wiele dzieci tak nie ma :roll: Nie zmuszę ich przecież, tylko dziecka szkoda...
Czy wiecie, że medycyna chińska nie definiuje alergii? Nie uznaje też genetycznych przyczyn chorób...
Chcecie zrobić coś dla siebie - wprowadzcie na chociaż jeden posiłek dziennie gotowane na wodzie zboża. Najlepiej na śniadanie. Mogą to być płatki lub jakaś kasza z owocami lub bakaliami, albo na słono z jajkiem czy warzywami. Pisząc "płatki" mam na myśli te niesłodzone np. owsiane. Ograniczcie wszystkie gotowe produkty, szczególnie słodycze i inne wysokoprzetworzone, pełne chemii. Ograniczcie zimne napoje. Starajcie się ograniczyć surowe warzywa i owoce na korzyść gotowanych lub pieczonych. Chodżcie wcześnie spać. Dobranoc :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto wrz 06, 2011 22:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

milu pisze:Zaznaczam wątek :)

Milu, zaznaczaj i dolacz do nas ;) Czarownic nigdy dosc a czarownic z kotami tym bardziej.
Wesolo tu czasami :D

Jasna dupa tak sie ucieszylam ze wygralismy ze szwabami, Blaszczykowski - WISLAK!!!WISLA KRAKOW GO WYDALA MOJ KLUB!!! YEAHHHH!!!! - pieknie strzelil karnego, bramkarz nie mial pomyslu na to ze pilka moze leciec w rozne kierunki :D Niestety Krzyzacy strzelili w ostatniej chwili i mamy remis 2-2. Kuzwa. 9 lat temu w ostatniej minucie tez nam dowalili i przegralismy - a ja pamietam Ebiego Smolarka i jego lydki... ech jakzem byla wowczas zachwycona :D
Poziomem gry przede wszystkim, bo estetyczne wrazenia rowniez przydatne sa ;)

Przyjechal do nas kolega historyk z Bedzina z wezem. I co? Przetkal nam odplyw! Wlasciwie to przetykalismy zbiorczo - hydrauliczny trojkat z zardzewala sprezyna w tle... Sprzet fachowy na korbke. Ja krecilam, on wciskal a moj TZ pilnowal zeby sie nie odginalo. Komentarze padaly przednie, tylnie tez (zastanawialismy sie np jak by to bylo pracowac w zawodzie proktologa...), a przyczyna zatkania byl zalosny strzepek reklamowki ktory utknal kajs w odplywowej czelusci.

Poza tym jesien pomalu sie zbliza, wieczory chlodne a piekny ksiezyc polowicznie swieci. Wynik rozmowy poznam do piatku. Odpisal mi tez pewien pan i tutaj zapowiada sie ciekawe spotkanie na poczatku tygodnia ;) Koty szaleja.

Mulesio, ksiazki doszly wlasnie sie zaczytuje Breslauem. GENIALNE :) :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro wrz 07, 2011 8:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Dziś Czarownice śpiewają STO LAT dla Becialigatora!!! :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro wrz 07, 2011 8:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

villemo5 pisze:Dziś Czarownice śpiewają STO LAT dla Becialigatora!!! :1luvu:

Sto lat! :)
Obrazek

Szefowo, może zaktualizuj tytuł? :oops:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro wrz 07, 2011 8:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Beciu, zdrowia, szczęścia, pomyślności!!! Gifciku ładnego nie zamieszczę bo jestem w pracy i kompa mam archaicznego. Dostaniesz tyko taki torcik bo umiem go zrobić "ręcznie" :lol: :torte:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro wrz 07, 2011 9:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

SOL - Breslau jest bosssski :twisted:
Pan Kamiński przerzucił się na wschodnie tematy i pisze teraz o detektywie bodaj ze Lwowa. Uwielbiam gościa :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 07, 2011 10:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Beciu,
Sto Lat kociaro :-)
Zwartych i jędrnych pośladków do 60tki ;-)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro wrz 07, 2011 10:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

STO LAT DROGA SIOSTRO !!! Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 07, 2011 10:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Dziewczynki kochane WIELKIE DZIĘKI :piwa: :oops:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 07, 2011 10:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Sto lat w zdrowiu beciu! :torte: :birthday:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro wrz 07, 2011 10:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Beciunia, dużo zdrówka i radości w tym dniu szczególnym osiemnastych urodzin :D . I nie zmieniaj nam się :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro wrz 07, 2011 10:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Beciu - wszystkiego naj-, naj-, najbardziej wymarzonego! :birthday:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro wrz 07, 2011 10:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Beciu - spełnienia marzeń :!: :birthday:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro wrz 07, 2011 10:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

STO LAT SIOSTRO :birthday:

a ja nie lubię juz piłki nożnej :evil: - wczoraj usłyszłam na zebraniu w szkole, że nawet papier toaletowy mamy zakupić, na nasz bunt i hasło, że zrobimy porządek z wydziałem oświaty usłyszeliśmy od jednej z mam, że to z winy euro - wszystkie środki ładują w euro :evil:
ale młodemu na szczęście szkoła odpowiada i opowiada Oli co się działo, a Ona mu odpowiada :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Śro wrz 07, 2011 11:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

A ja jestem w Trójcy przedszkolej cokolwiek to znaczy :mrgreen: Nie wiem jeszcze czy się bać 8O

Ale z papierem Agnieszko to już popłynęli ... :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]