Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 26, 2012 12:40 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Aha
Dzięki za informację. :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie maja 27, 2012 9:36 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

A u nas nawet nieźle. Dziś do 7 spałam, wstałam, dałam jeść kociambrom i do 9 skandaliczne spanie. Dawno nie miałam tyle czasu na spanie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo kocham moje i znów będzie płacz przy rozstaniu :( :( :(

Gdy pojadę do mamy 7 czerwca zabieram ze sobą Citkę i ją tam na dwa miesiące zastawiam - gdy wrócę będę miała chyba depresję

olafen

Post » Nie maja 27, 2012 9:41 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:A u nas nawet nieźle. Dziś do 7 spałam, wstałam, dałam jeść kociambrom i do 9 skandaliczne spanie. Dawno nie miałam tyle czasu na spanie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo kocham moje i znów będzie płacz przy rozstaniu :( :( :(

Gdy pojadę do mamy 7 czerwca zabieram ze sobą Citkę i ją tam na dwa miesiące zastawiam - gdy wrócę będę miała chyba depresję

Ooo, może to być trudne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie maja 27, 2012 9:44 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Będzie trudne. Zrobi się bardzo pusto, ale muszę się grzybem na ścianach zająć a wakacje, lato, to jedyna okazja. Przy tym musi być okno otwarte aby ten chlor wietrzył się. Może w któryś weekend skuszę się i pomaluje ściany, tam gdzie się da :?:

olafen

Post » Nie maja 27, 2012 9:47 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Będzie trudne. Zrobi się bardzo pusto, ale muszę się grzybem na ścianach zająć a wakacje, lato, to jedyna okazja. Przy tym musi być okno otwarte aby ten chlor wietrzył się. Może w któryś weekend skuszę się i pomaluje ściany, tam gdzie się da :?:

Ja też mam zamiar sama pomalować ten pokój przy kuchni. Kiedyś malowałam, ale jak teraz będzie to nie wiem. Tylko, że ja chyba na koniec wakacjach.
Obrazek

jasia0245

Post » Nie maja 27, 2012 9:55 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ja nigdy tu w Szczecinie sama nie malowałam, więc pierwszy raz muszę. Dowiem się od brata o te wszystkie specyfiki pod farbę, co by grzyb nie wychodził, i odświeżę trochę moje mieszkanko.

olafen

Post » Nie maja 27, 2012 11:09 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Grzybek w kuchni :)

Obrazek

grzybek w sypialni już po pufasie
Obrazek

grzybek w drugim pokoju już po pufasie :)
Obrazek

Obrazek

olafen

Post » Nie maja 27, 2012 11:18 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

A kto się zajmuje kotami u Twojej mamy? Nie pojechała do synowej?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie maja 27, 2012 11:24 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Strasznie wygląda ten grzyb. U nas kiedyś był właśnie w tym pokoju przy kuchni, to od gotowania większego w garach. Wcześniej nas było pięcioro w tym mieszkanku i wiadomo jak rodzinka częściej się gotowało. Jak młodszy syn się ożenił /4 lata mieszkali u mnie/ to odgrzybił z pomocą fachowca ten pokój, i już grzyb więcej nie wyszedł. :lol:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie maja 27, 2012 11:35 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

U nas z zagrzybionego miejsca zbijaliśmy tynk i smarowaliśmy takim specjalnym preparatem. Potem na nowy tynk malowaliśmy preparatem a na to farbą. Grzyb nie wrócił.
W innych miejscach gdzie grzyb był jedynie powierzchniowy wystarczyło przed malowaniem przetrzeć ścianę, spryskać preparatem p/grzybicznym w sprayu i pomalować.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie maja 27, 2012 11:51 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Broszka pisze:A kto się zajmuje kotami u Twojej mamy? Nie pojechała do synowej?

W tej chwili jest w domu. A gdy jest u synowej przychodzi jej znajoma, która tez kocha kotki. Ona dobrze o nie dba :)

olafen

Post » Nie maja 27, 2012 12:19 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

No to super że spawa jakoś się rozwiązała.
Ale u Twojej mamy koty są wychodzące? Nie boisz się o Citkę że pójdzie i zaginie?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie maja 27, 2012 12:45 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ona wyżej siebie nie podskoczy. Najdalsza jej wycieczka u mamy to na balkon. Ona uwielbia na nim przebywać. U mnie mniej, bo mój balkon jest od południa. Citka nawet gdyby mogła, to by nie poszła. Gdy miała około 2 lat, i u mamy ocieplali blok, weszła przez balkon na rusztowanie i spadła. Narobiła takiego rumoru. Wycie było niesamowite. Biedna kręciła się wokół balkonu i wyła przciagle. Moja mama poleciała, nie pozwoliła się dotknąć. Musiałam ja.
A jak się wtuliła we mnie, jak mnie objęła łapkami - to było jedno wielkie wyznanie mi miłości. Była przeszczęsliwa, ze znów jest ze mną . Od tamtej pory wychodzi na balkon i na nim sobie leży i jest tak szczęśliwa, ze może na nim poleżeć, ale to wszystko, na co ją stać.

Zawsze, gdy chce na ten balkon wyjść patrzy się na mnie, i muszę kiwnąć głową, ze jej pozwalam, bo jeśli nie kiwnę, to nie wyjdzie :)
Ostatnio edytowano Nie maja 27, 2012 18:57 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Nie maja 27, 2012 15:17 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Biedna Citka - spadła. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie maja 27, 2012 18:39 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

niefajny ten grzybek, niefajny i na zdrowie szkodzi :?

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

[poprzednia][następna]