Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 19:51 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Fajna opcja, można się skontaktować /kto z nas? - byle nie wszyscy naraz/ tylko jakoś mi się wierzyć nie chce że ktoś kto szuka małego kotka nie skorzysta z ogłoszeń na tym samym forum gdzie małe kotki są na wyciągnięcie ręki. Ale oczywiście spróbować trzeba.Teraz sobie wyrzucam że sama mogłam na to wpaść ale jakoś tak w panice pierwszy mój ruch jak już wykorzystam swoje kontakty to na forum..
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Sob lut 12, 2011 20:00 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Spoko, nic się nie denerwuj. Kontaktujcie się, ja podrzucam.
A ogłaszają się, bo teraz małe kotki to ciężko dostać. Nie ma prawie żadnych do oddania.

Tutaj szukają kocurka, ale może... A jak nie, to ten rudasek od Smarti może iść :mrgreen:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z257537039
To mnie rozbawiło, bo ma pić mleko z miski ;) Ale rudy, Smarti weź się za to :>
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z256563411
A tu znów małe kotki:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z254184339
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z258948355

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 13, 2011 12:37 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Ja na razie bym się wstrzymała z ogłoszeniami dla małej.

Po pierwsze ona prawie cały czas śpi co mnie bardzo niepokoi. Bawiła się dziś rano troszeczkę, ale potem znowu się położyła. W porównaniu z Królewską Trójcą to jakby kota nie było w domu.
Po drugie nie dam jej do nowego domu dopóki trzeba będzie jej wpuszczać krople do oczu - jesli mnie będzie sie bała z tego powodu to przeżyję, ale nie chce żeby zniechęciła się do nowego domu już na samym początku i vice versa.
Po trzecie jak sie jej wygląd poprawi i zrobi ładne fotki to domki będą sie o nią biły - jest po prostu prześliczna, W porównaniu z nią Królewska Trójca to brzydale były :wink:
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

Post » Nie lut 13, 2011 12:45 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Popieram.Nie nalezy wypuszczać jej teraz do adopcji.Ze 2 tygodnie trzeba obserwować. Jak okrzepną to dopiero zaczynają chorowac. Nie musza ale...I trzymam kciuki by tak nie było.
Często bywa,że tymczasy na poczatku przesypiają całe dnie.Jedzenie,spanie,kuweta...Jednak zmierz jej na wszelki wypadek temperature. Przy gorączce takze spia ciągle.A u malców jak u dzieci.Moment i jest pogorszenie.
Trzymam kciuki za mała.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 13, 2011 12:47 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

tak, ma bardzo duzo uroku osobistego ;-)
futro musi sobie tylko wybielić bo zszarzałe...moja schroniskowa była bardzo brzydka, futro wylniałe, nie błyszczące...a teraz to piękna..na to trzeba było czasu.
U mnie też ciągle spała, ale jak chciała się bawić to nie miała z kim i przypuszczam ze z nudów.

Agnieszka, co powiedział wet o uszkach i skaleczonej łapce?
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Nie lut 13, 2011 20:23 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Oridelmyl daje sie 10 dni potem po 20-30 dniach nalezy powtórzyć kurację.Mogą bez tego sie odnowić cholery.

jak maleńka?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 13, 2011 20:38 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

No własnie, co u krówki?
W czasie podróży byla bardzo spokojna, nie miaukoliła i leżala taka zrezygnowana... Może z niej wyleźć stres, teraz kiedy się poczuje bezpieczniej :?
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lut 14, 2011 15:32 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Malusia jest przekochana! Nawet moj straszny TŻ przemawia do niej czule. :twisted:
Dziewczynka mimo, ze spod śmietnika, zachowuje się jak dama - nie biega jak opętana po domu tylko powoli się przechadza zwiedzając kolejne pokoje, śpi tylko tam gdzie najmiękcej pod dupinką i lubi być noszona na rękach. :1luvu:
Ale do reki sama nie podchodzi, trzyma troszczkę dystans jednocześnie nadstawiając się i ocierajac o sciane - widac ze chcialaby ale się troche boi (nie dziwie jej się - krople do oczu coraz bardziej ja stresują)

Jeśli chodzi o uszy to nie doczytalam, ze były czyszczone - wet zajrzal i nic nie znalazl wiec nie grzebal dalej. Jak nastepnym razem będziemy to poprosze o doczyszczenie - oni to tak gleboko potrafia robic, ze mi się az słabo robi.
Na nodze tylko strupek - kicia go lize czasem wiec się nie goi szybko, nastepnym razem tez poprosze o dokladniejsze obejrzenie.
(a kupka była z 2 glizdami :oops: )
Obrazek

agnieszka336

Post » Pon lut 14, 2011 19:22 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

tak, jest cudowna i rzeczywiście przechadza się z podniesionym ogonkiem. Kurczę, ona spędza mi sen z powiek..wbrew wszystkiemu chciałabym żeby do mnie wróciła, ale wszystko u mnie przemawia na "nie" ale ja jestem na tak..wrrr...
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pon lut 14, 2011 19:51 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

kasiamarta79 pisze:tak, jest cudowna i rzeczywiście przechadza się z podniesionym ogonkiem. Kurczę, ona spędza mi sen z powiek..wbrew wszystkiemu chciałabym żeby do mnie wróciła, ale wszystko u mnie przemawia na "nie" ale ja jestem na tak..wrrr...

No, masz kilka dni, żeby się przekonać w którąś stronę, bo jak kotka wyzdrowieje i ją zacznę ogłaszać, to domek szybko się znajdzie :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 14, 2011 22:24 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Kasiu, jak Szalony Kot zacznie ogłaszać małą - domek znajdzie się w trymiga! Sprawdzone!
Miauleństwo miało dużo szczęścia, że ktoś zajrzał do tego pudła... Teraz taka zimnica... "Mój" dochodzący Murzynek juz nie znika na całe dnie, tylko grzecznie przychodzi wieczorem na spanie, grzeje się. Wiosna w odwrocie :(
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lut 14, 2011 22:44 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

szukacjcie bo chocbym nie wiem jak chciala- moj slubny sie nie zgodzi dla mojego dobra;-) choc widzi ze strasznie sie mecze. Jak mala szybko znajdzie domek -bedzie po temacie, inaczej bede sie gryzla w nieskonczonosc. Sorki za brak pl liter - komp mi oszlalal..chyba ma dosc pracy na dzisiaj.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Wto lut 15, 2011 10:23 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Z kicią ogólnie lepiej ale bardzo martwi mnie jej pękaty brzuszek. Jest w dotyku jak balonik.
Po odrobaczaniu nie zmalał. Nawet mi przez mysl przeszlo ze moze jest w ciąży, ale bardziej prawdopodobny jest chyba wysięk FIPowy (aczkolwiek nigdy na szczeście nie widzialam takiego na zywo wiec tylko zgaduję) :(

Dziś idziemy do weta, mam nadzieje ze nas uspokoi.
Obrazek

agnieszka336

Post » Wto lut 15, 2011 10:25 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Agnieszko, proszę zapytaj o uszka bo świerzba miała na 100% w życiu nie widzialam tak zatkanych uszu nawet u mojej ze schronu.Antybiotyk został przerwany więc na pewno nie pomógł a trzeba jej koniecznie dawać coś..
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Wto lut 15, 2011 10:38 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Tak, tak pamietam o uszkach.

Aczkolwiek na świerzba antybiotyk nie pomoze, Advocate prędzej. Zobaczymy co siedzi głeboko w kanale słuchowym i cos zapodamy w razie czego :ok:
Obrazek

agnieszka336

[poprzednia][następna]