Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 12, 2010 20:11 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

AnielkaG pisze:
gdybyśmy zebrały się na forum i zaczęły o tym mówić ludziom z zewnątrz, dziennikarzom, to w końcu coś ruszy do przodu.

nic nie ruszy, to jak walenie głową w mur
jedyną droga pomocy jest zabieranie z tego piekła kotów
Never, są jakieś szanse na dom dla tych dwóch kotek? Nawet o nich myślałam, ale przywiozłam dwa ślepaki z budowy i nie mam wolnego pokoju :(

Dla Moruni moze cos bedzie, gorzej z Lalą. Jest co prawda jeden dt od listopada, ale chcialabym jednak wykorzystac go dla Zgniłki - niedlugo będzie jej watek, masakra. Ona potrzebuje na razie domu bez kotkow.....
Czy potrzebujesz pomocy dla slepaczkow? jesli tak, wiesz w jakim zakresie moge pomoc, zawsze to cos. myślalam o nich, ale u mnie bez szczepienia nie da rady, zwlaszcza teraz po kontaktach z pp, poza tym mam w domu zakichanego Bułka, antybiotyk jakos jeszcze nie zadzialał :roll: ....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto paź 12, 2010 20:44 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Mam śladowe zainteresowanie Lalą, ale jednocześnie z drugiej strony Malibu (u tej samej osoby), której ruszenie z DT też leży mi na sercu, bo jak pójdzie Malibu, to na jej miejsce wskakuje biały kocurek z białaczką, który też już ma dosyć schroniska...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 12, 2010 20:47 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Szalony Kot pisze:Mam śladowe zainteresowanie Lalą, ale jednocześnie z drugiej strony Malibu (u tej samej osoby), której ruszenie z DT też leży mi na sercu, bo jak pójdzie Malibu, to na jej miejsce wskakuje biały kocurek z białaczką, który też już ma dosyć schroniska...

no coz, patrząc na wygląd Malibu Lala ma niewielkie szanse w tym starciu..... jesli znajdzie dom, kolejna jest Zgnilka - zobcz prosze na FB...

Never

Post » Wto paź 12, 2010 21:05 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Never pisze:
AnielkaG pisze:Najbardziej to by się przydało żeby debile nie dzwonili do eko- patrolu żeby oddać własne, domowe kocięta lub kocięta zabrane oda matek z piwnic i działek. Gdziekolwiek mają większe szanse niż na Paluchu...
A najbardziej to żeby wszystkie nierasowe kotki były wysterylizowane. Tylko to jest orka na ugorze, w Warszawie do kastracji masowo łapią 4, może 5 osób, my już we dwie nie dajemy rady, łapiemy w każdy weekend, często codziennie. :( A nie zdążamy wszędzie i kociaki z działek lądują na Paluchu, a kocica ma kolejny miot za chwilę bo SM ma w d... kotkę. Nigdy się nie zdarzyło żeby chociaż próbowali odłowić kotkę :evil: Jedyny postęp to że informują zgłaszających (SIC!) że kocięta jadą na śmierć. Jak widać nikogo to nie wzrusza...

dokladnie tak.... widzialam przywiezione zdrowe, czyste maluszki, za cholere nie dziczki, rozmawialam ze SM - wyrzucone w kartonie przed budynek.... i to jest standard, niestety :?

dlatego zachęcam do głosowania na Koterię:
viewtopic.php?f=1&t=117864&start=195
jest kiepsko i jeśli nie znajdą się fundusze to przestanie istnieć jedyny taki ośrodek...
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto paź 12, 2010 21:12 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Szalony Kot pisze:Mam śladowe zainteresowanie Lalą, ale jednocześnie z drugiej strony Malibu (u tej samej osoby), której ruszenie z DT też leży mi na sercu, bo jak pójdzie Malibu, to na jej miejsce wskakuje biały kocurek z białaczką, który też już ma dosyć schroniska...

chyba się tu wkradła jakaś pomyłka-Lala jest u mnie a Malibu nawet na oczy nie widziałam 8O
mogę prosić o wyjaśnienie?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto paź 12, 2010 21:16 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Analizując wypowiedź, wnioskuję że pewna osoba interesuje się i Lalą u Ciebie Smarti, i kotką Malibu u kogo innego.
Mam nadzieję, że dobrze odczytałam myśl autorki ;)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto paź 12, 2010 21:26 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Ano dokładnie ;] Bo Malibu nie ma ciężkiej sytuacji, wiem, ale już czekający na jej miejsce białasek jak najbardziej.
Więc tak forsuję obie kotki do przodu, ale nie wiem, kto ma większe szanse, bo póki co znam zdanie tylko pani - a jest jeszcze pan... i to on zdaje się ma większe wymagania wobec kota, którego chcą wziąć.
Ale trzymam rękę na pulsie.

Szalony Kot

Post » Wto paź 12, 2010 21:30 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

To może obie ;)? I wilk będzie syty i owca cała :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto paź 12, 2010 21:34 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Naciskam, więc liczę na efekty, ale na aż tak pozytywne wyjście bym nie liczyła - tym bardziej, że mają też małe dziecko ;)

Szalony Kot

Post » Wto paź 12, 2010 22:10 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

W jej wątku piszą, że z jednym spokojnym dałaby radę - ona sama nie zaczepia, o ile jej się nie zaczepi. No trudno, nici posłane, zobaczę, co z tego wyniknie.

Szalony Kot

Post » Wto paź 12, 2010 22:18 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

O Moruni ciągle rozmawiam z dwoma ds. Dla Laluni oprócz tego dt od listopada nie mamy nic :(

alareipan pisze:
A tak a propos tematu. ZAPRASZAM NA BAZAREK :D CEL: JEDNORAZOWE MISECZKI DLA KOCIĄT :D W zeszłym tygodniu do szpitalika zawiozłam 100 talerzyków i 200 miseczek, na adopcyjne 100 talerzyków i 100 miseczek. Ale niestety to starczy na tydzień, góra 10 dni, a ja powiem szczerze nie mam już kasy, żeby kupic na następny tydzień, mam w domu jeszcze 100 talerzyków :roll:

viewtopic.php?f=20&t=118462

I teraz jeszcze jedna prośba z mojej strony. Czy ktoś mógłby zająć sie logistyką miseczek jednorazowych, czyli zbierania darowizn, kupowaniem? Ja kupiłam ostatnio na allegro 300 talerzyków i 300 miseczek z kosztami przesyłki za 60 zeta. Po prostu nie mam już kiedy :oops:

Nikt?

Trzeba też pomyśleć o kupnie na następny tydzień. Jeśli zamówić, to najpóźniej jutro, bo inaczej nie dojdzie pocztą i na następny tydzień zostanie 100 talerzy :roll: Może jakaś zrzutka?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto paź 12, 2010 22:27 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

A to są takie zwykłe jednorazowe miseczki?
Never, ponaciskaj tamte domki nieco silniej, w końcu terminy gonią, a pod presją człowiek potrafi podjąć decyzję dużo lepszą - zwłaszcza gdy chodzi o życie, a to w końcu o kocie życie się rozchodzi... A już jak Mika będzie im mruczeć na kolankach to nie oddadzą jej za skarby świata :)

Szalony Kot

Post » Wto paź 12, 2010 22:33 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

nie mam jak naciskac, juz bardziej nie mozna. Kotki nie są 'medialne', są juz zdrowe i dorosle - jak widzisz nikogo nie wzruszją... i nie mam juz pomysłu na nie....

Never

[poprzednia][następna]