70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 14:29 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Co by potwierdzało fakt, że koty to zwierzęta terytorialne ;)

U nas jest mix, rude, czarne, szare. Przy bramie większość to pingwiny. W porcie zaś bardzo dużo biało-szarych.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Śro sty 12, 2011 19:12 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Ładne pingwiny :ok: w porcie tez ich sporo jest.

Jednak, na Waszej działce są bez wątpienia najładniej umaszczone koty w Stepnicy :mrgreen:

(Nie wiecie może, kto opiekuje się kotami z tartaku? bo słyszałam, ze tam tez spore stadko jest :| )

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro sty 12, 2011 19:57 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak - to umaszczenie to zapewne przez genetyczny zastrzyk rudości :mrgreen:

Jeśli chodzi o tartak, pierwsze słyszę, że tam też jest stadko. Nie mam bladego pojęcia, kto może się tymi kotami opiekować. Może nawet nie mają stałej opieki, tylko liczą na szczęście i litość przypadkowych osób :(
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Śro sty 12, 2011 21:05 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

W tartaku jakieś stado jeszcze jest? 8O :? :? :? :o :roll:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Czw sty 13, 2011 10:31 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Zawoziłyśmy dziś z Istną do TOZu kotki na sterylkę i jak się okazuje już się zaczął sezon dla kotów :?
Już teraz na sterylki trafiają ciężarne kotki, dlatego nie czekajcie aż się zrobi cieplej, zacznijcie kastrować już teraz.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw sty 13, 2011 12:21 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

lepiej teraz niż za kilka tygodni szukać domu "słodkim maluszkom"
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw sty 13, 2011 15:16 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

No to nie ma rady, jutro po pracy idę na polowanie.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Czw sty 13, 2011 17:16 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Trzymam kciuki, coby się kocury nie łapały :ok:

Z kociaków ur w maju tylko Cycek szuka DT? Pozostałe są bardziej dzikie?

Cudak1

Post » Czw sty 13, 2011 20:48 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak1 pisze:Z kociaków ur w maju tylko Cycek szuka DT? Pozostałe są bardziej dzikie?

Prawdę mówiąc to byłem dzisiaj w baraku i wszystkie wypoczęte, wyluzowane, szczęśliwe (o ile można być szczęśliwym stłoczonym w takiej ilości na tak małej powierzchni) - jeśli chodzi o te w baraku to jeśli znalazł by się DT dla jakiegoś to myślę, że bez problemu potem mógłby się transferować do DS.

Cudak biega po polu i on dzikus się zrobił. Szarotka (w baraku w środku) też jest poddenerwowana, ale reszta czyli Cycek, Nieśmiałek i nawet Szarotek szukają DT/DS.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 14, 2011 16:39 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:W tartaku jakieś stado jeszcze jest? 8O :? :? :? :o :roll:

Tak.
Podobno sporo kociaków było w zeszłym roku :roll:

Dodałam majowe koty (Cycek, Nieśmiałek i Szarotek) do drugiego wątku ;)

Cudak1

Post » Pt sty 14, 2011 17:44 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Fajnie! :ok:

Byliśmy z envy dzisiaj na działkach, mgła, plucha, kociaki mokre. Ciekawostka jest taka, że te 'przy bramie' witają nas od progu - kiedyś może jeden/dwa wychodziły dopiero jak się jedzenie nałożyło a teraz Wielka Pardubicka :mrgreen: Osiedlowe zaś, stwierdziły, że garaż opiekuna mają już w poważaniu (2 tam zostały) a reszta wybrała siedzenie w śmietniku :roll:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt sty 14, 2011 18:07 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak - Dzisiaj poszedł przelew od kolegi z Trójmiasta. Czy będzie można sprawdzić, że pieniądze dotarły? Kolega miał obawy, czy aby na pewno ta suma trafi do nas. Rzecz jasna, zapewniłam, że tak :) ... i że będzie mógł się o tym przekonać, czytając nasz temat :D
Jarku, dziękujemy :1luvu:

Koty przy bramie, rzeczywiście nabrały odwagi i bardziej nam ufają :) W baraku miałam przyjemność czarnego malucha pogłaskać i nawet Nieśmiałka, ale ten szybko przesunął się w inne miejsce. Sprzyja im ciepło i nieagresywne towarzystwo :ok:
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pt sty 14, 2011 18:51 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Zapytam jutro Igulca o ten przelew, bo i tak trzeba zamówić karmę :ok: a może lepiej w poniedziałek? Wtedy już na 100% pieniądze powinny wpłynąć na konto.
Jeśli kolega nie zapomniał wpisać w tytule przelewu, że to dla kotów ze Stepnicy, to na pewno dotrą ;)

Cudak1

Post » Pt sty 14, 2011 21:02 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Jasne, może być w poniedziałek :ok:
A wspomniany kolega to kociarz, który znajdkę wyrzuconą przez kogoś przyjął i głosował na fotkę Kyi w konkursie fotograficznym, by Teodorek miał jakieś posłanko pod pupcią :)
Może się zarejestruje :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

[poprzednia][następna]