[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 9:16 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

1969ak pisze:Ja mam w domu szampon dla zapchlonych kociąt w saszetce - mogę oddać :)

to ja BARDZO ŁADNIE POPROSZĘ o niego :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Czw paź 15, 2009 9:32 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

lusesita pisze:
1969ak pisze:Ja mam w domu szampon dla zapchlonych kociąt w saszetce - mogę oddać :)

Ależ oddam nawet bez bardzo ładnego proszenia :wink: Gdzie i o której mogę dostarczyć, mobilna jestem od 15.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw paź 15, 2009 9:33 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Również mam szampon dla kociąt ( całą butel ) i mogę trochę odlać jeśli komuś potrzeba to tak na przyszłość.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw paź 15, 2009 9:36 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

1969ak pisze:
lusesita pisze:

Ależ oddam nawet bez bardzo ładnego proszenia :wink: Gdzie i o której mogę dostarczyć, mobilna jestem od 15.

pracuję do 17... moje biuro mieści się na ul. Warszawskiej, na przeciwko kościoła św. Wojciecha...

i jeszcze jedno - jak im wyczyścić uszy?? bo zasyfione są...
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Czw paź 15, 2009 10:02 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Uszy wyczyść tak jak sobie czyścisz :D Patyczkami(ja moczyłam w oliwie) a jeśli mają świerzba to wet da Ci lekarstwo do pędzlowania uszu
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Czw paź 15, 2009 10:06 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

nie zauważyłam nic oprócz brudu, więc mam nadzieję, że świerzb się nie pojawi :)
w oliwie?? a dlaczego w oliwie??
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Czw paź 15, 2009 10:11 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Brudzik się zmiękcza i łatwiej czyścić.Ale tylko zewnętrzną część uszka.Wewnątrz na sucho :wink:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Czw paź 15, 2009 10:27 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

aha. dziękuję Dorotak97 :)
no dobra, ciałka myję szamponikiem, ale główki?? wszak nie wsadzę ich pod kran... :?
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Czw paź 15, 2009 11:06 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

dorotak97 pisze:Brudzik się zmiękcza i łatwiej czyścić.Ale tylko zewnętrzną część uszka.Wewnątrz na sucho :wink:
Ja mam Otosol, można czyścić i zewnątrz i wewnątrz.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw paź 15, 2009 11:16 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

1969ak pisze:
dorotak97 pisze:Brudzik się zmiękcza i łatwiej czyścić.Ale tylko zewnętrzną część uszka.Wewnątrz na sucho :wink:
Ja mam Otosol, można czyścić i zewnątrz i wewnątrz.

a mogę to poprosić razem z szamponikiem??? :wink:
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Czw paź 15, 2009 11:23 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

witam mam info bezdomna kotka okociła się pod balkonem u sąsiadów, nie wiem gdzie one teraz w taki ziąb się podziewają, prawdopodobnie mają zamiar je wymordować, sąsiadka dziś dowie, poza tym owa sąsiadka a ma lat 80 i jej mąż 91 mają w sumie 8, czy 9 kotów proszą w swoim imieniu o pomoc, nie radzą sobie z tym dobytkiem, nie kupują nawet piasku, koty załatwiają się w podstawki po kwiatkach, weterynarza to pewnie też na oczy nie widziały, raz admnistracja sterylizowała i kastrowała, ale nie wszystkie, więc to też wchodzi w rachubę....
Basica sprzątaczka się burzy odnośnie mojej koty w suszarni, stwierdziła, że była kierowniczka ADM-u i skarżyła się, że "czuć kotem" a to że ona pali tam obok i jeszcze inne jej koleżaneczki to szczegół, więc my teraz zgłosimy, że chcemy suszyć tam ubranie a tam smród niesamowity nikotynowy, mówiłaś że znasz kogoś kto się zajmuje starszymi kotami więc daj namiar, sąsiadka z przeciwka zachorowała na nowotwór więc nie może a może nie chce jej wziąć,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw paź 15, 2009 11:24 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

mój felek uwielbia umywalkę tak sam z siebie

kupiłam laserek
w końcu trochę się spaślaki rozruszają
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Czw paź 15, 2009 11:30 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

główki oszczędź :) same sobie już umyją...
Uszki delikatnie, świerzbu narazie nie stwierdzono :) i całować i tulić i całować i tulić i tyle :1luvu:

Monia - cudnie że weźmiesz te maluszki od dafney (szkoda że kotki w ciąży nie wysterylizowali :evil: ) ale tam jakieś piękności są - białe i rude i coś puchatego :)

Ciężko jest opanować sytuację niestety...
Wczoraj 7 rano telefon od pani Danuty z Wierzbowej - oooo kotek siedzi na słupie 8O Bosz, no cóż ja poradzę na kotka na słupie - straż azali chyba jedynie :roll: Ja już dawno się nauczyłam że o takich porach mam telefon ściszony (bo bywają jednostki dla których 5 rano w niedzielę to już środek dnia :twisted: ) Oglądam go po 8 już w pracy...
Rozespanego maila napisała mi Plinka, że ta sama pani natomiast obudziła ją (dzień wcześniej była na fotach u schizofreniczki i jej kociaków na balkonie) Położyłam Plinkę spowrotem do łózka :D i zadzwoniłam do pani. Okazało się, że kotek sam zlazł :roll: i siedzi teraz u niej. Ech... wystawimy go jako jakiegoś Iskierka - Elektryczka.

Potem mail od pani która ma w piwnicy 3 maluchy i (to co zwykle + alergia i praca) - narazie zaproponowałam klatkę i ew Kakadu po kwarantannie.
Wieczorem telefon od pani której znajoma ma kotkę z niewładnymi tylnymi maleńką jakąś. Narazie hoduje (uff) Wysłałam do Zwierzaka na zdiagnozowanie, zobaczymy.
Wczoraj telefon do Isabelli7272 (nie mam pojęcia dlaczego??) że "pod balkonem kotka z kociakami proszę przyjechać i zabrać" Narazie nie ustosunkowałam się do tej propozycji nie-do-odrzucenia.
I mail od pani redaktor z Porannego, że prosiła o pomoc pani z kotką i kociakami z kwietnia :roll: Też hoduje pod balkonem...
I też się jeszcze nie kontaktowałam...
Ech...
Wiecie, cudownie byłoby móc pomóc wszystkim. Ale jak ktoś nie wykaże choćby odrobiny dobrej woli i chęci współpracy...
Nie wspomnę, że ludzie są niezwykle przewidujący. Ja już od jakiegoś czasu przeczuwałam że będzie zima :twisted:
Jak widać niektórzy nie- spadł śnieżek, powiało i odkryli że jest zimno i "coś trzeba z tym zrobić" Najlepiej, żeby ktoś zrobił :roll:

Kocia Lady - widać jak jest. Ten pan to pewnie pan Benek i jego żona z ostatniego bloku na Żabiej w stronę kościoła? Tam nie ADM sterylizowała a Tomasz i ja łapaliśmy w tamtym roku, ale po 6 czy 7 próbach koty zwiewały już na sam widok naszego samochodu. Kociaki jak znajdziesz to do suszarni (sprzątaczka nie musi o tym wiedzieć, poza tym kilka dni przeżyje nawet jak się dowie) lub do piwnicy - klatka się znajdzie. Matkę na ciach i będzie po problemie. Jak maluchy byłyby pod Twoją opieką to jedzenie, żwirek i ew leczenie masz zapewnione (tj one mają zapewnione :) Poza tym na pewno dobre cioteczki mieszkające w pobliżu wesprą moralnie. Więc do dzieła :D
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw paź 15, 2009 11:31 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Krecio wcześniej nie przejawiał zainteresowania łazienką :wink: ale odkąd pojawiły się maleństwa - znaczy się od wczoraj - przesiaduje w zlewie prawie non - stop i spokój w mieszkaniu :ryk:
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Czw paź 15, 2009 11:43 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

niestety ten pan nazywa się Augustyniak, i mieszka na Sokólskiej 7, zasłużony człowiek bo posadził prawie wszystkie drzewa ze swojej emerytury na naszym osiedlu, jego żona właśnie do mnie dzwoniła, oni nigdy nie korzystali z waszej pomocy, a co do suszarni to nie ma jak bo jak one zaczną piszczeć to ona każe otworzyć i wytopi tak jak zrobiła z miotem który ukrywałam i sama karmiłam w piwnicy, potopiła 6 tygodniowe kociaki więc nie ma szans, nawet moją kotkę i tę czarną leje miotłą, do tego ona zamiast sprzątać to siedzi co najmniej 4 godziny w swojej kanciapie, która jest naprzeciw suszarni, więc mówię że nie mam jak, ledwo ta czarna tam siedzi, a cioteczek dokarmiających u nas nie widać , tylko ja pani Augustyniak i jeszcze jedna sąsiadka dokarmiamy kotki w śmietniku, więc nie jest to przyjazny rewir kotom niestety to co robić
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

[poprzednia][następna]