Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 17, 2009 21:30

To czyli mogiem siem czuc juz w klubie? :roll: :king:

Co to jest FIV? Jakaś choroba kiciów, ale chyba nie słyszałam.

A jak się dodaje cos do podpisu? Na przykład te banerki albo coś. :conf:

izabeli

Od: Wto kwi 14, 2009 22:42

Post » Pt kwi 17, 2009 21:43

niedługo prawdopodobnie będą informacje na temat Gosika, Anna_33 obiecała skontaktować się z CC :D

ja już w każdym razie "na zapas" głosuję za biedulkiem Gosikiem :!: :!: :!:

tak w ogóle to potrzebny mu tymczas na cito (zresztą wszystkim fivowcom z Boguszyc) :cry: a to bardzo ciężka sprawa :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt kwi 17, 2009 21:44

izabeli pisze:To czyli mogiem siem czuc juz w klubie? :roll:

Co to jest FIV? Jakaś choroba kiciów, ale chyba nie słyszałam.

A jak się dodaje cos do podpisu? Na przykład te banerki albo coś.[/code]

o FIV Ci nie opowiem, bo też tu jestem krótko iżadna ze mnie specjalistka (póki co :lol: )

a żeby dodać coś do podpisu kliknij w górnym pasku strony "mój profil" prawie na samym dole masz 'podpis'. to co tak wpiszesz to będziesz miała pod każdym postem.
żeby to był bamnerek musisz mieć ścieżkę. do bannerków ślepaczkowych są ścieżki na pierwszej stronie wątku. na screenie poniżej zaznaczyłam gdzie ta ścieżka :):)
Obrazek
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pt kwi 17, 2009 22:25

ksiezna_kluska pisze:żeby to był bamnerek musisz mieć ścieżkę. do bannerków ślepaczkowych są ścieżki na pierwszej stronie wątku. na screenie poniżej zaznaczyłam gdzie ta ścieżka :):)

Obrazek

Jeszcze troche cierpliwości, pliiizzeee. :roll: W jakim screenie? Coś wkleiłam, ale tak za każdym razem??? co ot za śliczna kiciusia a la zajaczek?

Obrazek

izabeli

Post » Sob kwi 18, 2009 8:53

Izabeli, to ja może spróbuję wyjaśnić inaczej:
W twoim profilu, w rubryce 'podpis' wstaw sobie tem kod:
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/cymc][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/2158/slep1.png[/IMG][/URL]

, na dole strony z profilem kliknij wpisz cyfrę 4, kliknij 'wyślij' i... gotowe :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob kwi 18, 2009 10:35

izabeli pisze:
ksiezna_kluska pisze:żeby to był bamnerek musisz mieć ścieżkę. do bannerków ślepaczkowych są ścieżki na pierwszej stronie wątku. na screenie poniżej zaznaczyłam gdzie ta ścieżka :):)

Obrazek

Jeszcze troche cierpliwości, pliiizzeee. :roll: W jakim screenie? Coś wkleiłam, ale tak za każdym razem??? co ot za śliczna kiciusia a la zajaczek?

Obrazek

ups, coś się z tym screenem zepsuło.
Bazyliszkowa pomogła- pięknie dziękuję :D

a gdyby jeszcze jakieś problemy były - to pod tym linkiem jest ten screen, tylko tym razem przez fotosika.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a16 ... 5c73f.html

a musisz pamiętać, żeby na górze strony znaleźć 'mój profil' i tam w polu 'podpis' wrzucić ten bannerkowy kod.
i 4 na dole, słusznie Bazyliszkowa przypomniała :)
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Sob kwi 18, 2009 15:17

Strasznie żal Gosika... :( Taki słodki...
Tak bym chciała, żeby stał się cud dla niego...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob kwi 18, 2009 17:00

Przeczytajcie i zobaczcie, jaka kocia bieda :( :( :(

Jak mu pomóc????

kirke18 pisze:Dostałam wiadomośc od pani karmiącej koty na osiedlu, że jest tam kot, który od dwóch miesięcy żyje tylko o mleku. Ona sądzi,że kot był torturowany, być może powieszony, ma wybite oko i był podpalony, a potem wyrzucony na mróz. ona już nie wie co robić. Złapałam kota, odwiozłam do weta. Zbadał go i okazało się, że ma jakiś potworny stan zapalny w jamie ustnej (plazmocytarne zapalenie?), waży około 1,5 kg (dorosły kocur, ale młody), poza tym nic spaecjalnego. Kot dostał na robale, kroplówkę, antybiotyk. Po dwóch dniach zaczął sam jeść mokre dla kociąt.
Moim zdaniem został wyrzucony z domu, potem ktoś go oblał wrzatkeim lub podpalił. oko jest zapadnięte, wyżarte (KK?) Sierśc już mu odrosła.
To zwykły buras, z białym krawacikiem.
Tyle przeszedł, a łasi się jak kto głupi. Strasznie mi go żal. Nie może wrócić na ulicę.
Dam pieniądze na leczenie, odjajczenie i szpitalik, ale nie mogę go wziąć do siebie. Mam dwa koty (limit wyczerpany). Nie wiem co dalej.

kirke18 pisze:Nazywa się Miniuś, ma dużą głowę i chude ciałko.
Obrazek
Byłam wczoraj u niego w lecznicy, jak włożyłam rękę do pudełka to aż buchnął chudym grzbiecikiem o górę, żeby go głaskać, biedny słodziak.
Obrazek
Widać, że nie wiele mu do Tęczowego Mostu było. Mam nadzieję, że przeżyje. Potrzymajcie za niego kciuki.

Tu jest wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91991

Bazyliszkowa

Post » Sob kwi 18, 2009 17:21

Wielkie dzięki, Kochane Dziewczyny, za pomoc w kwestii dostosowywania się! Bazyliszkowa i księżna_kluseczko - jesteście boskie !! :aniolek: - boskie aniołki.
Pewnie teraz będzie dwa razy to samo - no niech tam, juz zaczynam coś kumać. Jak by co, to napiszę na PW, dobrze?

O tym biednym kiciusiu - serce mi sie zawsze kraje na talarki, jak widze takie biedy. Sama tez kicie ratowałam, jak jeszcze na podwórku były kicie, miałam tez jednego na tymczasie (grzyb, świerzb, oczka - i okropna, śliczna maleńka przylepa!) - ale domowniczki przeżyły tego Maczo bardzo niedobrze, potem je leczyłam, bo Maczo jak juz nieco odżył, był rozbójnik i pomiatał zwłaszcza Karlusią ślepaczkową.. więc juz nie moge wziąć nikogo więcej.
Ale kocham wszystkie nieszczęśliwe koteczki - niech chociaż tak ta miłość do nich płynie...
Obrazek Obrazek

izabeli

Post » Sob kwi 18, 2009 18:03

My też chcemy do Klubu!
Martynka jest kotkiem niedowidzącym, jest ze schroniska w Koninie. Prosimy o przyjęcie nas z wszelkimi tego kroku 'konsekwencjami' :wink:

Lutencja

Od: Czw lut 26, 2009 8:47

Post » Sob kwi 18, 2009 18:12

Izabeli - rzeczywiście banerek Ci się teraz zdublował. Może spróbuj jeszcze raz. :ok:
Witaj w Klubie Lutencjo! :) Super, że tak się nam pieknie Klub rozrasta :D

Bazyliszkowa

Post » Nie kwi 19, 2009 20:25

Niedzielna cisza w tym klubie? :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie kwi 19, 2009 20:56

izabeli pisze:

Obrazek

W jakim screenie? Coś wkleiłam, ale tak za każdym razem??? co ot za śliczna kiciusia a la zajaczek?

Obrazek

:ryk:
nie mam pojęcia co to za kot z w przebraniu :ryk:
coś się wtedy z uploadem działo, pewnie zamiast mojego screena został kod ze zdjęcia, które wklejał ktoś inny.
ale śmiesznie wyszło :lol:
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Nie kwi 19, 2009 21:04

Anitka5, mozna ten Twój banerek zapozyczyć i dołączać? Ale śliczne!!

Bardzo pozdrawiam Szanowne, w niedziele mam rózne domowe zajęcia, łącznie z pielegnacja oczek Karlusi i zwiększonej porcji głasek dla starszej pani Beluni. :kitty:
Obrazek Obrazek

izabeli

Post » Pon kwi 20, 2009 10:47

anita5 pisze:Strasznie żal Gosika... :( Taki słodki...
Tak bym chciała, żeby stał się cud dla niego...

zabrać nie mogę
:cry: ale jakiś grosik dla Przemiłka i Gosika może podrzuce
moge prosic o namiary??

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

[poprzednia][następna]