PAKT CZAROWNIC XXXVIII - nowe konto, nowa Siostra Skarbnik

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 18, 2016 10:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

ewa_mrau pisze:
kociarkowaaaa pisze:nie mam pojęcia jak się zgłasza kandydata, ale obecnie są potrzebne budki dla koteńków
viewtopic.php?f=1&t=173501&start=1095

kociarkowaaaa, bardzo Ci dziękuję za zgłoszenie
ale, jest jedno ale
ja dostałam pomoc we wrześniu tego roku
następna (pomoc, znaczy) ewentualnie dopiero za pół roku
---
:smokin:

I tu Siostro kociarkowaaaa, kłania się właśnie nieznajomość regulaminu, przy niewątpliwie najlepszych intencjach z Twojej strony. :smokin:
Naprawdę warto go przeczytać, Siostra Prezes włożyła w jego opracowanie wiele wysiłku.
Bez urazy :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lis 18, 2016 12:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

Oczywiście, że przeczytałam cały regulamin i zasady dołączając do paktu, ale obecnie jestem przeziębiona i z mojej pamięci trochę uciekło :( także przepraszam...
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pt lis 18, 2016 15:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

oprócz litery prawa jest jeszcze: zdrowy rozsądek, sprawa nie cierpiąca zwłoki, wymóg chwili, i takie tam inne ....
no i są koty w Tuszynie,
proponuje Nadzwyczajne Zgromadzenie Sióstr w celu uchwalenia poprawki 1-szej do Regulaminu,
całe law w US stoi na poprawkach :201494
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pt lis 18, 2016 17:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

wiesiaczek1 pisze:oprócz litery prawa jest jeszcze: zdrowy rozsądek, sprawa nie cierpiąca zwłoki, wymóg chwili, i takie tam inne ....
no i są koty w Tuszynie,
proponuje Nadzwyczajne Zgromadzenie Sióstr w celu uchwalenia poprawki 1-szej do Regulaminu,
całe law w US stoi na poprawkach :201494

no bo w sumie te koty nie są pod opieką Ewy tylko sa bezdomne... a idzie zima :( a one bez budek :( no kurcze...
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt lis 18, 2016 20:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

No właśnie... zima pół roku nie poczeka :-(
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt lis 18, 2016 20:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

Od takich awarii mamy skarpetę. Myślę, ze możemy przedyskutować pomysł zasponsorowania budki czy budek w miarę naszych możliwości. Trzeba nam tylko informacji jaki jest koszt takiej budki.
Natomiast rewolucji w naszych głównych zasadach chyba robić nie bedziemy, przynajmniej nie ad hoc. Bo potrzebujacych jest na pewno wiecej.... Rozejrzyjcie się pilnie. Wnioski składamy do niedzieli!
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt lis 18, 2016 20:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

koszt jednej budki wychodzi ok 36zł
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Pt lis 18, 2016 21:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

Ile ich potrzeba?
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob lis 19, 2016 12:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

ewa_mrau pisze:mam problem
kochani, potrzebuję ok. 1o-12 dużych, podwójnych budek styropianowych
- 5 do postawienia w Tuszynie na targowisku
- 5-7 do postawienia na terenie policyjnego parkingu przy ul. Stokowskiej
może ktoś zrobić?

---
jutro opiszę sytuację kotów mieszkających na targowisku i na parkingu
---
jestem bez grosza
nawet nie mogę kupić materiałów...
---
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Sob lis 19, 2016 21:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

proszę o pomoc dla kotów Pani Kasi - mojej sąsiadki z działki

Koty otrzymały pomoc od Paktu dwa lata temu

niestety nie mają oddzielnego postu bo na prośbę Pani Kasi, która miała nieprzyjemności moderator usunął całe wydarzenie - tak to w Polsce bywa, że "życzliwy" sąsiad czy "Pani z Gminy" może uczynić wiele złego :(

Kasię poznałam w 2013 roku - jest to dobra kobieta, która przygarnie każdego podrzuconego zwierzaka - staram się jej pomagać ale na działkę jeżdżę od kwietnia do listopada raz w tygodniu - w tym czasie chociaż raz w tygodniu koty mają dobre jedzenie do oporu i wygody w przyczepce - niestety w okresie zimowym koty i Kasia zostają same ze swoją biedą :(

Kotów jest 15 szt. do tego dwa psy - w 2014 roku dzięki pomocy Powszechnej Sterylizacji wykastrowane zostały wszystkie koty :) w tym samym roku Kasia ratowała 5 kotów wyrzuconych do lasu, na szczęście wszystkie znalazły domy :) w 2015 roku podrzucono "tylko" jedną kotkę, która znalazła dom wiosną 2016 roku, do tego samego domu poszła jeszcze jedna koteczka ze stada Kasi :) niestety w 2016 roku Kasia "dorobiła" się 3 nowych podrzutków :( na które na razie nie ma chętnych :(

najgorszy jest okres zimy - ze spaniem nie ma problemu, zostały 3 budki zrobione dwa lata temu i moja wiata nie ocieplona ale zadaszona z fotelami i tapczanami - dadzą radę (y)

proszę o pomoc w karmie - pieniądze tak jak dwa lata temu trafiłyby do mnie, a ja będę zamawiała karmę na adres Kasi i faktury będę wstawiała tutaj w ramach rozliczenia - takie ograniczone zaufanie żeby to co dostaną koty poszło faktycznie na koty

poniżej zdjęcia stadka w dniach "laby" czyli w lecie i jesienią - prawie wszystkie w mojej przyczepce i wiacie bo koty wiedzą co dobre ;)

Obrazek
Zezowate Szczęście - niedowidząca koteczka uratowana przez Kasię

Obrazek
Ruda

Obrazek
Felek

Obrazek

Obrazek
Elegant

Obrazek
Boczek i Felek

Obrazek

Obrazek
Ryś

Obrazek

Obrazek
Boczek - na początku nazywał się Księciunio ale jak zapitolił z samochodu mojego męża kawał boczku - został Boczkiem ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kicia

Obrazek

Obrazek
Tygrynio

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Georg

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tygrynio

Obrazek

Obrazek
Georg

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Podrzutek tegoroczny

Obrazek

Obrazek
Podrzutek tegotoczny

Obrazek

Obrazek
Musti

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pum - tegoroczny podrzutek

Obrazek

Obrazek
Psy i Felek - tu już było zimno, paliło się w westwalce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brak zdjęć Pepita i Kryśka, które po najedzeniu się wolą wrócić w okolice domu oraz dwóch dzikunów, które przychodzą od sąsiadów
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon lis 21, 2016 11:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

Trzeci raz próbuję coś napisać :/

Uważam, podobnie jak shira, że nie ma sensu przerabiać zasad, które póki co działają dobrze i sprawdzają się w specyficznym, kociarskim środowisku.
Możemy zasponsorować również budki, jednak trzeba się zastanowić na ile będzie nas stać (skarpeta?). Jeśli nawet na niewiele, to nie szkodzi, lepsze coś niż nic, a całego świata nie zbawimy, choćbyśmy skakały na rzęsach :(
Więc tak:
Moim zdaniem należy zrobić głosowanie na na normalnych zasadach, a w temacie budek pomyśleć co jesteśmy w stanie zrobić, aby pomóc kotom, mając na uwadze nasze możliwości.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon lis 21, 2016 22:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

Ja tylko dodam, że zasady były wiele razy dyskutowane. To, że są takie, a nie inne, to wynik wielu doświadczeń, w tym przykrych. To nie jedt tak, że ktoś sobie pistanowił "BO TAK".
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lis 21, 2016 22:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

Zatem pomoc Paktu w listopadzie otrzymuje jedyny, zgłoszony przez isabell36 kandydat - pani Kasia z działek. Prosimy siostrę zgłaszającą o pilotowanie.
Co do budek czekam na info od siostry skarbnik, wtedy szybko ustalimy ile budek możemy zasponsorować
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro lis 23, 2016 7:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

shira3 pisze:Zatem pomoc Paktu w listopadzie otrzymuje jedyny, zgłoszony przez isabell36 kandydat - pani Kasia z działek. Prosimy siostrę zgłaszającą o pilotowanie.
Co do budek czekam na info od siostry skarbnik, wtedy szybko ustalimy ile budek możemy zasponsorować

W kwestii budek -może nie doczytałam ,ale czy ktoś by je miał wykonać czy miałyby być zakupione gotowe?
Ja nie mam tego sprawdzonego ale wydają mi się dosyć solidne opakowania termobox -można zamówić i koszt nie jest wysoki -tylko nie wiem jak ten styropian "wygląda" tak w realu. Mam doświadczenie z innymi pudłami od leków i były do przyjęcia .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lis 23, 2016 19:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVIII

shira3 pisze:Zatem pomoc Paktu w listopadzie otrzymuje jedyny, zgłoszony przez isabell36 kandydat - pani Kasia z działek. Prosimy siostrę zgłaszającą o pilotowanie.

Bardzo dziękuję w imieniu Kotów i Kasi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tak jak pisałam:
Siostrze Skarbniczce podam swoje konto, z którego będę opłacała zamawianą karmę i rozliczała na naszym wątku - obiecuję, ze rozliczę się z każdej złotówki - jest to podyktowane przezornością - taka kwota podarowana jednorazowo kusi i koty mogą nie skorzystać z całości, a tak w najgorsze dla nich miesiące będą miały co jeść :)

jeszcze raz bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

[poprzednia][następna]