KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 26, 2013 14:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Moje :1luvu: powiedziało że bedzie po 17.00 i wymyje
Spoko fruciu skup się na ....
ARO
8)

Pracy :ryk: bo narazie to mam tu filię NnD

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Wto lis 26, 2013 14:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

na zdrowej wydaje się być wszystko OK. Najbardziej wyluzowana Kryśka(szylkretka),ten kotek co leży na okienku-Homer? straszny miziak,głaskany prawie robi fikołki. Sisi(kotka z "jednym" oczkiem) obserwuje z bezpiecznej odległości. Dwie czarne duże kotki chyba Naomi i Kleopatra :roll: jedna ma zielone oczy a druga piwne.Ta z zielonymi też uwielbia być głaskana,tylko straszny z niej strachulec.
Jest jeszcze jedna lub jeden czarnuszek,straszny gaduła,chodzi za człowiekiem i gada,daje się głaskać,ale też momentami warczy.
Poldek i Aldona przemykają z prędkością światła. Największy problem będzie chyba z Łapkiem,to taki Józio II albo III.

na kwarantannie:
Nuka w boksie.
Demi miała zwymiotowane-jedzeniem,kupa w porządku,apetyt też dopisuje.
Zetka apetyt ma ogromny,bawi się piłeczką jak mały kociak i dzisiaj się już nie drapała.Dziewczyny pilnujcie zabawek w jej boksie.
Lewi ma "odpały",momentami lata warcząc po całej kociarni. Dzisiaj atakował Sajgonkę,co chwila wybuchały awantury. Nikusia obserwuje to z daleka,a Ninka ma wszystko gdzieś i wyleguje się na szafie.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto lis 26, 2013 15:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dwie czarne duże kotki chyba Naomi i Kleopatra :roll: jedna ma zielone oczy a druga piwne.Ta z zielonymi też uwielbia być głaskana,tylko straszny z niej strachulec.

teraz zobaczyłam na zdjęciach,że Naomi i Kleo mają piwne oczy,więc wygląda na to,że ta z zielonymi to jest ta bezimienna i bez zdjęcia.

Jest jeszcze jedna lub jeden czarnuszek,straszny gaduła,chodzi za człowiekiem i gada,daje się głaskać,ale też momentami warczy.

to będzie Naomi lub Kleo :?

balbina38

Post » Wto lis 26, 2013 15:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Zuzia siostra Rudzika :)
Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 26, 2013 18:41 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Śliczne te kotki z walcowni, same "modne" kolory - rudy a teraz szylkretka - będą miały wzięcie :D

Czy te ulotki 1% z zeszłego roku są OK? Zostało mi parę i chciałam rozdać. Pamiętam, że była jakaś felerna partia z błędem w KRS.
Na moich jest zapisany tak - 000 03 65 274, a na stronie internetowej jest tak 0000 365 274.

Czy te różnice w odstępach między cyframi mają jakieś znaczenie? Może coś nie pasuje w rubrykach jak się źle porobi odstępy? Wiem, że pytanie głupie, ale ja nigdy nie wypełniałam PITU :oops: Zawsze ktoś mi wypełnia.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto lis 26, 2013 19:48 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iwona11 pisze:Śliczne te kotki z walcowni, same "modne" kolory - rudy a teraz szylkretka - będą miały wzięcie :D

Czy te ulotki 1% z zeszłego roku są OK? Zostało mi parę i chciałam rozdać. Pamiętam, że była jakaś felerna partia z błędem w KRS.
Na moich jest zapisany tak - 000 03 65 274, a na stronie internetowej jest tak 0000 365 274.

Czy te różnice w odstępach między cyframi mają jakieś znaczenie? Może coś nie pasuje w rubrykach jak się źle porobi odstępy? Wiem, że pytanie głupie, ale ja nigdy nie wypełniałam PITU :oops: Zawsze ktoś mi wypełnia.

Spacje w numerze KRS nie mają żadnego znaczenia, może to być nawet ciąg cyfr, ważne, aby się zgadzały :) Zresztą, tak samo jest obecnie z NIPem.

Zuzia niby dziewczynka, a widzę, że ma jasne wąsiska pod nosem :D

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Wto lis 26, 2013 20:15 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dzięki Kasiu :D Cyfry się zgadzają, więc jest OK.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto lis 26, 2013 21:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja mam pytanie co do Miłka: czy z tymi jego łzawiącymi oczami jechać do weta czy tylko cierpliwie mu podawać immunodol? I co z jego ewentualnymi szczepieniami, odrobaczaniami, kontrolami itp. bo nic nie wiem, książeczki tez nie zidentyfikowałam, bo były bez imion.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Wto lis 26, 2013 21:57 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

masKotka? pisze:Ja mam pytanie co do Miłka: czy z tymi jego łzawiącymi oczami jechać do weta czy tylko cierpliwie mu podawać immunodol? I co z jego ewentualnymi szczepieniami, odrobaczaniami, kontrolami itp. bo nic nie wiem, książeczki tez nie zidentyfikowałam, bo były bez imion.

Miłek ma niedrożne kanaliki łzowe, takie powikłanie po kk, dlatego cały czas ma mokre oczka. P. wet chciała mu podać jakiś środek, który może to rozpuści, a jeśli nie zadziała to można zrobić udrażnianie, ale to już zabieg w narkozie. Może też tak zostać i poprostu trzeba mu będzie wycierać oczka. Przy okazji wizyty u weta miał mieć pobraną krew na surowicę, bo jest ozdrowieńcem i taka surowica bardzo nam się przyda. Musiałby jechać na Rozkówkę. Od razu ustali się termin szczepienia.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lis 26, 2013 22:30 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Fajne mamy te nowe kociaste :1luvu:
Martwi mnie duży biało-czarny kot siedzący za szafą (muszę sprawdzić imię :oops: ) Trochę zjadł, ale było tam trochę wymiotów dookoła tej jego miejscówki. Mocno się boi, nie dał mi się pogłaskać :(
Czarny gaduła wita przy wejściu, ale to co gada nie zawsze jest bardzo miłe :mrgreen: Dziwny kotek :1luvu:
Sajgonka zrobiła się baaardzo miziasta, a taki był z niej dziczek w boksie :D

The Szops

Post » Wto lis 26, 2013 22:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Fajne mamy te nowe kociaste :1luvu:
Martwi mnie duży biało-czarny kot siedzący za szafą (muszę sprawdzić imię :oops: ) Trochę zjadł, ale było tam trochę wymiotów dookoła tej jego miejscówki. Mocno się boi, nie dał mi się pogłaskać :(

Ten kotek to Łapek,jak trafił do schroniska to był miziak.Zmienił się po operacji łapki. On tak reaguje na człowieka,bo z kotami raczej nie ma problemu.Po kociarni się przemieszcza bo dwa razy zastałam go w koszyczku.Jak byłam na dworze to siedział na oknie i sobie wyglądał.Rano zjadł dużo.

balbina38

Post » Wto lis 26, 2013 22:44 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Biedaczek, dla niego koniecznie DT jakby znalazł się chętny :roll:

The Szops

Post » Wto lis 26, 2013 22:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:
masKotka? pisze:Ja mam pytanie co do Miłka: czy z tymi jego łzawiącymi oczami jechać do weta czy tylko cierpliwie mu podawać immunodol? I co z jego ewentualnymi szczepieniami, odrobaczaniami, kontrolami itp. bo nic nie wiem, książeczki tez nie zidentyfikowałam, bo były bez imion.

Miłek ma niedrożne kanaliki łzowe, takie powikłanie po kk, dlatego cały czas ma mokre oczka. P. wet chciała mu podać jakiś środek, który może to rozpuści, a jeśli nie zadziała to można zrobić udrażnianie, ale to już zabieg w narkozie. Może też tak zostać i poprostu trzeba mu będzie wycierać oczka. Przy okazji wizyty u weta miał mieć pobraną krew na surowicę, bo jest ozdrowieńcem i taka surowica bardzo nam się przyda. Musiałby jechać na Rozkówkę. Od razu ustali się termin szczepienia.

to się dobrali z moją Tiną, ona też łzawi po kk :)
W takim razie muszę zlokalizować tę Rozkówke :) ma ona jakiś adres? :) czy ta wizyta jest jakaś bardzo pilna czy na luzie? I jak odróżnić jego książeczkę? Jaką on ma w ogóle historię przybycia do nas?

masKotka?

Post » Wto lis 26, 2013 23:03 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Biedny ten Miłek. Nie dość, że zmierzył się z taką chorobą to jeszcze teraz mu nie dadzą spokoju tylko klują i klują. Te łapki ma prawie gołe. :(

masKotka?

Post » Wto lis 26, 2013 23:14 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 25.11.-01.12.
25.11. pon. rano Ania wiecz. Agata
26.11. wtorek rano Beatka wiecz. Marta
27.11. środa rano Ania wiecz. Ewa
28.11. czwartek rano Mirka wiecz. Mara
29.11. piątek rano Ania wiecz. Kasia
30.11. sobota rano brak wiecz. brak
01.12. niedziela rano brak wiecz. Agata

terenia1