nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 22, 2013 11:40 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Ach, jakie fajne wiadomości :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob cze 22, 2013 22:38 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

kopiuję z wątku kotylionowego :)

MaPi napisała dzisiaj :

Byliśmy dzisiaj całą familią w bunkrze. Przywitał nas przy drzwiach Oskar.
Nowe kocie rezydentki już czują się jak w domu bo wysypały prawie cały żwirek poza klatkę jak zakopywały swój urobek.
Dobrze, że byłam z rodzicielem to podniósł klatkę, a ja wymiatałam żwirek. Zdjęcie poniżej pokazuje co narobiły kociczki :evil:

Obrazek

Kocice zostały wypuszczone z klateczki. Są przecudowne i przekochane.
Dymniaczka bawiła się piórkiem na wędce i jak udało jej się złapać to szarpała i warczała taka była zadowolona z polowania :twisted:
Druga kocica też się bawiła, zaczepiała troszkę Oskara, który gonił kocice dlatego jeszcze dzisiaj zamknęłam je w klatce przed wyjściem.
Myślę, że jeszcze 2-3 dni jak pisała CoolCaty i będzie można towarzystwo luzem puścić.
Ania i Frania są zarąbiste, koty idealne :!: :!: :!:

Dyzio leki wszystkie dostał, warczał troszkę, ale daliśmy radę.
Później patrzę a Dyzio na drapaku i słyszę dźwięk lania :evil:
Już miał Dyzio reprymendę dostać, a okazało się, że to fontanna z wodą szumiała a nie Dyziowy szczoszek
:mrgreen:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I jeszcze Ania i Frania:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob cze 22, 2013 23:08 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

no,no dziewczynki rozrabiają- chyba lubią być zauważane:) :kotek: . Mam nadzieję, że jutro Dyzio już nie będzie" warczał" :ok: i pobawi się z dziewczynkami, są prześliczne obydwie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob cze 22, 2013 23:35 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Kasiu Dyzio nie warczal na koteczki tylko przy podawaniu tabletek :mrgreen:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie cze 23, 2013 9:37 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Tu też się pozachwycam Waszymi podopiecznymi :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 23, 2013 9:51 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Dyziulku, kocie kochany...
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 23, 2013 16:51 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

czy mi się wydaje, czy miał być nowy banerek Dyziowy...
koteczku :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 23, 2013 16:58 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Koteczki przecudne :love:

dymna Ania to takie malutkie drobniutkie wesołe cudeńko, żywe srebro, iskiereczka :)
wygląda jak młody sfinks :) długowłosa Frania troszkę poważniejsza ale zjawiskowo piękna i też milutka
obie kicie są juz wysterylizowane (mają boczny szew a raczej pętelkę ;)

Dyzio bardzo grzeczny, do koteczek łagodny

Oskar dzisiaj często ganiał Dyzia, głównie nie podobało mu się, że Dyzio jest w pobliżu okienka

będę Oskarowi dawać jedzenie zaraz po przyjściu to może wtedy będzie spokojniejszy

Dyzio nie próbował się wydostać, zachowuje się spokojnie i bardzo do mnie lgnie :)

dostał tabletki

potem wkleję zdjęcia :)

-
dilah napisała po popołudniowej dzisiejszej wizycie:

Oskar nadal w lokalu, pani z przyczyn niezależnych dziś nie dotarła...ma być w tygodniu.
Dziewuchy obłędne, wykiziały się z Natalką nawet długowłosa Frania biegała za nią, jak Natalka przestawała głaskać.
Dziewuch nie zamknęliśmy dogadują się z Oskarem bez problemu.
Ania to wypisz, wymaluj nasza Lukierka, tylko w innej barwie, długie, chude i takie troszke egzotyczne.
Dyziula wytulony, smutny jakiś...ponad 2 h byliśmy tuliliśmy na zmianę z Arturem, cudny ten Dyziula.
Oskarek powygrzewał się w słonku na oknie, poszalał z dziewczynami przyjaźnie nastawiony.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie cze 23, 2013 16:59 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

MalgWroclaw pisze:czy mi się wydaje, czy miał być nowy banerek Dyziowy...
koteczku :ok:
jeszcze nie poprosiłam ruru o nowy banerek
bo chciałabym , żebyście mi pomogli wybrać nowe zdjęcie
czy może lepiej zostawimy to co jest teraz i zmienimy tekst ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie cze 23, 2013 17:10 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Zdjęcie jak dla mnie jest dobre, ale marketingowo wymaga zmiany. Tekst - na pewno.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 23, 2013 17:15 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

mnie też się to podoba ale może bardziej chwyci za serce któreś z tych:

Obrazek Obrazek[i] Obrazek

a jaki tekst ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie cze 23, 2013 17:17 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

te zdjęcia - jak dla mnie - są zbyt drastyczne. Ale się nie znam :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 23, 2013 17:23 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

wibryska pisze:Koteczki przecudne :love:

dymna Ania to takie malutkie drobniutkie wesołe cudeńko, żywe srebro, iskiereczka :)
wygląda jak młody sfinks :) długowłosa Frania troszkę poważniejsza ale zjawiskowo piękna i też milutka
obie kicie są juz wysterylizowane (mają boczny szew a raczej pętelkę ;)

Dyzio bardzo grzeczny, do koteczek łagodny

Oskar dzisiaj często ganiał Dyzia, głównie nie podobało mu się, że Dyzio jest w pobliżu okienka

będę Oskarowi dawać jedzenie zaraz po przyjściu to może wtedy będzie spokojniejszy

Dyzio nie próbował się wydostać, zachowuje się spokojnie i bardzo do mnie lgnie :)

dostał tabletki

potem wkleję zdjęcia :)

-
dilah napisała po popołudniowej dzisiejszej wizycie:

Oskar nadal w lokalu, pani z przyczyn niezależnych dziś nie dotarła...ma być w tygodniu.
Dziewuchy obłędne, wykiziały się z Natalką nawet długowłosa Frania biegała za nią, jak Natalka przestawała głaskać.
Dziewuch nie zamknęliśmy dogadują się z Oskarem bez problemu.
Ania to wypisz, wymaluj nasza Lukierka, tylko w innej barwie, długie, chude i takie troszke egzotyczne.
Dyziula wytulony, smutny jakiś...ponad 2 h byliśmy tuliliśmy na zmianę z Arturem, cudny ten Dyziula.
Oskarek powygrzewał się w słonku na oknie, poszalał z dziewczynami przyjaźnie nastawiony.

Widzę, że tylko Oskarek bawi sie z dziewczynkami. Może Dyzio nie chce wchodzić w drogę Oskarowi, jak za każdym razem obrywa- i dlatego smutny :( , albo potrzebował więcej pieszczot i głasków :1luvu:
Renatko dziwisz się,że lgnie do Ciebie i Twojego męża tak bardzo?, przecież On wie komu zawdzięcza życie, mogłoby go już nie być tak jak jego koleżanki Chudzinki[*], gdybyś go nie zabrała do lecznicy i nie pomogliby Ci wszyscy ludzie o wielkim sercu.... On wie :1luvu: :1luvu: :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie cze 23, 2013 17:34 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

MalgWroclaw pisze:te zdjęcia - jak dla mnie - są zbyt drastyczne. Ale się nie znam :(

8O te zdjęcia są drastyczne .???

te zdjęcia są prawdziwe, z prawdziwym żalem i tęsknotą, z prawdziwą rozpaczą istoty, która nie tak dawno była wolna czuła wiatr, słońce i była wolną...drastycznym jest to, że człowiek, który nienawiścią i okrucieństwem swym go skrzywdził na zawsze ...nie zabierając mu życia choć taki był zamiar, ale zabierając mu świat jaki miał. Ten świat nie jest drastyczny, ten świat jest inny i obcy Dyziowi, świat krat, które tak na prawdę go chroną przed tym co może go zabić...bo nerkowy kot to kot wymagający troski i izolacji od innych kotów choćby z uwagi na dietę.
Dyź jest zwykłym niezwykłym kotem, też mi się marzy...
Marzy by odzyskał, to co stracił tylko w innym wymiarze, ale takim który sprawi, że będzie szczęśliwy.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Nie cze 23, 2013 17:40 Re: Nerkowy Dyzio Torcik 2 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

zobaczymy, które zdjęcie wybierze ruru - ona ma doświadczenie

mnie to bardzo wzrusza (ale nie jest wyraźne) :

Obrazek

chodzi o to, żeby zwrócić uwagę forumowiczów na Dyzia

zaraz wkleję dzisiejsze zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]