Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mara S pisze:Prosze zwróćcie uwagę czy nie ma w schronie takiego kota:
"ZAGINĄŁ KOT SZARY PRĘGUSEK Z BIAŁYM KRAWATKIEM, DOŁEM PYSZCZKA I SKARPETKAMI
W niedzielę 09.09.2012 ok. godziny 19 w okolicach ulicy Chełmońskiego (Środula) zaginął kocur zwany GUZIK.
Kocur jest dorosły – ma ok. 4 lata, wykastrowany oraz posiada wszczepiony czip. GUZIK jest szary pręgowany z białymi końcówkami łapek (białe skarpetki z różowymi poduszeczkami) a przede wszystkim z białym krawacikiem oraz białą dolną częścią pyszczka. Kot jest dość duży (6kg). Jest bardzo łagodny i ufny w stosunku do ludzi; nigdy wcześniej nie znikał na tak długo.
Bardzo proszę o wszelkie informacje mogące pomóc w znalezieniu kotka bo serce mi pęka z rozpaczy.
Dla znalazcy oferuję nagrodę finansową
Telefon kontaktowy: 505-173-277"
P.S. Kasiu Ultra75 - Ty go chyba nawet widziałaś
Lidka pisze:Ja jeszcze w sprawie kotka z łapka. Też mam teraz takiego biedaka z katowickiego schronu.
Łapka jest ciepła ale nieruchoma. Jest po jednej serii nivalinu, teraz bedzie miał drugą. Poobcierał sobie łapke, to jest przednia, więc uszyłam mu opaske polarową na rzepy. Opaska fajnie trzyma ten nadgarstek.
Będę jeszcze walczyć o te łapkę bo on jej używa czy to w zabawie, czy w kuwecie. Nie działa od nadgarstka. Ale długo bedę myśleć nim amputuję. Mam jedną koteczkę na trzech łapkach:(
Duduś tą nawet niewładna łaka potrafi sie bawić, umyć. Fakt trzeba może troche więcej na niego uważać co w schronisku nie jest proste:(
ultra75 pisze:Mara S pisze:Prosze zwróćcie uwagę czy nie ma w schronie takiego kota:
"ZAGINĄŁ KOT SZARY PRĘGUSEK Z BIAŁYM KRAWATKIEM, DOŁEM PYSZCZKA I SKARPETKAMI
W niedzielę 09.09.2012 ok. godziny 19 w okolicach ulicy Chełmońskiego (Środula) zaginął kocur zwany GUZIK.
Kocur jest dorosły – ma ok. 4 lata, wykastrowany oraz posiada wszczepiony czip. GUZIK jest szary pręgowany z białymi końcówkami łapek (białe skarpetki z różowymi poduszeczkami) a przede wszystkim z białym krawacikiem oraz białą dolną częścią pyszczka. Kot jest dość duży (6kg). Jest bardzo łagodny i ufny w stosunku do ludzi; nigdy wcześniej nie znikał na tak długo.
Bardzo proszę o wszelkie informacje mogące pomóc w znalezieniu kotka bo serce mi pęka z rozpaczy.
Dla znalazcy oferuję nagrodę finansową
Telefon kontaktowy: 505-173-277"
P.S. Kasiu Ultra75 - Ty go chyba nawet widziałaś
Tak, pamietam go. Taki duzy miziak. Bede miec oczy szeroko otwarte. Mam nadzieje, ze sie odnajdzie... Szkoda, gdyby cos mu sie miało stać
.
MarKotek pisze:mar_tika pisze:ok poinfromuje panią o możliwości adopcji i jak Martyna się zgodzi na dom wychodzący proszę podaj mi swój nr na pw.
Jeszcze jedno dziś do schr trafił malutki ok 3 tyg kociak biało-bury.Kobieta ktora go przywiozła mineła się z jakimiś młodymi ludźmi którzy wychodzili ze schr.Czy to ty byłas Plotkara?Jezeli tak to kto byl dziś z obsługi po południu?Pan niby bardzo mily i powiedział że maluch podrzuci karmiącej kotce.
Dzwoniłam już do Darii z dogo ,jest jutro od 8 rano w schr i ma sprawdzić tak też się stało
zeby nie było jak z tamtym maluchem ze kotka go nie karmila,nie chciala i maluch nie przezyl
mar_tika pisze:MarKotek pisze:mar_tika pisze:ok poinfromuje panią o możliwości adopcji i jak Martyna się zgodzi na dom wychodzący proszę podaj mi swój nr na pw.
Jeszcze jedno dziś do schr trafił malutki ok 3 tyg kociak biało-bury.Kobieta ktora go przywiozła mineła się z jakimiś młodymi ludźmi którzy wychodzili ze schr.Czy to ty byłas Plotkara?Jezeli tak to kto byl dziś z obsługi po południu?Pan niby bardzo mily i powiedział że maluch podrzuci karmiącej kotce.
Dzwoniłam już do Darii z dogo ,jest jutro od 8 rano w schr i ma sprawdzić tak też się stało
zeby nie było jak z tamtym maluchem ze kotka go nie karmila,nie chciala i maluch nie przezyl
Dziewczyny z dogo sprawdziły .Kotka malucha karmi.W niedzielę ma przyjechać z darami ta pani która ,malucha przywiozła.Chyba wszyskto ok,oby![]()
Z domu Moly mam wieści .Kotka w miarę dogaduuje się z kotką stacjonarną ,ale kupali poza kuwetą.Siuuu robi do kuwety ale kupale poza.Poradziłam co mogłam i zobaczymy co będzie dalej
Plotkara pisze:mar_tika pisze:MarKotek pisze:mar_tika pisze:ok poinfromuje panią o możliwości adopcji i jak Martyna się zgodzi na dom wychodzący proszę podaj mi swój nr na pw.
Dziewczyny z dogo sprawdziły .Kotka malucha karmi.W niedzielę ma przyjechać z darami ta pani która ,malucha przywiozła.Chyba wszyskto ok,oby![]()
Z domu Moly mam wieści .Kotka w miarę dogaduuje się z kotką stacjonarną ,ale kupali poza kuwetą.Siuuu robi do kuwety ale kupale poza.Poradziłam co mogłam i zobaczymy co będzie dalej
W schronisku to jakaś nowa moda na robienie klocka poza kuwetą...![]()
Będzie ktoś w sobotę w schronisku? Trochę się zmęczyłam tym sprzątaniem i czyszczeniem kuwet, więc z miłą chęcią zamienię się na coś sympatyczniejszego i oddam ten zaszczytny obowiązek, jakim jest sprzątanie, komuś innemu
MarKotek pisze:Plotkara pisze:mar_tika pisze:MarKotek pisze:mar_tika pisze:ok poinfromuje panią o możliwości adopcji i jak Martyna się zgodzi na dom wychodzący proszę podaj mi swój nr na pw.
W schronisku to jakaś nowa moda na robienie klocka poza kuwetą...![]()
Będzie ktoś w sobotę w schronisku? Trochę się zmęczyłam tym sprzątaniem i czyszczeniem kuwet, więc z miłą chęcią zamienię się na coś sympatyczniejszego i oddam ten zaszczytny obowiązek, jakim jest sprzątanie, komuś innemu
no wiesz takie uroki bycia wolotariuszem![]()
poki co wybieram sie w sobote ale jestem mega zaziebiona i jak mnie rozłozy całkiem to nie przyjade
Mara S pisze:Dziewczyny mogłybyście druknąć te infa o tych zaginionych kotkach i wywiesić, gdzieś, gdzie w razie czego każdy (nawet najmniej rozgarnięty pracownik) to zobaczy - albo po prostu przepisać na jakąś kartke w skrócie - głównie data zaginięcia, okolica, kolor i cechy charakterystyczne kota, tel. kontaktowy?
ultra75 pisze:Mara S pisze:Dziewczyny mogłybyście druknąć te infa o tych zaginionych kotkach i wywiesić, gdzieś, gdzie w razie czego każdy (nawet najmniej rozgarnięty pracownik) to zobaczy - albo po prostu przepisać na jakąś kartke w skrócie - głównie data zaginięcia, okolica, kolor i cechy charakterystyczne kota, tel. kontaktowy?
Jasne, nie ma problemu. Dzisiaj po południu bede w schronie, to zostawie.
Justyna, w te sobote juz bede.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 681 gości