Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
andorka pisze:A ja przypominam, że Stefan też już w DS, a na pierwszej stronie nadal widnieje jako poszukujący
kocidomw.gorach pisze:Witam
W sumie od kilku lat poczytuje forum (odkad moja kocia sie znajazla, albo raczej mnie znalazla).
Teraz sie sie przeprowadzam z kawalerki do mieszkania 2 pokojowego w Karpaczu i patrze za towarzyszem dla niej. Nie spieszy mi sie, bo nowego domownika moglabym wziac najszybciej za miesiac, a mam sporo wymagan.. niestety...
A wiec kogo szukam..:
- kotka przebadanego na bialaczke i hiva kociego z ujemnym wynikiem, nie chorego przewlekle (wiem ze cos moze 'po drodze', ale 1-2 miesiace po przeprowadzce ciezko bedzie z finansami);
- najlepiej kocurka - wszyscy szukaja dziewczynek a kocurki takie biedne mi sie wydaja i zapomniane.. (ale to nie warunek);
- najlepiej min 8-9 lat (moja ma ok 4 lat, ale nie atakuje nowych - mialam 3 koty przyjaciol - na wyjazd i 2 male z piwnicy ktorym dom znalazlam - tylko sie obrazala i prychala jak za blisko podeszly; ale mysle ze w 2 pokojach sobie poradzimy);
- najlepiej nie pingwina ani krowke - bo takie umaszczenie ma moja i chcialabym po prostu innego (najlepiej tez nie rudy czy bialy ani z dluzsza sierscia - na takie sa chetni a ja zwyklaska szukam); fajny by byl w ciapki bialo szare - to tez nie konieczne oczywiscie;
- moze miec jakis slad przeszlosci - z pocietymi uszami , bez ogonka - to bez znaczenia - ale chetnie bo na takie mniej chetnych..
- co jeszcze? moze byc bardzo starszy - widzialam na watku p.Jadwigi nawet powyzej 20 lat... i watek staruszkow, ale sie tu jeszcze gubie..
- nie musi byc przytulakiem, ale nie totalny dzikus - moze podrapac czasem jak nie chce miziania
- oby z kuwety korzystal i nie uciekal ciagle w ciemny kat - bo bede czula ze zle mu z nami (warunek konieczny)
Co kocik u mnie dostanie:
- Cieple mieszkanko
- jak bedzie chcial to glaskanie
- pelna miseczke
- uslugi weta -tu chetnie przyjme propozycje - bede mieszkala w centrum Karpacza, a wetow nie znam - moja wet tez nie zna zeby polecic - bede bardzo wdzieczna!
O moim nowym mieszkaniu - mieszkam z kicia, obecnosc dzieci ani innych ludziow nie stwierdzona![]()
Na wszystkie pytania odpowiem
Wszelkie wizyty mile widziane
Anna 29
Rustie pisze:Zmarła Pani, osierociła 3 koty: 10, 15 i 20(!) lat.
Jedyna rodzina to ex-mąż, schorowany i opiekujący się niepełnosprawnym dzieckiem - nie da rady zająć się kotami
Dla 2 "młodszych" będzie miejsce w jednej z fundacji.
Najstarszej zostało niewiele życia i najlepiej dla niej by od razu trafiła na domowy dożywotni tymczas (raczej krótki)
Poniewierka po fundacjach i DT jej nie posłuży.
Na razie nie znam szczegółów (stan zdrowia itp), jak się dowiem i dostanę zdjęcia, będzie wątek.
Błagam, może ktoś się nad nią zlitujeOna potrzebuje tylko kawałka kąta, spokoju i miłości na kilka tygodni - miesięcy
dorobella pisze:Jestem w kontakcie ze sprawdzonym domem, który rozważa adopcję starszego kota (staruszka), który może być brzydki, kaleki etc. Kot mieszkałby w domu, ale może wychodzić na podwórko, ogrodzenie betonowe 2 metry. W domu mieszkają psy, więc zwierzak musiałby do psów być przyzwyczajony.
Poproszę o wklejanie propozycji
Mulesia pisze:Jaki cudny obrazek.![]()
Pietrucha powiadasz? Skąd wzięło się imię?
czarno-czarni pisze:moja staruszka tymczaska też baba. Baba Nelly zwana Kropką.
Kochana, ale coraz gorzej się miewa, proszę o ciepłe myśli.
Użytkownicy przeglądający ten dział: smoki1960, Tommievog i 52 gości