Moderator: Estraven
kotkins pisze:Neigh ja jestem miszczem szybkich potraw typu warzywa chińskie z mrożonki,podsmażony kurczak i sos ze sklepu.Do tego osbiste przyprawy Kotkinsa i juuużżż...jedzą z ryżem i podziwiają wdzięk i urodę (jedzenia)
Mistrzostwo osiągnęłam też w ZUPNICTWIE.Zupy są "na bogato" coby nie trza było już nic więcej gotować nie daj bóg.
I mam dyżurne spagetti z grzybkami, 5 minut się robi a zniewala.
Kurczak w woreczkach Winiar to wspaniała sprawa!
Nie no: Kotkins i bliny robi jak go najdzie.Niestety nachodzi Kotkinsa nader rzadko.
Mam swoje patenty na np. placki ziemniaczane z sosem czosnkowym (placki-knorr!!), ale już racuchy robię jak bóg przykazał z drożdżami i wyrastaniem dwa razy...
Moim daniem popisowym jest kaczka.Po poznańsku,a jakże.Z modyfikacjami kotkinsowymi.Danie łatwe i szybkie a efektowne..!!!
Nauczyłam ludzkie stado,że obiad zawsze jest i kurcze- jest!
Zamierzam podać topielca posypanego nieco płatkami migdałów oraz jakąś kontrastującą przyprawą po wierzchu jako zupę na tzw"kolacyjce" dla przyjacielstwa w sobotę.Będzie się nazywał roboczo "zupa Neigh"(elegancka francuska zupa serowa!)
Aaaa!!I polecam flaczki cielęce z woreczka.Takie z rysunkiem uszczęśliwionej pary na woreczku.Sa boskie, przyprawiam,zagęszczam i wszyscy podziwiają moją pracowitość:))
kotkins pisze:No i mam jeszcze ekskluzywny deser Pavlowa.
Też w trzy minuty.
Oraz czeskie Horke Maliny lub jahody (jahody to u tego przewrotnego narodu truskawki!)
kotkins pisze:Dodaję sos do pyz( dla nie -Poznanianek: pyza ta taka kluska na parze, najlepsze są "pyzy babci Tereni"
jozefina1970 pisze:Widze dwa problemy: bazylia do tarty u nas na wsi mało dostępna raczej jest, trzeba będzie suchą zastąpić.
Bolkowa pisze:jozefina1970 pisze:Widze dwa problemy: bazylia do tarty u nas na wsi mało dostępna raczej jest, trzeba będzie suchą zastąpić.
Kupuję sadzonkę i rosnie w doniczce.
To co kupuje się w sklepach w doniczce jakoś rosnąć dłużej nie chce.
Sucha też dobra, zwłaszcza jak samemu sie ją ususzyło.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 172 gości