IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 0:17 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Koty zostały zaszczpione i odrobaczone.

Tzn. Kami, Nesca, Perełka, Emil :mrgreen: No to państwo już są odrobaczeni i zaszczepieni.
Nesca i Perełka są również wysterylizowane, więc na dniach trafią już do woliery.

Mam nadzieję że Emilek szybko znajdzie domek. :wink: A Kami jest juz w Dt u Hidi :mrgreen:

Blondi i Jankes dostali advocate.
MIKUŚ

Post » Pt gru 09, 2011 0:47 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Mysior chodzi i sprawdza nowy teren. Już się wybudził. Pocieszające jest to że stracił swoją "męskość" bo smród był przeokrutny :!: Śmierdzący gnijący ogon również jest już przeszłością. Teraz wchodziny RAZEM w przyszłość.
Postaram się zapewnić Mysiorowi wszystko co najlepsze łącznie z nowym wspaniałym domem, którego poszukiwań czas zacząć 8) Zdjęcia z operacji mam są dość drastyczne. Wstawię jutro. Czeka Nas długa droga, którą oczywiście jakoś przebrniemy :wink:

Najważniejsze że Sofiś nie wniosła sprzeciwu i już go w miarę ugościła. Najbardziej męczącym tematem będą pampersy. :roll: Juz 2 ma zmienione :? Może to po zabiegu, ale......czuję "maskarę" w powietrzu.
MIKUŚ

Post » Pt gru 09, 2011 0:50 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

I jeżeli jakaś życzliwa duszyczka mogła podrzucić mi jakieś linki do pampersowych kotów to będę wdzięczna, bo muszę się wiele nauczyć. :roll: Zastanawia mnie fakt odparzeń. Chciałabym tego uniknąć. Ale jak? Jak często należy zmieniać w domu takiemu kotu pampersa? Czy 2 razy dziennie wystarczy? Czy regularny tryb karmienia takiego kota ma znaczenie? Boże.....po prostu jakies rady. Chyba panikuję, ale to pierwszy tego typu egzemplarz w domu.

Bo Zuzia i Romcia tylko parę dni nie chodziły i szałatwiały się pod siebie, a tu........kto to może wiedzieć :roll:
MIKUŚ

Post » Pt gru 09, 2011 6:34 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Justa ma Eustachego w pieluszkach
viewtopic.php?f=1&t=132921&start=780

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt gru 09, 2011 8:35 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:Tak, tak moi drodzy. Mysior już po operacji!!!!!!!!!!!

CHOLERKA ZGADNIJCIE GDZIE WYLĄDOWAŁ :?: :!:

Tak właśnie myślałam że u Ciebie :ryk:
:ok: :ok: :ok: żeby już tylko lepiej z nim było.
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Pt gru 09, 2011 9:45 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

izydorka pisze:Justa ma Eustachego w pieluszkach

Dziękuję :)
MIKUŚ

Post » Pt gru 09, 2011 14:59 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi pisze:od dziś mała Kami jest u mnie na tymczasie- pewnie nie będzie tutaj długo, bo na maluchy jest sporo chętnych..

Mysior pojechał na zabieg- trzymamy kciuki :ok:

Marta prosze zdjęcia i krótki opis Kami do albumu:)
Mamy kolejną dwójkę do adopcji Rudasia od Kingi i srebrną Toskę od Ewy :roll: No niby ludzie dzwonią o małe koty ale idą świeta więc prezentów pod choinke szukają .Teraz z adopcjami trzeba bardzo ostrożnie :?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt gru 09, 2011 17:26 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Przesyłka doszła, dzięki

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt gru 09, 2011 19:29 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

izydorka pisze:Przesyłka doszła, dzięki

:oops: :oops: :oops: :oops:
MIKUŚ

Post » Pt gru 09, 2011 22:02 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

izydorka pisze:Justa ma Eustachego w pieluszkach

byla jeszcze Emi... [*] :placz:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob gru 10, 2011 9:18 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Czytałam o Emi :placz: Ryczałam jak bóbr. Straszna historia :placz:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Post » Sob gru 10, 2011 9:20 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Martuś (herz) co słychać u kotka u rodziców :?:

Arabella26

Post » Sob gru 10, 2011 12:52 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Arabella26 pisze:Martuś (herz) co słychać u kotka u rodziców :?:

Ja też dopytuję?
MIKUŚ

Post » Sob gru 10, 2011 15:00 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Idę łapać zaraz kota bez łapy z ul. Hallera. Zniknął mam nadzieję że nic mu się nie stało :?

Dziś też będę łapać 2 kocięta z matką.

Czy ktoś utro mógłby jechać zawieźć na sterylki 2 kocice do Chorzowa?
MIKUŚ

Post » Sob gru 10, 2011 15:10 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Mamy dość dużo kotów 8O

Kociarnia woliera:
- Selena
- Blondi
- Alfa
- Still
- Jankes
- Ira
- Nina
- półdziczka na hotelu

Kociarnia boksy:
- 2 nowe na sterylkę i do adopcji (czekają na imiona)
- Emil
- Nesca
- Ksawery
- Perełka

Domy tymczasowe:
- Rysia (kicia_kluska)
- Tarkan (Edyta)
- Aniela (Martyss)
- Burasek (łagisza)
- Szaruś (arabella)
- Kami (hidi)
- Romcia (mikuś)