KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 14:56 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

AGATA mich pisze:Ok. Powtórzyłam co mówiła wetka ale też mnie to trochę zdziwiło.

Dla mnie tez dziwne choc nie jestem wetka:)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt lis 11, 2011 15:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mala Milka niestety nie lepiej, a wrecz gorzej wogole odmawia jedzenia wykreca sie na 10 strone. A jak juz uda mi sie jej niewielka ilosc wcisnac to wymiotuje.
Mam jeszcze troche convalescenta w proszku rozrobilam na taka gesta smietane i podaje jej strzykawka tez nie chce ale jeszcze nie zwrocila.
Sprobuje pozniej jeszcze nakarmic ja gerberkiem zobacze jaki bedzie efekt.
Jest slabiutka, chudziutka i tylko lezy.
Mysle ze to sie chyba jakies grozne chorobsko rozwija bo coz innego :(
Daje jej 2xdz po 1/4 tabl.synoluxu to co miala zapisane.
Jutro pojedziemy z nia do weta niech cos zadziala.

jadziaII

Post » Pt lis 11, 2011 16:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ja wezmę dyżur jutro (12.11) wieczorem.

Tereniu dopisz Arletkę do kącika medycznego na pierwszej stronie, no i inne koty, jesli ich tam nie ma.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lis 11, 2011 16:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:Mala Milka niestety nie lepiej, a wrecz gorzej wogole odmawia jedzenia wykreca sie na 10 strone. A jak juz uda mi sie jej niewielka ilosc wcisnac to wymiotuje.
Mam jeszcze troche convalescenta w proszku rozrobilam na taka gesta smietane i podaje jej strzykawka tez nie chce ale jeszcze nie zwrocila.
Sprobuje pozniej jeszcze nakarmic ja gerberkiem zobacze jaki bedzie efekt.
Jest slabiutka, chudziutka i tylko lezy.
Mysle ze to sie chyba jakies grozne chorobsko rozwija bo coz innego :(
Daje jej 2xdz po 1/4 tabl.synoluxu to co miala zapisane.
Jutro pojedziemy z nia do weta niech cos zadziala.

To bardzo nie dobrze :(
Pewnie trzeba będzie jej podać kroplówkę... :(
Jadziu 3mam mocno za Was kciuki :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 11, 2011 17:18 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Moze ktos wybiera sie w najbliższych dniach do Bielska, Żywca albo Szczyrku? Proszę o info, mam pilna sprawę 8)

NIeustajaco tez poszukuje fikusnych buteleczek ;)
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 18:42 przez Iweta, łącznie edytowano 1 raz
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lis 11, 2011 18:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt lis 11, 2011 18:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 11, 2011 20:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Z mala Milka coraz gorzej co zje to za chwile zwymiotuje, lezy bardzo slabiuta tak jak bylo w boksie, goraczka sie zmniejsza teraz bylo 37 st. to jest bardzo nie dobrze.
Jest nie spokojna nie chce byc na spanku tylko chce lezec w kuwecie.
Zobaczymy co jutro powiedza u weta. Strasznie schudla :( bardzo sie martwie o nia.

Bylismy po poludniu robic zastrzyki kotom.
Arletka tak spanikowala jak zobaczyla strzykawke ze pedzac wylala wode sobie musialam jej caly boks wysprzatac. Dostala rowniez ostatni Zylexis.
Bylam rowniez u bezdomniakow to sa wspaniale kociaki takie pulpety ale zawsze czekaja po poludniu na mnie z daleka leca, na jedzonko i cieple mleczko, kocurowi tacie wymylam oczy ma lekko zaropiale a ogolnie kociaki sa ok. mamy dzis nie widzialam, byla wczoraj za to nie bylo taty chyba maja ciche dni :lol: i sie mijaja.
Dzieciory zawsze sa :lol:

jadziaII

Post » Pt lis 11, 2011 21:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

po dyżurze:
Arletce powiększyłam boks. Duzo lepiej wygląda i jak większość nosem pociąga.
Sabinkę przeniosłam, lepiej niż wczoraj ale z oczu jej aż kapie.
Dropsik biedne bardzo te oczka i charczy jak Longer. Trochę sobie pochodził, poostrzył pazurki. Mokrego jeść nie chciał. Ale pałaszował suche royal i baaardzo dużo pił.
Longer bardziej pociąga nosem niż wczoraj :(
Reszta super :ok: Wszystkie zostały wymyziane. :1luvu:

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Pt lis 11, 2011 22:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

a co kces Iwetko??
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob lis 12, 2011 11:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Witam
Biorę dyżury poniedziałek i środa rano
Ostatnio edytowano Sob lis 12, 2011 15:25 przez The Szops, łącznie edytowano 1 raz

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lis 12, 2011 12:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

po dyżurze :
zdrowa OK.
kawrantanna:
Sabinka apatyczna, ale apetyt ma.
Dropsik się cały czas wydziera i z nerwów obgryza karton, częściowo zjada i wymiotuje.W związku z powyższym zmieniłam na legowisko wiklinowe.Może nie zje. :roll:
Arletka tez chce wyjść z boksu.Apetyt raczej kiepski ale za to katar gigant.
Longer niestety znowu pociągający.
Paulinka spokojniutka,miziasta.
Reszta towarzystwa OK.

Wyprałam i zdezynfekowałam wszystkie pluszowe zabawki.
b]Proponuję nie dawać kotom na kwarantannie tego typu zabawek, a poduszki,ręczniki i inne materiałowe posłanka ograniczyć do minimum. To jest siedlisko zarazek i trudno to odkażać codziennie. Inaczej nigdy nie wyjdziemy z tych choróbsk
[/b]

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob lis 12, 2011 15:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Czy ktos wie, co z naszym maluszkiem?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lis 12, 2011 15:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Bazarek na nasze koty: viewtopic.php?f=20&t=135580
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 12, 2011 19:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Czy ktos wie, co z naszym maluszkiem?

Jesli chodzi o Milke do dalej nie dobrze, dzis zaraz na 10 bylismy z nia u weta i w zasadzie nic nie wykryto, podejrzenie ze moze sie rozwijac jakas wirusowka/ale to juz zbyt dlugo by sie rozwijala/ ma przyzolcone blony sluzowe co moze temu towarzyszyc, oraz zbadano kupke na obecnosc pasozytow /2 twarde kuleczki/ wiec wykryto jaja glist, dostala 1/2 tabl.Milbemaxu /rozowego/ i druga polowka kazano podac jej siostrze Ince wiec dzis po poludniu podalam jej, jest wklejka w ksiazeczce.
Poniewaz byly odrobaczane we wrzesniu a koty odrobacz sie dwukrotnie na poczatku.
Robaki tez moga byc posrednia przyczyna, ale to tak nie zupelnie bo kicia jest okropnie slabiutka, tylko lezy podnosi sie do picia pic pije.
Karmie ja dalej zakupilam dzis musiki i na przemian z gerberkirm karmie kilka razy dziennie.
Dzis nie wymiotowala, nie ma biegunki wiec objawowo nie mozna nic stwierdzic.
Osluchowo jej czysta.
W zasadzie nic z lekow nowego nie dostala dalej synolux, a i kazano dac 0,5 ml parafinki bo ma w jelicie zalegly twardy stolec.
Badan tez zadnych nie robiono bo nie wiadomo pod jakim kontem ja np.pp to test nie wykaze za wczesnie, jak fip to nie ma takich testow i to b.trudno wykryc.
Aha dostala troche kroplowki podskornej z glukoza.
Kazano karmic i obserwowac, a kotek slabnie coraz bardziej.
Nic wiecej nie moge dla niej zrobic, robie wszystko co tylko mozliwe.
Bardzo mi przykro :(

Cieszy mnie nastomiast Miodek ktory dobrzeje jszcze troche kicha i smarka ale juz szaleje z Dixi, oraz Zyta ktorej katar przechodzi bez zadnych lekow tylko na immunidolu.

jadziaII

[poprzednia][następna]