"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 22:20 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Koty do cna rozwalily maly ulubiony drapak-wystarczyl na pol roku-nie wiem czemu,ale moje wielkie koty kochaja male drapaki kiepskiej jakosci :roll: -wlasnie im zamowilam kolejny do mietolenia :wink: -kwoty zamowienia w pewnym sklepie zoologicnzym wole nie pamietac :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon gru 12, 2011 22:36 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Oj, nie wiedziałam, że jest taki wątek, właśnie wczoraj nie wytrzymałam :evil:
A wszystko jest na moim wątku, którego nie potrafię zalinkować niestety...
Niestety, przeprosiny nie do końca mi wyszły :(
O, tu :oops:
viewtopic.php?f=1&t=134327&start=75
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto gru 13, 2011 7:54 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Pozwolę sobie zacytować Twój wpis:

czitka pisze:Przegięły. Wszystkie. I będę się skarżyć, bo gdzie, jak nie tu. Na koty i na siebie.
I jest mi przykro. 25 kilogramów kota dało mi wczoraj do wiwatu, nieznośne, marudne, upierdliwe, wchodzą, wychodzą, nudzą, będą jeść, ale nie to, szwedzki stół, puszka, ale nie ta, suche, ale sensitive a nie light, schab, a nie wołowina, ryba, ale nie mintaj, tylko morszczuk, kurczak, ale nie gotowany, tylko surowy, drzwi otwórz, drzwi zamknij, chcę wyjść, nie, bo Balbinka na drzewie i nie wróci, chcę się położyć na chwilę, ale nie, bo wchodzi na mnie Cosia i robi ze mnie ciasteczka, chcę zamknąć drzwi wieczorem, ale nie, bo Mić właśnie chce wyjść, nie, kooooniec........Dostałam szału :evil:
Prawdziwego :(
Zrobiłam im piekielną, wspólną awanturę, z rzucaniem talerzami i trzaskaniem drzwiami. Poryczałam się z niemocy.
Nie ciągnę, cztery marudne futra to za dużo na dwie ręce. Nigdy, przez 10 lat, nie podniosłam na nie głosu. Nie wytrzymałam :roll:
Pochowały się przede mną w najciemniejsze kąty, Balbunia za tapczan, Mić pod stół. Cosia przyszła pertraktować do kuchni, ale przesiedliłam.
Zapadła cisza. Przykra. I bezruch.
Nie wiem, co stało się dzisiaj, ale kotów nie ma 8O , może się naradzały całą noc.
Coś skubnęły rano, Czitka zrobiła kupę w łazience na kaflach, chyba na znak protestu ogólnego, i śpi.
Wszystkie śpią, nie wychodzą z jednego pokoju.
Nie ma kotów :(
Kocham je, jak Irlandię, ale coś we mnie wczoraj nie wytrzymało i się rozsypałam, jak żwirek Benek.
Tak mi przykro, no nie nadaję się... :oops:

Ja też kocham moje MPiczki jak Irlandię (nie, mocniej :1luvu: ), ale chwilami mam ochotę się ubrać i wyjść z domu.
Na szczęście ich obrazę bardzo łatwo wymazać z pamięci mięskiem, bo straszne są łasuchy :P

A tak na marginesie - lubisz Irlandię?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 13, 2011 8:08 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:Posprzatalam kuwety,poiszlam wyniesc urobek-wracam koty urzeduja w kuwetach -kolejny raz to samo-wracam drugi reaz-Gucio sie zdecydowal jeszcze :ryk: a on to dziala jak bomba biologiczna,wiec kolejny raz powtorka-a niektorzy maja psy i zero sprzatania :twisted:

to trza se kupić eco-żwirek i po kłopocie, wyrzucasz do muszli, spuszczasz wodę i już
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto gru 13, 2011 8:13 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:
Erin pisze:
koko_ pisze:Zabrałam sie za sprzątanie kuwet... Wyczyściłam jedną, idę do drugiego pokoju, do drugiej i słyszę, że Smigol już w tej pierwszej grzebie... Sprzątnełam drugą, kotek to usłyszał i (widziałam to na własne oczy :twisted: ) w połowie kupki przerwał, pobiegł pędem, do drugiej sprzątniętej i dokończył....

Obrazek
Prosiak nie kot :ryk:

Wlasnie sprzatnelam kuwety-ktos juz tam siedzi i widac na zewn koniec czarnego ogona :roll:

toż to sama rozkosz narobić do świeżo sprzątniętej kuwety
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto gru 13, 2011 11:20 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

No ja mam generalnie bardzo grzecznego kota, ale......
Dość mam słuchania mlaskania jęzorem jak tylko położę się spać!
Jak idziemy spać, to futro idzie się pożywić, a potem zaraz przyłazi do sypialni i mlaska, oblizuje się, chlasta się tym jęzorem i to takie dźwięki niosą się echem po pokoju, jakby to miało 3 metry języka i wiadro śliny do tego!!! Małpa jedna i wie, że tego nie znoszę, bo jak tylko się podniosę i na nią popatrzę, to przestaje, a jak się położę, to ona znowu :evil:
A jak jeszcze ona mlaska, a TŻ chrapie jak stary niedźwiedź, to już tylko pozostaje psychiatryk........ albo zatyczki do uszu :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ryśka, Tośka i Tomcio Paluszek

Betelgeuse

Od: Pon gru 12, 2005 19:47

Post » Wto gru 13, 2011 11:30 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

I tak się ciesz, że Ci pazurami po szybie nie jeździ o trzeciej nad ranem :twisted: :roll: :wink:

Erin

Post » Wto gru 13, 2011 11:47 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:I tak się ciesz, że Ci pazurami po szybie nie jeździ o trzeciej nad ranem :twisted: :roll: :wink:

Oj cieszę się, cieszę, nawet nie wiesz jak bardzo, ale musiałam sobie ulżyć tutaj ze swoim malutkim "dośćmaniem" :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ryśka, Tośka i Tomcio Paluszek

Betelgeuse

Od: Pon gru 12, 2005 19:47

Post » Wto gru 13, 2011 11:56 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:I tak się ciesz, że Ci pazurami po szybie nie jeździ o trzeciej nad ranem :twisted: :roll: :wink:

o, o, o właśnie mój kocur ostatnio jeździ łapskami po szybie a nigdy przedtem tego nie robił :roll: Nie wiem o co mu chodzi, chce wyjść na zewnątrz? Ale on nigdy w życiu na drzwiami nie był!
A dzisiaj zmientolił mi kwiatka... Kwiatek już ponad 10 lat stoi w pokoju, zero zainteresowania, a dzisiaj kocurowi odbiło :roll:
no nie :roll: ... właśnie drapie po szybie... ide kota ukatrupić :twisted: :wink:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Wto gru 13, 2011 14:05 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Albo tłuczenie łapami w żaluzje, jak pora na śniadanko....

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto gru 13, 2011 14:15 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Nie znoszę jak mi w napadzie glupawki po twarzy przebiegną, przez co potem do pracy z piękną szramą koło nosa się udaję :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 13, 2011 14:25 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Alienor pisze:Nie znoszę jak mi w napadzie glupawki po twarzy przebiegną, przez co potem do pracy z piękną szramą koło nosa się udaję :evil:

Ja już oko miałam parę razy poorane, tzn. powieki :twisted:

Erin

Post » Czw gru 15, 2011 0:59 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Dośśśćććć mam całej bandy gówniarzerii, która po kupsku nie potrafi zostawić wszystkiego w kuwecie, albo się umyć odpowiednio, ....włazi na moje świeżo uprane prześcieradełko i uprawia zbiorową jazdę na tyłkach .... nie stanowi przeszkody fakt, ze ja tam leżę i nawet spać czasami próbuję - w przerwach pomiędzy nalotami dywanowymi na moje łóżko (zazwyczaj o 2 -3 rano).... :roll: :evil: :evil:

edit:literówka
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw gru 15, 2011 7:32 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie MPiki jakiegoś amoku dostały i ciągle by jadły :roll:
Zima stulecia idzie, czy co? 8O :spin2:

Erin

Post » Czw gru 15, 2011 10:37 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Bąbel dziś urządził sobie "dzień szczęśliwego kotka". Zostawiłam nieopatrznie na stole torebkę z kocimiętką... Szykuję dziś śniadanie, a moje Kochane Kociątko wbiega rozradowane całe w drobinkach, jakby go ktoś mocno posypał przyprawą ziołową :twisted: Wtedy nagle mnie olśniło. W pokoju, na dywanie rozsypane większość kocimiętki a ten radośnie się w niej tarza 8O Zamiast szykować się do roboty, musiałam odkurzyć :evil: No, ale Kotek szczęśliwy :kotek:
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

[poprzednia][następna]