Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 09, 2011 9:54 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

lkm.itd napisałam pw, przepraszam wczoraj zapomniałam się odezwać, wybacz!
nie mam z czym dziś jechać na cmentarz :?

Potrzebny jest cieńszy styropian taki 2-3 cm.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie paź 09, 2011 20:29 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

Witam serdecznie

Jest coraz zimniej, mają być już przymrozki.
Gdyby jednak ktoś chciał/mógł pomóc w robieniu budek, zakupie materiałów - będę naprawdę bardzo wdzięczna.
Czeka mnie jeszcze zrobienie ok. 15-18 domków - na cmentarz i dla swoich bezdomniaczków.

Koty na cmentarzu zamieszkują praktycznie wszystkie budki.

Anna Rylska

Post » Pon paź 10, 2011 7:15 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

Bazarki pomocowe dla kociaków Ani są następujące:

viewtopic.php?f=20&t=133558 książki R. Ludluma

viewtopic.php?f=20&t=132641 bardzo tanie książki różne, w tym dużo literatury kobiecej

viewtopic.php?f=20&t=133278 R. Pilcher, K. Stone i inne romanse, tanio

viewtopic.php?f=20&t=132894 N. Roberts, J. Deveraux, dużo romansów i romansów kryminalnych, tanio, mowa ciała też

książki kulinarne (bazarek Moha) viewtopic.php?f=20&t=133218
zapraszamy - potrzebne praktycznie wszystko...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon paź 10, 2011 10:29 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

Jakie wymiary ma mieć budka? chciałabym jakąś zrobić ale nie chcę przesadzić z rozmiarem.

Ajwon

Od: Pon sie 22, 2011 12:42

Post » Pon paź 10, 2011 11:13 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

Dziękuje bardzo!
Zrobisz budkę zimową?

Odezwe się w sprawie wymiarów budki, bo nie wiem dokładnie jakie miejsca zostały.
Dziś jadę na cmentarz z budkami, które zrobiłam, więc popatrzę.

Anna Rylska

Post » Pon paź 10, 2011 13:06 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

kolejne ciepłe schronienie dla kotów dziś stanie na cmentarzu

Obrazek

Anna Rylska

Post » Pon paź 10, 2011 13:51 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

:ok:

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Pon paź 10, 2011 16:14 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

Takie coś znalazłam:

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z277973514

W NIEDZIELĘ WIELKANOCNĄ (24.04.2011) W GODZINACH POPOŁUDNIOWYCH W REJONIE ULICY KAMPINOSKIEJ W BRWINOWIE, ZAGINĘŁA 2.5-ROCZNA CZARNO-BIAŁA KOTKA O DROBNEJ BUDOWIE CIAŁA. KOTKA MA CHARAKTERYSTYCZNE MAŁE BIAŁE SKARPETKI NA WSZYSTKICH ŁAPKACH ORAZ BIAŁY PODBRÓDEK.

WABI SIĘ MIGOTKA.

DLA ZNALAZCY WYSOKA NAGRODA!!!

TEL. 693 781 465

888 186 651

i nie wiem, czy to do Was, czy nie do Was, ale może ktoś z Was wie, gdzie pokierować :( (Stołeczna z ostatniego weekendu)

3 koty, w tym Bodzio-Modzio z sadu w Brwinowie czekają pilnie na naszą pomoc w formie domów stałych lub tymczasowych, bo obecna opiekunka straci wkrótce prawo do mieszkania w sadzie i wypuści je na wolność. Tel. 22 729 56 35

tam są też psy w tym sadzie :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon paź 10, 2011 17:34 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

przykre bardzo :( może ktoś z Brwinowa pomoże tej opiekunce, my sami potrzebujemy pomocy :(

co do kotki, mam nadzieje, że się odnalazła,
zaginęła w kwietniu, wtedy nawet nie wiedziałam o całej sytuacji na cmentarzu

Anna Rylska

Post » Pon paź 10, 2011 20:38 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

Anna Rylska pisze:przykre bardzo :( może ktoś z Brwinowa pomoże tej opiekunce, my sami potrzebujemy pomocy :(

no przykre... czytałam o zaniedbanej posesji w kontekście cmentarza, pomyślałam więc, że to to samo stado, nawet miałam nadzieję, że to nie kolejne stwory potrzebujące pomocy :(

co do kotki, mam nadzieje, że się odnalazła,
zaginęła w kwietniu, wtedy nawet nie wiedziałam o całej sytuacji na cmentarzu

rozumiem, że takiej pod opieką nie macie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto paź 11, 2011 9:49 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

Ajwon pisze:Jakie wymiary ma mieć budka? chciałabym jakąś zrobić ale nie chcę przesadzić z rozmiarem.

ta budka jest m.in. potrzebna
szer. 40 cm. dłg. 50 cm, wys. 45 cm

Anna Rylska

Post » Wto paź 11, 2011 13:23 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. Potrzebne fundusze,karma

Ok. Zobaczę co da się zrobić. Postaram sie taką budke zrobić.

Ajwon

Od: Pon sie 22, 2011 12:42

Post » Czw paź 13, 2011 18:45 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

XAgaX pisze:

3 koty, w tym Bodzio-Modzio z sadu w Brwinowie czekają pilnie na naszą pomoc w formie domów stałych lub tymczasowych, bo obecna opiekunka straci wkrótce prawo do mieszkania w sadzie i wypuści je na wolność. Tel. 22 729 56 35

A gdzie pójdzie ta Pani?
nie powinna dostać socjalnego lokum?
MARGO

MARGO

Od: Pt lip 23, 2004 19:39

Post » Pt paź 14, 2011 9:37 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. PotrzebneFundusze

MARGO pisze:
XAgaX pisze:

A gdzie pójdzie ta Pani?
nie powinna dostać socjalnego lokum?

Nie znam sprawy zupełnie :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt paź 14, 2011 9:40 Re: Brwinów BŁAGA o POMOC. PILNIE DOMY. Potrzebne fundusze,karma

Witam.

Bardzo potrzebne są materiały na daszki do budek pleksa, cienkie płyty pilśniowe, folia streczowa, cienki styropian 2-3 cm. Może komuś coś zalega?

Ja zrobiłam/ robię co mogę ale już jestem zmęczona trochę i naprawdę olejne choćby najdrobniejsze zakupy nie mogę sobie pozwolić.
W tej chwili jestem wyłączona przez kilka dnie ze wszystkiego, muszę siedzieć w domu i się leczyć,bo niestety jestem poważnie chora i może to skończyć się bardzo źle :(

Anna Rylska

[poprzednia][następna]