DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 23, 2011 11:43 Re: DT Smart (cz 2)

Marcelibu pisze:Iwona mówiła, że jest fajny ogród. Ale mi teraz "kopara opadła"... :D
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tylko nie zapomnij jej zamknąć, bo Ci ptaszek może narobić :wink:

A ogród rzeczywiście jest wspaniały. Nawet zimą to widać, a co dopiero wiosną i latem.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 23, 2011 11:46 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Dziś dzień badań Carlita-już sioo zebrane :ok:
Wczoraj stwierdzono że ciśnienie krwi ma tylko nieznacznie podwyższone-podobno na granicy prawidłowego cokolwiek to znaczy.

Devi i Fionka zrobiły się bardzo wybredne jeśli chodzi o michę wiec od wczoraj wieczór dietka-usłyszały ze stanowczo odmawiam otwierania im kolejno trzech najlepszych puch i zbierania w całości niezjedzonych bo moi rezydenci to nie smietniki żeby po nich zjadać to czego one nie zechcą :roll:

Betta załozy osobny wątek Devi i Fionce aby dziewczynki łatwiej domki znalazły...

O 17-tej odwiedziny ma Mela ale ciężko mi będzie ją oddać-to pierwszy w zyciu kot jakiego znam który aportuje!!!

Melcia spi z nami w łóżku i wieczorem jak się kładziemy,przybiega ze swoją myszką do mojego Tż-ta i trzeba jej tę myszkę rzucać-ona przynosi myszkę w pysiu mojemu Tż-towi,kładzie się do głaskania na minutkę i czeka żeby jej znowu rzucić-natychmiast jest znowu i tak w kółko-ze 20-30 razy az się zmęczy i wtedy przytula sie mojemu Tz-towi do twarzy i to znak można zasypiać..

Nie wiem czy nowy domek doceni jej wyjątkową inteligencję i będzie mu się chciało tak z nią bawić... :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lut 23, 2011 11:49 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Też mam kota który aportuje -SWOJĄ MYSZKĘ :ryk: Iwonko zdjecia u mnie w wątku na ostatniej stronie :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lut 23, 2011 12:06 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

CatAngel pisze:Lola zaczęła dostawa Metypred pół tabletki dziennie, i o dziwno jest poprawa taka, że jej nie słychać i oddycha spokojnie :)

Gucio- czyli tam gdzie Gucio to i jego myszka :D
Obrazek

Obrazek

Gosiu-przystojniak z Twojego Gucia :D :ok: Kocham czarrrrne koty :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia-bo Lola też charcze i to jest podobno powikłanie po kk.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lut 23, 2011 12:40 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Iwonko Lola bardzo charczy, ale tego niestety nie da ponoć wyleczyć, można tylko ulżyć aby mogła spokojnie oddychać i troszkę tylko charczeć, ale to trzeba w tedy podawać steryd do końca życia(wypróbowaliśmy wszystko co może być) i nic.
Od 13.01 leczona w tym zmiana lekarza- 20stycznia dostaje steryd co pięć dni trzeba jeździć do weta. Na sterydzie jest normalnym zdrowym kotem, ale jak on przestaje działać zaczyna się :( i znów trzeba jechać. U Loli cała gałąź rozchodzi jej się po oskrzelach co niedobrze rokuje :(

CatAngel pisze:Wypiszę co mała dostaje od innego weta, nazw nie pamiętam dokładnie więc wypisze to co jest w książeczce(o ile odczytam)
Nowy wet 29.01 katar koci 39,6c
Leki-Tolfine, linco prectil (nie wiem czy dobrze odczytałam)
30.01 to samo co 29.01 -
31.01 Dexafort, linco prectil
01.02 39.0c linco prectil, Dexafort i steryd (nie mogę nazwy odczytać) -
dzisiaj mała poprawa z krtanią, oskrzela z jednej strony czyste, z drugiej jeszcze szmery słychać) dostała do domu Aniclindan ma brać 2x1/1 tab do soboty i w sobotę kontrola.

11.02 prześwietlenie wykryło przewlekłe zmiany w oskrzelach. I leczenie do końca życia.

Na teraz Teofilina zamiast pomóc zaszkodziła :( znów trzeba było wejść na steryd, 16.02 dostaliśmy także tabletki Metypred (które mieliśmy zacząć podawać po tym jak przestanie działać steryd czyli w niedzielę dostała pół tabletki (zalecenie weta pół tabletki dziennie) Mamy zadzwonić jutro i powiedzieć jak reaguje na to. Na dzień dzisiejszy jest tak jak na sterydzie czyli spokojnie.

CatAngel pisze:Rozmawiałam z jedną panią której kot [*] miał to samo, ona władowała w niego około 200 zastrzyków przez pół jego życia, pełno leków które i tak nie przyniosły poprawy, a raczej zabiły by kota i w końcu przestała go leczyć(męczyć ciągłymi wizytami stresować lekami). Nadal charczał, ale żył z tym 16długich lat nie męczył się. Ona powiedziała, że to nie było silne(czyli coś podobne co teraz Lola ma-ona właśnie tak cicho charczy. Ja czasami się zastanawiam czy to wszystko pomoże, czy wręcz odwrotnie tylko zaszkodzi. Ona ma 6-7miesięcy i nie chciałabym aby jej te leki zaszkodziły.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lut 23, 2011 15:53 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

no dokładnie.
Bo jak słyszę że ktoś charczy to się od razu pytam.
Edisia wg.prof.Galantego ma coś w krtani odwrotnie niż powinna miec.
Charczy sobie-nie bierze na to zadnych leków ale to nie jest przyjemne bo ona charczy z emocji-czyli jak ja jej np.podaję leki to charczy z wkurzenia na mnie i wtedy się boję zeby się mi kicia nie zacharczała..
ale tak ogólnie to to nie przeszkadza jej w życiu w żaden sposób-chociaż Bąbel jak ja ujrzał pierwszy raz to był mocno zdziwiony co to za dziwaczne zwierzę jest 8O

a ja Ci powiem Gosia ze ja bym chyba wolała nie faszerować jej sterydem jeśli to charczenie jej nie bardzo przeszkadza w zyciu -tylko wiadomo że to kotek troche specjalnej troski już jest-musi miec "ciepło cicho i bezpiecznie" do końca zycia. :D

smarti pisze:ze słów lecznicy wynika że
ciśnienie ma prawie w normie czyli nie jest żle,
dobowo tez,nawet uwzględniajac kroplówki, oddaje dużo więcej moczu niz kot u którego nerki przestają pracować (4xponad ten krytyczny poziom czyli podobno bez kroplówek byłoby to 2x.)
poniewaz jest to młody kot a ma tak bardzo zniszczone zęby i nerki ( o wiele za bardzo jak na skutek żywienia go złą karmą) to istnieje uzasadnione przypuszczenie ze może być chory na którąś z wirusówek.

dzisiejsze badania i leki-
krew 80zł,
mocz posiew 75zł,
mocz-bad 30zł,
testy na wirusówki 100zł
kroplówka 20zł
Rubenol 60 tabl.55zł-(do podawania już na zawsze 2xdz/1 tabl.)
efaoil 35zł

razem 395 zł -
i jest to na krechę w lecznicy,(nie zapłaciłam bo biorac pod uwage wczorajsze i poprzednie wydatki na Carlita w samej tylko nowej lecznicy wynoszace dotąd 182zł-nie mam już kasy.)

w zw.z powyzszym nie wiem czy pojadę do dr.Neski w pon czy dopiero pózniej bo raczej priorytetem jest wyrwanie mu ząbka a to też biorąc pod uwage wszystkie srodki bezpieczenstwa jakie trzeba mu zapewnić,będzie też pewnie nietanie.

skany będą najwcześniej we wt.,a kiedy dokładnie to zalezy od możliwości i uprzejmosci Chatte :D )

smarti pisze:celem wyjaśnienia-Carlito to młody kot czyli pradopodobnie kilkuletni (3-4 w książeczce,a max 5-6lat)
Takie zniszczenie zebów i nerek na skutek złego żywienia, byłoby podobno możliwe u kota kilkunastoletniego ale nie kilkuletniego.
I podobno jeszcze tak bardzo zniszczone zęby u stos.młodych kotów są "pierwszym sygnałem wirusówek".
On ma naprawdę ząbki nieporównywalnie gorsze niz moje 8 i 7 letnie kicie-starszych nie miałam więc nie mam porównania.
Ząbki są mało widoczne spod kamienia a ten do wyrwania jest czarny.
Jeden juz został wyjęty.
nadżerek w pysiu nie ma,ma za to b. brzydkie dziasła i odparzenie na wewn str.policzka od tego czarnego ząbka.-widzę że to główny powód jego trudnosci z jedzeniem.

cytat to info które zamieściłam na watku Sz.Kota.

jak się dowiedziałam dr.Neska jest lekarzem wet.-nie jest nefrologiem (ani urologiem),bo podobno nefrologa z kocią specjalizacją w naszym słodkim kraju ani jednego nie ma.
Jest młodsza o 10 lat od mojej wet "nerkowej" (moją oceniam na 30 kilka lat) czyli jakby o tyle mniej doświadczona,a z kolei bardziej dosw o tyle ze reklamuje swoją klinikę jako specjalistyczną od nerek więc siłą rzeczy ma więcej przypadków ściśle nerkowych.

nie wiem więc, ale chyba priorytetem powinno być wyrwanie Carlitkowi ząbka -jesli jego stan na to pozwoli,bo to go wciąż zatruwa i czyni leczenie nerek syzyfowa pracą (oczywiście na stałej kroplóce dożylnej i ze specjalnym znieczuleniem łagodniejszym dla nerek)

smarti

Post » Śro lut 23, 2011 17:02 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Trisia i ost zdj.Malania
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Carlito
Obrazek Obrazek

smarti

Post » Śro lut 23, 2011 19:05 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

odwiedzinki u Melci były b. miłe.Melcia była onieśmielona...
P.Karolina do piatku przemyśli czy bierze Melę w tę sobotę ,czy po 5-tym bo 3-5 ,ma wyjazd służbowy.

smarti

Post » Śro lut 23, 2011 19:41 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

smarti pisze: Obrazek Obrazek

Super fota super panny :1luvu:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 23, 2011 19:43 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

smarti pisze: Obrazek

Super fota super panny
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 23, 2011 19:43 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Fajny marchewkowy nosek :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 23, 2011 21:01 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

smarti - są wyniki krwi carlita? Masz jakieś wieści? Czy masz stalowe nerwy i dziś nie będziesz dzwonić aż do jutra? :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lut 23, 2011 21:13 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

najpierw napiszę co fajnego przeczytałam na jakimś innym forum:

...bo jak kot chce żyć,to nawet weterynarze są bezradni!

tej myśli zamierzamy sie trzymać razem z Carlitem tak jak trzymamy się od dawna razem z Promysiem :ok: :ok:

Zadzwoniłam-przecież jasne że nie mogłam wytrzymać...

Carlito ma ujemne wirusówki,przynajmniej tyle na razie..

Niestety -
kreatynina wzrosła - jest teraz 4,7
mocznik spadł - 168

na resztę wyników muszę czekać do jutra.

smarti

Post » Śro lut 23, 2011 21:40 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

No to za Carlitka :ok:
magdajedral

[poprzednia][następna]