Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Polanka pisze:Mam podobne odczucia co Ori. Czasem panuje na forum "atmosfera podejrzliwosci" przy staraniach o adopcje. Czasem pojawia sie tu ogloszenie "przygarne kota". Bardzo czesto taka osoba jest "atakowana" juz na samym poczatku. Na powitaniu leca pytania "lepiej powiedz jakie masz warunki", itd., itp. Ja rozumiem, ze to sa niezbedna pytania i naprawde wazne, ale sposob w jaki sa zadawane wytwarza taka napieta atmosfere. Gdybym byla osoba, ktora chce adoptowac i ktos powitalby mnie w ten sposob, poczulabym sie jak ktos, kto chce wziac kota, krzywdzic go, ale ukryc to przy adopcji. Ciezko mi przytoczyc jakis konkretny przyklad, bo wlasciwie nie chodzi o slowa ("jakie masz warunki dla kota" to przeciez normalne, standardowe pytanie), ale sposob w jakie sa wypowiadane. Cos takiego moze na dobre zniechecic kogos do adopcji danego kota i nie mozna liczyc na to, ze jesli mu zalezy to wytrwa. Mysle, ze wiele osob zrezygnuje i poszuka kota gdzie indziej. Nie twierdze, ze takie zachowanie to norma, ale kilka razy sie natknelam. Nie pije do nikogo tutaj. Mysle, ze adopcje Wam sprawnie ida skoro piwniczka juz prawie pusta:) Po prostu takie mam czasem odczucia czytajac forum.
Etka pisze:I modle sie by zglosil mi sie domek ze od pierwszych slow zachwyci i bede wiedziec ze to ten dom dla tego kota
a jak nie, to zostane z czworka
Jarka pisze:Dziś w graciarni koty dwa, na łące 9 - w tym i nasza Tri. Kikut ogona wygląda na oko nieźle, kocia wychudzona, ale apetyt jej dopisuje, więc szybko pewnie nadrobi. Mnie ona nie wydaje się taka bardzo dzika, zawsze jadła już przy mnie, a dziś wręcz pozwoliła sobie podstawić michę pod pyszczek.
kasia_5000 pisze:Zapraszam chętnych
Grafik 21.03-27.03 PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000 + p. Kasia (od Milo)
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - Polanka (stały dyżur)
Grafik 21.03-27.03 Składowa
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
pt. -
sob. -
kasia_5000 pisze:kasia_5000 pisze:Zapraszam chętnych
Grafik 21.03-27.03 PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
pt. -
sob. -
Czy we wtorek i środę ktoś mógłby nakarmić koty?
Ori pisze:Koty miały dziś super apetyty, na łączce nawet się na mnie ucieszyły, czarny podchodził na pół metra![]()
Tri wygląda na zdrową (poza brakiem ogona), trzymała się na dystans ale jeść chciała.
Zrobiłam kotom małą niespodziankę- przyniosłam nowe miseczki, takie mocniejsze, kolorowe. No i się pokazało 12 kotów na łączce, więc na graciarnię misek tym razem nie starczyło. Nadrobię za tydzień. (tacki złożyłam koło domków, na wypadek gdyby miseczki zniknęły..)
W graciarni 3 koty, siedziały aż nałożę jedzenia, nawet nie uciekły, no no...
Na Składowej długo szukałam kociego miejsca gdzie są domki i karmienie, jakoś nie znalazłam (pełno aut), postawiłam miseczki z suchym i mokrym po lewej str niebieskiej bramy, tam gdzie łapałyśmy. Przyszły 4 koty: 2 pingwinki, 2 łaciatki.
Jak już wracałam zobaczyłam w końcu Wasze budki za drzewem i czekającego tam czarnego (chyba) kocura. Zostało mi tylko suche, więc tego mu nasypałam. Nie wiem czy te koty spod bramy tam do niego przychodzą.
kasia_5000 pisze:Dzięki Aniu!
Grafik 21.03-27.03 PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - MartaK
śr. -
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - koconek