Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 17:36 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Józiowy relax ...

Obrazek
Józek z Szydłowca - po amputacji łapki - super DT został wymarzonym domem Józia :)))) - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126188

kama210

Od: Czw kwi 29, 2010 23:27

Post » Wto cze 07, 2011 18:11 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Ojej!!! Jaki on ma brzusio fajny!!!! :mrgreen: :1luvu:
Wyciumkaj go po nim ode mnie. :1luvu:
Resztę towarzystwa też!!!
Po całości, po całości. :wink: :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto cze 07, 2011 18:16 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Brzusio się zaookrąglił :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto cze 07, 2011 18:37 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

kotek cały do ślimtania :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw cze 09, 2011 9:12 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Witajcie, Kochane :1luvu:
Nie odzywałam się, bo czas upałów jest dla mnie czasem piekła - funkcjonuję jak karp bez wody i jedyną moją aktywnością życiową jest ślimtanie Footerek :wink: :D
Józiowy brzuszek wycałowany, a same widzicie, że jest po czym ciumkać :lol: Rudzielec na zdjęciu troszkę się wypina, ale i tak niezły bębenek udało nam się wyhodować :twisted:
Kama :1luvu: , ogromnie Ci dziękuję za zdjęcia i przede wszystkim cieszę się, że jesteś z nami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gosiaa, jeśli chodzi o siatki, to mam teraz na górze podwójne zabezpieczenia :roll: :lol:
Najpierw założyłam moskitiery metalowe. Firma zarzekała się, że nic się z nimi nie stanie nawet pod wpływem szalejących kotów.
Któregoś dnia, siedząc nad lekturą, usłyszałam huk. Okazało się, że Smużka udając gekona wskoczyła (po raz kolejny) na górny narożnik siatki. Siatka bez problemu wytrzymała, ale... cała ramka wypadła na zewnątrz :strach: :evil: :evil: :evil: Na szczęście Smużka poleciała w drugą stronę czyli do pokoju!!!
To jest bardzo duże okno, bez słupka dzielącego, tzw. nietypowe i niestety tego chyba firma nie wzięła pod uwagę, albo zaczepy wykonano niechlujnie - wszystko jedno :evil: . W każdym razie uniknęliśmy nieszczęścia, ale natychmiast zamówiłam siatki mocowane do elewacji (takie miałam już na dole domu). Teraz Smuzia może szaleć do woli :mrgreen: :1luvu:
Złożyłam też histeryczną reklamację w firmie "moskitierowej" :oops: :evil: Jednak to jedno okno pozostanie bez moskitiery, bo się kotom parapecik spodobał :wink: :D
Teraz już mogę spać spokojnie :D Chociaż nie do końca, bo jutro przejmuję birmę i już się martwię jak On zniesie stratę własnego domu i Dużej. Biedny kocio, cały świat mu się zawali :(
Martuś, dziękuję za link do tekstu zrzeczenia się kota!!!

A poza tym całymi godzinami z rozkoszą obserwuję jak ślepy kulawego prowadza :oops: Bąbel i Józio tworzą cudowny, wesoły i rozkoszny duet :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wszystkie Cioteczki serdecznie zapraszamy na jeziorkowe pluski oraz opalanko :piwa:

Zdjęcia szalonej Meli oraz reszty ekipy wkrótce :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw cze 09, 2011 9:19 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

jerzykowka pisze:A poza tym całymi godzinami z rozkoszą obserwuję jak ślepy kulawego prowadza :oops: Bąbel i Józio tworzą cudowny, wesoły i rozkoszny duet :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:lol:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw cze 09, 2011 9:34 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Fajnie że się tak skumplowali :)
Oj tym jeziorkiem to Asia kusisz, Łódź pod tym względem jest straszna, ja tak kocham wodę, a zamieszkałam w Łodzi, wielki błąd :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw cze 09, 2011 17:27 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

kiche_wilczyca pisze:
jerzykowka pisze:A poza tym całymi godzinami z rozkoszą obserwuję jak ślepy kulawego prowadza :oops: Bąbel i Józio tworzą cudowny, wesoły i rozkoszny duet :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:lol:

:ryk: :ryk: :ryk: Muszę szybko znaleźć jakiegoś ślepca. :twisted: :ryk:
Właśnie teraz załapałam, że po chałupie to ma mnie kto prowadzać.
Kaszmirek czyni to bez pudła. :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

selene00

Post » Pt cze 10, 2011 8:49 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Iwonko, dobry humor nigdy Cię nie opuszcza :1luvu: Dobrze, że masz przewodnika w postaci słodkiego Kaszmirka 8) :wink:

Wczorajszy dzień był bardzo smutny - musiałam odebrać Marcusa.
Kiedy zabieram kota ze schroniska czy z ulicy, wiem, że jego koszmar właśnie się kończy. Kiedy zabierałam Marcusa z jego domu, od jego zrozpaczonej, zapłakanej Dużej wiedziałam, że koszmar tego kotula dopiero się zaczyna :cry:
Ponieważ Petka już wcześniej wyraziła chęć adopcji Markiego, kotek pojechał prosto do niej. Chwilowo jest izolowany w łazience (ze względu na inne koty). Pewnie jednak na stałe zostanie kotem Kasi Mamy. Czyli perspektywy ma wspaniałe, opiekę najlepszą z możliwych, miłość i troskę, ale jest bardzo smutny i zdezorientowany :cry: Na szczęście wczoraj już jadł i korzystał z kuwety, a nawet, gdy Kasia go wyczesywała (co chłopak uwielbia) trochę pomruczał. I to są bardzo dobre wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli jednak Marcus nie zaakceptuje innych zwierzaków, to będę mu szukała wspaniałego domku, w którym zostanie rozpieszczanym jedynakiem. Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :ok:
Marcus jest kotem "świętym" birmańskim z rodowodem, ale nie przeznaczonym do hodowli. Pewnie dlatego, że ma uroczego zeza. Te gapciowate oczka Markiego natychmiast chwytają za serce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jest nieprawdopodobnie zrównoważonym, przyjacielskim i przefajnym kotem (to można było ocenić jeszcze w jego własnym domu, bo teraz jest w szoku). Prawdziwy, wspaniały przyjaciel :1luvu:
Jest bardzo piękny, chociaż futerko wymaga pracy, zwłaszcza ogon, który wybrudził sobie smarem wciskając się pod samochód - czasem lubił sobie uciec przed dom (parter)...
Przede wszystkim jest pełen wyrazu i to jest wzruszające i roztkliwiające.
Zrobiłam kilka zdjęć, ale światło w łazience było bardzo kiepskie, więc fotki nie oddają urody ani uroku Marcusa.
Pokazują jednak, że jest smutny :(
Oczy na zdjęciach wyszły czerwone, a są niebieskie.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obrazek

I tak oto zostałam właścicielką kota rasowego, który nawet u mnie nie przebywa :wink:
Oficjalnie przekażę Marcusa osobie, u której zostanie na 100% na zawsze. Mam nadzieję, że będzie to dom Kasi lub jej Mamy - One bardzo kochają zwierzęta i miałby tam koci raj :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A u mnie tymczasik wolny :mrgreen:

Po tych wszystkich przeżyciach wróciłam do domu (oczywiście kompletnie roztrzęsiona :oops: ) i wtuliłam się w moje Ukochania. Oraz wychłeptałam dwa pyszne piwka, dla spokojności :wink: :D Józio odrobinę zlizał mi z ust, ale na szczęście koneserem nie zostanie, zdecydowanie woli jogurt naturalny 8)
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt cze 10, 2011 9:00 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Śliczny jest jak nie wiem co :1luvu: I taki smutny :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt cze 10, 2011 16:37 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Rzeczywiście jest smutny. :(
Biedny kotulec.
Ładniutki jest. :mrgreen:
Poszepcz mu w uszko, że wszystko będzie dobrze. :1luvu:
Obrazek

selene00

Post » Sob cze 11, 2011 9:45 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Tak jak Asia napisała Marcus jest u mnie.

Feliway w kontakcie, dodatkowo zgodnie z cennymi radami chyba :oops: kiche_wilczyca :1luvu: dostaje Kalm Aid.

Dzisiejszą noc spędził ze mną i z TŻ w łóżku.
Zaczyna się bawić. Zdarza się, że i zamruczy. :lol:
Ładnie kuwetkuje i co najważniejsze je.

Troszkę później postaram się wrzucić fotki z wczorajszego dnia.

Asiu dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob cze 11, 2011 10:14 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Ten zezik dodaje mu uroku :1luvu:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto cze 14, 2011 13:19 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Smużka :love: na Dachu (łazienkowego)Świata - tam bywa tylko Ona i pajączki - jak widać :mrgreen:

Obrazek

Dzień dobry, jestem Bąbel :wink: :D
Obrazek

Obrazek

Józio podczas toalety :D
Obrazek

[IMG=http://img815.imageshack.us/img815/2433/dscn3079.th.jpg][/IMG]
Obrazek

Pokazał Cioteczkom brzuszek i teraz się wstydzi :wink:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto cze 14, 2011 13:21 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

ostatnie zdjęcie wymiata :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]