Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 22:42 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ika sama zgłosiła interwencje na siebie...to szczyt wszystkiego...

dajcie już sobie spokój wszyscy,bo ona na Was patrzy i naśmiewa sie

jeszcze teraz wyszło,że to ja rzucam jej kłody pod nogi i całe forum nastawiłam przeciwko niej,a ja tutaj jestem tylko w ważnych sprawach

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lip 22, 2010 22:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

vega013 pisze:
cangu pisze:Teoretycznie są tu osoby przeciwne zbieractwu, czyli osoby nie zakocone, po tymczasiku by mogły więc zabrać.
Czekamy na deklaracje....

Czy każda osoba przeciwna zbieractwu musi być osobą nie zakoconą? Czy to znaczy, że osoby zakocone popierają zbieractwo? Jakiś dziwny ten tok rozumowania...

No niestety zauważyłam, że nie każdy widzi tą róźnice niestety, kilka osób tu aktywnie się udzielająch ma po dwa koty!

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Czw lip 22, 2010 22:45 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

CoToMa pisze:
vega013 pisze:
cangu pisze:Teoretycznie są tu osoby przeciwne zbieractwu, czyli osoby nie zakocone, po tymczasiku by mogły więc zabrać.

Czy każda osoba przeciwna zbieractwu musi być osobą nie zakoconą? Czy to znaczy, że osoby zakocone popierają zbieractwo? Jakiś dziwny ten tok rozumowania...

No upał przecież...
raczej cholerny stres;)

cangu

Post » Czw lip 22, 2010 22:45 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:
mimbla64 pisze:No właśnie, trzeba sprawdzić, czyli bez czyjejś (w sensie instytucjonalnej) interwencji to niemożliwe chyba.

Ale jak!? przecież Ika powinna Was przyjąć z otwartymi ramionami. Cały temat/problem
był rozwiązany i opisany z niesłychanym wyczuciem i taktem.

Czekamy na daklaracje nie zakoconych mających czas na klepanie postów!

Cangu niestety Cię nie rozumiem. Nie wiem, czemu to przypisać, może późna pora, może upał.
Gdybym odebrała od kogoś tak wyglądające kocięta, jak zostały odebrane od Iki, to sprawę zgłosiłabym do TOZ-u. (Inne instytucje do głowy mi nie przychodzą)
Zdarzyło mi się już składać doniesienie w sprawie zabiedzonego psa. TOZ sprawę zbadał, moje obawy się nie potwierdziły. Pies był bardzo stary i chory, ale leczony.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lip 22, 2010 22:46 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Formica pisze:
mimbla64 pisze:
Formica pisze:Ruda, a co z kotami, z którymi te służby zostaną w rękach? Masz dla nich miejsce? Bo schron w Rudzie śląskiej nawet się nie kryje z otwartą wolierą i kotami "wybierającymi" wolność.

Gdyby każdy z nas tak chętny zrobić z tą sytuacją zobowiązał się wziać choć po jednm kocie od IKI miałoby to ręce i nogi. Ale zaraz każdy zacznie się wypierać nadliczbowością, chorobami itp, itd.

Formica, ale te kotki, które odebrała Iweta są zagłodzone. Przynajmniej tak wygladają. Czy nie uwazasz, że lepiej interweniować i uśpić kocięta, niż gdyby miały z głodu umierać?

Nie wiem czy są głodzone, za to wiem, że kociak z nieleczoną biegunką może bardzo szybko stracić na wadze, a apetytu nie ma. Uważam, że kociaki które odebrała Iweta były w takim stanie, bo ich nie leczono, lub bo choroba postępowała mimo leczenia.
Wciąż nie mogłabym uwierzyć, że IKa celowo kotom nie daje jeść.

A nasza Fredzi jak umarła wyglądał na zagłodzoną, zaniedbaną i straszliwie pognębioną kotę, a była cały czas leczona...

I co kotami dorosłymi, poszczepionymi, zdrowymi? Też je uśpimy, żeby skrócić cierpienia?

Mysle jednak, ze były głodzone, wczoraj dostały leki, ale nie wiem czy po jednej dawce leku biegunka zanika? Bo dzis Agatka zrobiła normalna a Miniusia tylko troche luźną.
Agatka za każdym razem rzuca sie na jedzenie jakby chciała najeść się na zapas, Minia z kolei zachowuje sie jakby uczyła sie jeść. A co powiesz o Tosi? Czy po 3 tygodniach pobytu waga niespełna 1,5 kg dla dorosłego kota ,nie jest efektem głodzenia? Myslisz, że to prawda, że odmawiała pokarmu? Taka sama prawda jak to, że Milka umarła bo na dworze panowały upały :evil: To co wystawiła ja w terrarium na słońce i przegrzała sie? bo nie uwierzę , ze przegrzała sie w mieszkaniu w starym budownictwie . Moje koty wychodzą na strych, gdzie temp.siega 40 st i nie chcą z tamtad wychodzić jak je wyganiam i jeszcze żaden się nie odwodnił.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw lip 22, 2010 22:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

justyna8585 pisze:Ika sama zgłosiła interwencje na siebie...to szczyt wszystkiego...

dajcie już sobie spokój wszyscy,bo ona na Was patrzy i naśmiewa sie

jeszcze teraz wyszło,że to ja rzucam jej kłody pod nogi i całe forum nastawiłam przeciwko niej,a ja tutaj jestem tylko w ważnych sprawach

:?: :?: :?:
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Czw lip 22, 2010 22:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:
vega013 pisze:

No niestety zauważyłam, że nie każdy widzi tą róźnice niestety, kilka osób tu aktywnie się udzielająch ma po dwa koty!

Straszne - przecież to przestępstwo!! Jak można mieć dwa koty i aktywnie tu się udzielać?!

Cangu, kiedy mam zlasowany mózg, to idę spać i nawet nie odpalam kompa.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lip 22, 2010 22:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:No niestety zauważyłam, że nie każdy widzi tą róźnice niestety, kilka osób tu aktywnie się udzielająch ma po dwa koty!

Nie rozumiem Twojego zachowania i rozumowania.
Równie dobrze sama możesz się zadeklarować,
a nie wywoływać innych do tablicy.
Obrazek

millkaj

Post » Czw lip 22, 2010 23:01 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:
vega013 pisze:

czy to jakiś zarzut do jasnej Anielki 8O :evil:

rozumiem że te osoby teraz powinny spalić się ze wstydu i pędem ratować koty zbieraczki i sadystki IKA6 .
cangu sorry ale odnoszę dziwne wrażenie że bronisz IKA6

Myślę że te osoby które mają tylko :? 2 koty to więksi miłośnicy tych zwierząt niż nieodpowiedzialni zbieracze, och sorrki nie zbieracze tylko kocie anioły pardon :oops:

A Ty ile masz kotów i dlaczego tak mało??????

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw lip 22, 2010 23:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

piccolo pisze:czy to jakiś zarzut do jasnej Anielki 8O :evil:

rozumiem że te osoby teraz powinny spalić się ze wstydu i pędem ratować koty zbieraczki i sadystki IKA6 .
cangu sorry ale odnoszę dziwne wrażenie że bronisz IKA6

Myślę że te osoby które mają tylko :? 2 koty to więksi miłośnicy tych zwierząt niż nieodpowiedzialni zbieracze, och sorrki nie zbieracze tylko kocie anioły pardon :oops:

A Ty ile masz kotów i dlaczego tak mało??????

Lubie Twoje riposty piccolo :)
Zawsze wywołują u mnie uśmiech.

A tak na marginesie - nie spaliłam się ze wstydu.
Biorę tyle zwierząt na ile mogę sobie pozwolić finansowo i mieszkaniowo.
Obrazek

millkaj

Post » Czw lip 22, 2010 23:10 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

piccolo, cangu to dobry adwokat IKI, normalnie ze świecą takich szukać ;) Mam wrażenie, że ona ma gdzieś dobro kotów, skoro dalej jest święcie przekonana, że IKA to cudowny DT ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw lip 22, 2010 23:14 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Cameo pisze:piccolo, cangu to dobry adwokat IKI, normalnie ze świecą takich szukać ;) Mam wrażenie, że ona ma gdzieś dobro kotów, skoro dalej jest święcie przekonana, że IKA to cudowny DT ;)

Oj dziewczyno! juz pisałam, Ika zaproponowała mi DT (nawet jest wątek), nie dałam do niej kotów bo czułam, że
bierze na siebie więcej niż powinna. Ci co ją dokocili teraz krzyczą najgłośniej! No mają czas bo mają
po dwa kotki i zero roboty. Nie widzieliście gdzie koty dawaliście? do mieszkania wchodziliście w masce?
nie odwiedzaliście swoich podopiecznych? tego nie rozumiem!

TO WASZA WINA! tych, którzy ją bezmyślnie zakocali!!!

Tu jest prosze wątek!
viewtopic.php?f=13&t=110465
Mnie na odległość nawet nie znając Iki włączyło się czerwone światło.
Wy od dłuższego czasu obserwowaliście jak sytuacja się pogarsza!
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 23:26 przez cangu, łącznie edytowano 1 raz

cangu

Post » Czw lip 22, 2010 23:23 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze:
Cameo pisze:piccolo, cangu to dobry adwokat IKI, normalnie ze świecą takich szukać ;) Mam wrażenie, że ona ma gdzieś dobro kotów, skoro dalej jest święcie przekonana, że IKA to cudowny DT ;)

Oj dziewczyno! juz pisałam, Ika zaproponowała mit DT (nawet jest wątek), nie dałam do niej kotów bo czułam, że
bierze na siebie więcej niż powinna. Ci co ją dokocili teraz krzyczą najgłośniej! No mają czas bo mają
po dwa kotki i zero roboty. Nie widzieliście gdzie koty dawaliście? do mieszkania wchodziliście w masce?

jesuuuuu IKA ale Cię załatwili 8O :evil:

cangu dzięki że nas oświeciłaś :piwa:

cangu aż mnie pot oblał że tu się takie rzeczy dzieją i ludzie są podstępnie ZAKOCANI 8O
idę zimny prysznic wziąć - Tobie to samo radzę

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw lip 22, 2010 23:28 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

piccolo pisze:
cangu pisze:

Oj dziewczyno! juz pisałam, Ika zaproponowała mit DT (nawet jest wątek), nie dałam do niej kotów bo czułam, że

jesuuuuu IKA ale Cię załatwili 8O :evil:

cangu dzięki że nas oświeciłaś :piwa:

cangu aż mnie pot oblał że tu się takie rzeczy dzieją i ludzie są podstępnie ZAKOCANI 8O
idę zimny prysznic wziąć - Tobie to samo radzę

Nie postępnie tylko BEZMYŚLNIE ZAKOCANI!
NIE IKE, KOTY ZAŁATWILIŚCIE! jak oddajecie dzieci pod opieke też nie sprawdzacie gdzie je dajecie?
Sami mieć w domku po dwa koty a IKA dowalić, no bo IKA wszystko weźmie prawda?

cangu

Post » Czw lip 22, 2010 23:41 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Iweta pisze:
Mysle jednak, ze były głodzone, wczoraj dostały leki, ale nie wiem czy po jednej dawce leku biegunka zanika? Bo dzis Agatka zrobiła normalna a Miniusia tylko troche luźną.
Agatka za każdym razem rzuca sie na jedzenie jakby chciała najeść się na zapas, Minia z kolei zachowuje sie jakby uczyła sie jeść. A co powiesz o Tosi? Czy po 3 tygodniach pobytu waga niespełna 1,5 kg dla dorosłego kota ,nie jest efektem głodzenia? Myslisz, że to prawda, że odmawiała pokarmu? Taka sama prawda jak to, że Milka umarła bo na dworze panowały upały :evil: To co wystawiła ja w terrarium na słońce i przegrzała sie? bo nie uwierzę , ze przegrzała sie w mieszkaniu w starym budownictwie . Moje koty wychodzą na strych, gdzie temp.siega 40 st i nie chcą z tamtad wychodzić jak je wyganiam i jeszcze żaden się nie odwodnił.

Czasem biegunka zanika po jednej dawce, czasem samoistnie, a czesem jest i trwa mimo leków.
Co do spadania na wadze, owszem, uważam, że niekoniecznie przyczyną może być głodzenie. Wystarczy zapalenie dziąseł, mniejszy apetyt i zaniedbanie przez nieleczenie. Albo silne zarobaczenie. Albo przewlekła biegunka. Albo ból. Albo tysiąc innych przyczyn.

O tym, że Ika kłamie wiem, o tym, że potrafi człowieka w odwecie zmieszać z błotem wiem, o tym, że nie trzyma kwarantanny i nie dopuszcza do siebie myśli, że koty chorują z jej winy też wiem, ale nadal trudno mi w umyślne głodzenie kotów uwierzyć. Być może dlatego, że znam/znałam Ikę osobiście. Ale nie znalazłam jak na razie nie ma na to żadnego dowodu.

W jakim stanie jest kotka ważąca tak mało? Ile ważyła przed wyjazdem do Iki? Jest całkowicie zdrowa, tylko wychudzona? Oglądał ją weterynarz? Miała robione badania krwi? Ma normalny apetyt? Nie ma biegunki? Jest odrobaczona?
(tak apropos radziłabym sprawdzić czy nie czai się u niej calici, bo na to umierały u mnie i u Iki kocięta.

Przykro mi, ale nie jestem z osób, które działają "huzia na józia", chwytamy za motyki i opisy coraz ciekawsze się robią. Jeśli zwierzętom trzeba pomóc to z głową. Siedzenie i ględzenie na forum nie wiele wniesie.
Staram się być obiektywna.

Tak z innej beczki, każdego weta, który próbowałby postawić diagnozę przez net, objechanoby na forum straszliwie (i słusznie). Za to osoby z wiedzą weterynaryjną mniejszą lub niemal całkowicie nieobyte, bezkarnie szafują wyrokami. I to mnie okropnie wkurza... :evil:

Cangu opanuj się. O ile wiemy Ika sama latał po wątkach i DT oferowała. Zwłaszcza tym, którzy jej nie znali i nic o niej nie wiedzieli i na któych mogła zrobić to anielskie wrażenie.
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 23:43 przez Formica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

[poprzednia][następna]