[Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 26, 2010 21:38 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Śliczne rude maleństwo. Kicia mama tez śliczna i taka mądra, wiedziała gdzie może urodzić, naprawdę zwierzęta mają wielka intuicję. Mam nadzieję,że w przyszłości kotka mądrala znajdzie też dobry domek.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt mar 26, 2010 22:36 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

NO cudeńko to rude. Ja mam taką słabość do tego kolorku :roll:

Jakiś niedobry czas - wszyscy mają alergię na kota :roll: Ciekawe czy to może mieć związek z wiosną? np - coś pyli i wywołuje objawy - dotąd był względny spokój...A wczoraj:
telefon nr 1 - gość wziął kotkę szylkretkę na prezent dla dziewczyny :conf: (nie od nas) Dziewczyna nie chce kota a on ją "wywiezie na wieś, żeby się uczyła życia" :strach:

telefon 2- jakiś pijany chyba gość się dzrze do słuchawki - "czy to Towarzystwo opieki nad zwierzętami" - no, słucham. "bo u mojej siostry są koty i one srają po kątach i jak czy je zabierzecie bo jak ja z nimi zrobię porządek to już zrobię"ale nie dało się z gościa nic wydobyć - rzucił słuchawką jak powiedziałm że schroniska w białym nie ma

telefon 3- (nieco byłam już drażliwa) - pani przygarnęła kotkę na zimę, kotka WŁAŚNIE powiła kociaczka z tym że to właśnie to 3 tyg temu - no i na kociaczka chętni są a na kotkę nie a pani wyjeżdża (na szczęście w połowie maja dopiero)

telefon 4- (mocno drażliwa byłam) - pani która zajmuje się kotką KIKI nie może się nia już zajmować bo jej kotka choruje...
telefon 5 - pan ze sklepu Epazur zadzwonił,że chce przekazać karmę :) Plaulinal- dzięki, że o nas pomyśleliście - ten telefon wczoraj był bardzo potrzebny bo jeszcze jeden spod znaku "zabierajcie kotka" i byłabym niemiła :twisted: Tak na marginesie to mają tam fajne rzeczy no i warto wspierać kotolubny biznes lokalny :) Zwłaszcza że ów biznes żywi adoptowaną od Uli kotkę - Migotkę :D (to była reklama 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt mar 26, 2010 23:29 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Hej kotoluby
tak to ja :oops: , nie zapomniałam o Was, ale mam trochę zakręcony czas. Chciałam Wam tylko powiedzieć, że wiosna pełną parą do nas idzie, dziś widziałam klucze sezonowych ptaków, kilka dni temu bociany latające , jak również jeża przebiegającego przez moją ulicę. E to pewnie dla Was takie oczywiste , bo chyba każdy z nas dostał od tej zimy ostro w dupę. Ja z łopaty przeniosłam się na grabie, ale to przynajmniej robota z efektem.
:kotek: Co do kocich tematów to właśnie dokonałam przemocy w rodzinie i wprałam Lucjanowi złapanemu na gorącym uczynku podczas obsikiwania fotela. No ostrzygę drania na łyso za moment i może skończy się ten proceder lania od czasu kiedy w naszym domu pojawił się tymczas Rudolf, niech ma drań nową depresję. :ok: : Pozdrawiam wiosennie :mrgreen:
Obrazek

drewa

Od: Śro paź 14, 2009 19:18

Post » Sob mar 27, 2010 7:47 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Basica porozmawiaj pliss jeśli nie znajdę niczego wcześniej to może być i w niedzielę świąteczną :ok:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob mar 27, 2010 8:30 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Drewuś :1luvu: nareszcie jesteś na forum.... a już myslałam, że się na nas obraziłaś :roll: a Ty po prostu, dzięki Lucjanowi, nabierałaś wprawy w zawodzie praczki :ryk: wiem, wiem....powiesz zaraz, że to nie jest śmieszne, ale ja też piorę na okrągło, dzięki ukochanemu Pumeczkowi, Pumuś zaraz wraca z resocjalizacji u Jani.... i nie wiem, czy będę w stanie przerobić tej masy prania :mrgreen:

Piranie jak tylko poznały uroki balkonu, domagają się stałego dostępu do ich terytorium, chodzą zakichane a i tak siedząc pod balkonem drą japy żeby je wypuścić...czasem nie mam już zdrowia do własnych kiciaczków, najchętniej dałabym im wyprawkę i kijek do opędzania sie przed psami....i w drogę :mrgreen:

Basik już się zadomowił i zaczyna przypominać sobie reguły rządzące w naszym domku, nawet z Korkiem wynegocjował współudział w najwyższej półce na drapaku.
Ostatnio edytowano Sob mar 27, 2010 22:34 przez Basica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob mar 27, 2010 16:21 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

aga&2 pisze:telefon 5 - pan ze sklepu Epazur zadzwonił,że chce przekazać karmę :) Plaulinal- dzięki, że o nas pomyśleliście - ten telefon wczoraj był bardzo potrzebny bo jeszcze jeden spod znaku "zabierajcie kotka" i byłabym niemiła :twisted: Tak na marginesie to mają tam fajne rzeczy no i warto wspierać kotolubny biznes lokalny :) Zwłaszcza że ów biznes żywi adoptowaną od Uli kotkę - Migotkę :D (to była reklama 8)
Nie zapominajmy o Endim :D
Też polecam e-pazura, są elastyczni i reagują na potrzeby klientów. Pytałam o 20 kg lawendowy żwirek - mam, pytałam o suchą Acanę - wprowadzono do oferty. Teraz zastanawiam się co jeszcze wymyślić :wink: :wink: :wink: Ale żal mi Pana Pawła - musi dźwigać te kg do mojego mieszkania :)

Jestem dzielna - umyłam dzisiaj wszystkie okna. Pewnie jutro nie będę mogła ruszyć ani ręką ani nogą :strach:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Sob mar 27, 2010 22:36 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

dzisiaj Basiczek :1luvu: pojechał do nowego domku, wspaniali państwo, żeby się tylko z psem dogadał...psiak podobno z kotami wychowany, trzymajcie kciuki, żeby sie dotarły :ok:

Basica

Post » Sob mar 27, 2010 23:34 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Basica Państwo z Bojar? Jak tak to mi ich podebrałaś :evil: bo mieli do mnie przyjechać :(

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Nie mar 28, 2010 0:55 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Marcin pozdrawia :)
Kic jest wspaniały :). Bezproblemowy w kontaktach ludzkich i zwierzęcych. Na początku rezydenci - Bebi i Juls patrzyli na to zjawisko jak nie na kota. Coś tak kudłatego przybyło, to nie może być kot :P. Próbowali To obejrzeć, powąchać... :). Teraz Juls i Marcin udają że się nie widzą, ale nie wchodzą sobie w miski i ogólnie w drogę. A Bebi chciałaby rozruszać nieco gościa i przebiega, zachęcając do zabawy, przed tym plaskatym pyszczkiem, a on nie rozumie o co chodzi :D. Marcin prawdopodobnie pojedzie do nowego domu na początku przyszłego tygodnia :). Zasłużył chłopak na wspaniały dom. 10 lat z jedną właścicielką, a później cotygodniowa tułaczka. Może to już koniec wszystkiego złego :) .
Zdjęcia słabowate... Marcyś nie lubi aparatu. No chyba że śpi w ulubionej pozie - łapkami do góry :D.

Obrazek

Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Nie mar 28, 2010 9:30 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

asika5 pisze:Basica Państwo z Bojar? Jak tak to mi ich podebrałaś :evil: bo mieli do mnie przyjechać :(

nie Asieńko...państwo z Dziesięcin :)

już dostałam sms z wiadomościami o Basti (tak obecnie nazywa sie kotuś) i Muradzie, to psiak rezydent...narazie z bezpiecznej odległości sie sobie przyglądająm mam nadzieję na wspólne demolowanie domku :mrgreen:

Basica

Post » Nie mar 28, 2010 18:24 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

No i nareszcie przyszła wiosna radosna.
Dla kotów także, a jakże....
Moi bezdomniacy po opuszczeniu pomieszczeń, w których przetrwali zimę, sami obrali sobie nowe funkcje....
I tak, Tośka okazała się pełnić rolę SIOSTRY ODDZIAŁOWEJ - absolutnie szarogęsi się w Kiciusiowie, a kulawy GLUTEK w Perełkowie zatrudnił się jako WOŹNY - dokładnie sprawdza, czy ten czy ów kot ma prawo skorzystać z wiktu i posłania w Perełkowie....
KRZYKUŃCIA znikła - prawdopodobnie wróciła na ul. Słonimską.
Musze ją odwiedzić....
A PUMCIO jest niezwykle sympatycznym kocurkiem i nie mogę stwierdzić, aby cokolwiek moczył.
Największym specjalistą u mnie w tym zakresie jest wykastrowany TYGRYS.
On znaczy wszystko, co mu się spodoba czy też nie spodoba.
Rewelacyjnie....
To wszystko dostojnie obserwuje SIELSKI.
ŁATKA przed chwilą pożegnała nas.
Miała naprawdę długaśny szew.....
Była wyjątkowo grzeczną dzikuską.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie mar 28, 2010 19:24 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Pochwalę się trochę swoimi wychowankami :D

Pamiętacie Kleksa i Kropkę
Obrazek
Obrazek

Teraz tak wyglądają
Obrazek
Obrazek
Jak widać mieszkają razem i maja się doskonale. Są już po zabiegach kastracji/sterylizacji.
Kleks okazał się niesamowicie towarzyskim kotem Kropeczka też ale ostrożniej podchodzi do obcych jak to kobieta jest subtelniejsza;) Wybiorę się niedługo ich odwiedzić, już nie mogę się doczekać kiedy ich poczochram :1luvu:

Wieści od Miki
Obrazek
Mika też ma fajny domek, wychodzi sobie na podwórko (jak wraca to prosi żeby wpuścić) ma do towarzystwa dwa psy, z którymi się całuje:) cała rodzina jest Mika zachwycona, sterylizacji jeszcze nie miała ale w planach oczywiście jest (przypomniałam o tym)

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Nie mar 28, 2010 21:20 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

asika5a - wspaniałe te Twoje kotki. Jak to dobrze,że Kleksik i Kropeczka mają fajny wspólny domek. Kleks wiedział co robi - sam na siłę wepchnął sie do kontenerka Magdulki jak gdyby przewczuwal,że czeka go lepszy los.Wspaniale :1luvu:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Nie mar 28, 2010 22:28 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Moja Strzałeczka, bezdomniaczka, od której zaczęłam moją działalność w Kotkowie chyba nie żyje :cry: Tydzień czasu chodziła bardzo smutna, nie miała apetytu. 4 dni temu, po powrocie z basenu, Mama zauważyła, że dziwnie idzie i nie odwróciła się, kiedy ją zawołałam. Że jestem ślepa jak kura, a było ciemno zbytnio się tym nie przejęłam. Od 5 dni jej nie ma, a była zawsze :cry: :cry: Jej chłopak, syjamek Ed, odkąd jej nie ma też postanowił się wynieść :cry: :cry: :cry: A przecież to moje kocury.. Inne kociaki przychodziły i odchodziły, ale one były ZAWSZE.. Myślałam, że to się nie zmieni :placz: :placz: :placz:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon mar 29, 2010 10:38 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

1969ak pisze:
aga&2 pisze:telefon 5 - pan ze sklepu Epazur zadzwonił,że chce przekazać karmę :) Plaulinal- dzięki, że o nas pomyśleliście - ten telefon wczoraj był bardzo potrzebny bo jeszcze jeden spod znaku "zabierajcie kotka" i byłabym niemiła :twisted: Tak na marginesie to mają tam fajne rzeczy no i warto wspierać kotolubny biznes lokalny :) Zwłaszcza że ów biznes żywi adoptowaną od Uli kotkę - Migotkę :D (to była reklama 8)
Nie zapominajmy o Endim :D
Też polecam e-pazura, są elastyczni i reagują na potrzeby klientów. Pytałam o 20 kg lawendowy żwirek - mam, pytałam o suchą Acanę - wprowadzono do oferty. Teraz zastanawiam się co jeszcze wymyślić :wink: :wink: :wink: Ale żal mi Pana Pawła - musi dźwigać te kg do mojego mieszkania :)

Cieszymy się, że mogliśmy na miarę naszych możliwości pomóc, bardzo nam miło czytać takie komentarze! :D .
No cóż właściwie ten pomysł zrodził się dzięki Endiemu i Migotce. To nasi partnerzy biznesowi - testują wiele rzeczy :wink: .
Choć Migotkę wcale nie jest łatwo żywić, wybrzydza, kręci swym małym noskiem...
Teraz martwimy się, by po sterylizacji nie przytyła za mocno...Pan doktor stwierdził, że choć budowa filigranowa to tłuszczyk mimo że mało dość je jest...
Ale jak tu czegoś odmówić jak tak pięknie proszą, patrzą wielkimi oczami, kładą łapę na kolana, a Migotka wręcz próbuje nie raz z talerza wyrwać kąsek :!:
A co do noszenia kilogramów to ruchu nigdy nie za wiele :wink: A i jest radość, bo w końcu to dla tych cudownych stworzeń :)
Migotka i Endi
Obrazek Obrazek

plaulinal

Od: Sob sty 16, 2010 8:57

[poprzednia][następna]