~~~Schron. w Milanówku~~~str98 - Ważne ! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 13, 2009 12:16

msb259 pisze:Dziadunio zostaje u mnie jako domek stały jest chory przewlekła niewydolność nerek kreatynina mocznik przekroczone jest na karmie urologocznej dostaje ipakitine.Stare zgredzisko złośliwe zostaje nie mogę nikomu dać chorego kota wetka powiedziała,że dla niego zmiany domku teraz to nie jest dobry pomysł.Po drugie kocham te jego oczyska wredne wybryki i stary kocór i starsza pani to dziewczyny duet nie do przebicia.Czyli Dziadunio zostaje wiem że tego się nie wyleczy wetka nie dała złudzeń ale przy odpowiedniej opiece jedzeniu i lekach ma duże szanse jeszcze trochę porozrabisą,a że zgradzisko uwielbia robić mi na złośc to się tak łatwo nie podda.

strasznie duzo kotow choruje na PNN - moja ukochana koteczka tez na to umarla :cry: - Kikuniu [*] KC ) - szczescie w nieszczesciu jest takie, ze u starych kotow choroba tak szybko nie postepuje i kot moze jeszcze sobie spokojnie pozyc majac odpowiednią opiekę - wazne, ze je, to mozna dodawac ipakitine do jedzenia - specjalna dieta i bedzie dobrze :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lip 13, 2009 12:17

iskra666 pisze:łącząc wszelkie fakty, to na moje oko to jest świerzb..
Dopytam kierowniczkę we czwartek.

Rozmawiałam z kierowniczką - Cypisek jest leczony na grzybicę. O świerzbie wiedzą, więc powinni się spodziwać, że to może być też to. Mam nadzieję, że to faktycznie grzybica....

DRUGA WIADOMOŚĆ:

Dobre jedzonko dla kociarni dziś dojechało :D Podobno pałaszują, aż im się uszy trzęsą :lol:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pon lip 13, 2009 12:33

A wiadomo co z Rysiem? Dalej w izolatce czy wrócił do kociarni? On taki nieszczęśliwy w tej izolatce był. Napierał łapkami na drzwi jak wychodziłem...
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon lip 13, 2009 13:13

O Rysia juz nie dopytałam, bo kierowniczka musiała kończyć rozmowę. Gdzieś wchodziła.
Obrazek Obrazek

Babett_B

Post » Pon lip 13, 2009 13:34

Ja się wybieram do schroniska chyba w środę i na pewno w weekend - zresztą jeszcze zależy od Rafała, kiedy będzie mógł, bo ja podkaszarkę przywiozę ale z jej obsługa to u mnie krucho. :wink:

Co do Cypiska, to te plamy zupełnie nie wyglądają, jakby miały coś wspólnego ze świerzbem, grzybicowo jednak bardziej a najgorsze, że sporo już tego miał, może być problem z leczeniem miejscowym. :? Jakby ktoś miał wieści, czym jest leczony, to napiszcie. Ja mam w domu Lamisilat, nie jestem pewna, czy nadaje się dla kotów, ale u ludzi bardzo skuteczny - wypróbowałam na sobie. W tej sytuacji DT jest naprawdę potrzebny.
Obrazek

Miria

Od: Pt sie 08, 2008 23:32

Post » Pon lip 13, 2009 13:38

błagamy o DT dla slicznego Cypiska :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lip 13, 2009 14:08

Miria pisze:Ja się wybieram do schroniska chyba w środę i na pewno w weekend - zresztą jeszcze zależy od Rafała, kiedy będzie mógł, bo ja podkaszarkę przywiozę ale z jej obsługa to u mnie krucho. :wink:

Co do Cypiska, to te plamy zupełnie nie wyglądają, jakby miały coś wspólnego ze świerzbem, grzybicowo jednak bardziej a najgorsze, że sporo już tego miał, może być problem z leczeniem miejscowym. :? Jakby ktoś miał wieści, czym jest leczony, to napiszcie. Ja mam w domu Lamisilat, nie jestem pewna, czy nadaje się dla kotów, ale u ludzi bardzo skuteczny - wypróbowałam na sobie. W tej sytuacji DT jest naprawdę potrzebny.

Mały dostał zastrzyk, który działa tydzień + codziennie smarowanko - kierowniczka tego pilnuje :-) Po tygodniu ma być kolejny zastrzyk o ile dobrze zrozumiałam.
Obrazek Obrazek

Babett_B

Post » Pon lip 13, 2009 14:25

No to ja z dobrą oficjalną wieścią :D

Dziadunio... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91933

który znalazł dom tymczasowy u kochanej msb259 zostaje u niej na stałe :!:

czyli :

Dziadyga tornado ma dom !!!!!!!!!
:dance: :dance2: :dance: :dance2:
:balony: :balony: :balony:

swoją drogą.. poczytajcie... wątek po prostu doprowadza do łez :lol:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon lip 13, 2009 14:40

o rany... ze szczęścia nie zauważyłam, że msb już tutaj napisała tą dobrą wiadomość :oops: :lol:

iskra666

Post » Pon lip 13, 2009 18:26

Ja teraz wyjeżdżam, ale jakby co, to mam podkaszarkę elektryczną z dość długim sznurem. Lekka i prosta w obsłudze (sama nią koszę ;) ), nie wiem tylko, czy sznur by starczył na cały teren. (Ale przecież są przedłużacze). Ma też taką zaletę, że nie jest bardzo głośna, więc może nie wystraszy tak bardzo kotów. No i nie śmierdzi spalinami.
No i mam grabki, przy wysokiej trawie będą potrzebne.
To na przyszłość: polecam się po powrocie z wakacji.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lip 13, 2009 18:46

Anuk pisze:mam podkaszarkę elektryczną z dość długim sznurem. Lekka i prosta w obsłudze (sama nią koszę ;) ) No i mam grabki, przy wysokiej trawie będą potrzebne.

No to będziemy Cię z tymi Twoimi grabkami i podkaszarką zapraszać, nie ma problemu :P
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon lip 13, 2009 21:44

Nie mam tylko kubełka i łopatki ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lip 13, 2009 21:57

Anuk pisze:Nie mam tylko kubełka i łopatki ;)

Mamy wiaderko i mopa, to prawie to samo. A i Pan Jurek się ucieszy z takiego pomocnika :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro lip 15, 2009 12:55

Dotarła wiadomość od kierowniczki, że dojechało jedzonko z pieniędzy kwiatowo-ślubnych od Julki_ i jej męża :)
Ponoć koty jedzą aż im się uszy trzęsą :D:D:D
Dziękujemy raz jeszcze !!!!!!!!!!!!
:1luvu:

iskra666

Post » Śro lip 15, 2009 12:58

a dwa.. wolontariusze... :)
Musimy zrobić porządek w dużej kociarni i w przedsionku !

Jesteśmy potrzebni do tego wszyscy, bo samemu nikt nie da rady dlatego bardzo proszę o podanie terminów, które Wam pasują, żeby się spotkać.

Ja proponuję najbliższą niedzielę [19.07] lub sobotę za tydzień [25.07] ,
pasuje ? :)

iskra666

[poprzednia][następna]