Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 19, 2010 21:08 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Tak wygląda teraz wejście do dziupli:

http://www.youtube.com/watch?v=uvFXLxCAyHg

Przypomniało mi się jeszcze, że oprócz słomy schowanej w czarnym worku na śmieci (kilka grobów na lewo od dziupli), schowałem jeszcze znalezioną z dziurze poduszkę zapakowaną w worek. Jest za nagrobkiem na lewo od dziupli. Nie wiem jakie jest jej przeznaczenie, wiec zdecydujcie co z nią zrobić. Do dziupli już chyba nie ma sensu jej wkładać - zajmie za dużo miejsca. Ale może w przyszłości, jak słoma się trochę uleży. Jeśli wiecie gdzie bezpiecznie ją schować - schowajcie.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie gru 19, 2010 21:14 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

A te "kilka grobów na lewo" to też przy murze?
Postaram się znaleźć i schować wszystko za grobem p, Grzelaka, wuja p. Wiesi, stamtąd nikt nie ruszy.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie gru 19, 2010 21:16 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Tak, między murem a nagrobkiem. Takim, który dziś lub wczoraj ktoś odśnieżył i zapalił kilka lampek. Więc może zbyt szybko nie wróci. Ale warto go zabrać, bo ktoś może nie być z tego zadowolony.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie gru 19, 2010 21:20 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Obawiam się, że ci, co odśnieżają, to właśnie wracają. Ale do jutra pewnie nic się nie stanie.

mziel52

Post » Nie gru 19, 2010 23:08 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

meggi 2 pisze:Z tego co wiem od pani Wiesi , to bramy są
na pewno zamykane na noc .
Nie raz mówila, że rano musiała czekać na otwarcie
bramy.

Niestety nie zawsze :roll:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie gru 19, 2010 23:09 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Wujku, co za akcja..... :piwa: :piwa: :piwa: alez chetnie wzielabym w niej udzial.... superpozdrowienia...

alysia

Post » Pon gru 20, 2010 0:09 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

alysia pisze:Wujku, co za akcja..... :piwa: :piwa: :piwa: alez chetnie wzielabym w niej udzial.... superpozdrowienia...

Upominam: pamiętajcie też o Adze. Dźwigała wory, gramoliła się przez mur, kopała się w śniegu, marzła na cmentarzu tak samo jak ja.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon gru 20, 2010 11:27 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Aga :1luvu: :1luvu: (juz sie poprawilam)

alysia

Post » Pon gru 20, 2010 12:23 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dzieki zebranym pieniązkom z pazdziernika , listopada i grudnia
kupiłam dla wolszczaków 4 worki Puriny w Krakvecie
zapłaciłam 508zł, czekamy jeszcze na dostawe puszek / 190zł puszki/
Dziękuje wszystkim darczyńcom :1luvu:

Tajemniczy Wujku i Ago bardzo dziękuje
za super akcje :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon gru 20, 2010 16:01 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon gru 20, 2010 15:07 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Byłam dziś na cmentarzu. W holenderskich domkach zamarznięta karma p. Ani i miseczka chrupek. Dostały dużą michę chrupek i mięso. Nikt się nie pojawił, ale przy wejściu do tej cieplejszej izby domku i do karmnika były świeże kocie ślady. Przy grobie p. Kozdrowicza czarna kotka głośno domagała się jedzenia. Wsunęłam mięso i chrupki przy wejściu do grobu, słychać było, że czarna na kogoś tam buczy. Na górce zleciało się 6 kotów, rzuciły się na jedzenie, dostały dużo wszystkiego. Tam jedna czarna trochę kicha. W domkach mieszkają, śnieg zapadał łączący je daszek i dzięki obciążeniu są bardziej stabilne. Przy kościele powitała mnie śliczna Beżunia, tam też była zamarznięta karma, położyłam mięso i chrupki. W alejce pięćdziesiątek nikogo nie zauważyłam, obok był pogrzeb, więc nic nie dałam. Na małym cmentarzu kotów nie widziałam, wejście do dziury fantastycznie zabezpieczone, zapach cudowny siana, jak w letni wieczór. Włożyłam do środka tackę mokrego Whiskas. Wokół dziury świeży śnieg był zadeptany łapkami, więc ruch tam się odbywa. Worka z sianem zza grobu nie wydobyłam. Śnieg go przysypał, podobnie jak i grób, jest niewidoczny. Dla mnie był za ciężki, żeby go teraz przenosić gdzie indziej, prawdę mówiąc nie dał się ruszyć.
Do Wigilii będzie ciepło, więc kto może, nich odwiedza kociny, żeby je wzmocnić zanim znów nadejdą mrozy i jedzenie będzie zamarzać.
P. Ania dziś poszła na operację, trzymajmy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mziel52

Post » Pon gru 20, 2010 19:21 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Opowiedziałam pani Wiesi o wczorajszej akcji i
dzisiejszym karmieniu kociej ferajny , jest bardzo
wdzieczna za pomoc kotom na cmentarzu.
Jutro postara się ten worek przenieśc za grób
swojej rodziny .
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon gru 20, 2010 19:30 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Ja nie dałam rady workowi, to p. Wiesia tym bardziej go nie ruszy. Duży i ciężki.

mziel52

Post » Pon gru 20, 2010 19:37 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

no to fajnie ze choc troche moglam pomoc. co prawda nikt nie ostrzegl damy w srednim wieku, ze bedzie skakac przez plot. :mrgreen: ale jakos poszlo. :lol:
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Pon gru 20, 2010 19:45 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

aga-zgaga pisze:no to fajnie ze choc troche moglam pomoc. co prawda nikt nie ostrzegl damy w srednim wieku, ze bedzie skakac przez plot. :mrgreen: ale jakos poszlo. :lol:

Dziękujemy za transport tych worów :1luvu:
Kociarze podobnie jak koty, muszą skakać przez płoty, przeciskać się przez dziury i wspinać na drzewa i daszki. Witamy w klubie :wink:

mziel52

Post » Pon gru 20, 2010 19:56 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

pani, ale ja sie rozsypie i co bedzie? :twisted:
a przy okazji chcialam powiedziec, bo nie powiedzialam, bo mi z wrazenia mowe odjelo, ze jestem pod wrazeniem sprzetu, w jaki sie zaopatrzyl tajemniczy wujek z. latarka na glowe, scyzoryk wielofunkcyjny, kamera, taker. taker! do niedawna jeszcze nie wiedzialam, co to jest!
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

[poprzednia][następna]