Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 13, 2009 22:25

Nesca38 pisze:
Lidka pisze:Dziewczyny, wymyslilyscie jak pokierowac entuzjazmem szkolnej mlodziezy? Jaki kierunek i co najlepiej kupic. Zeby nie bylo kolejnych kiti-katow, ktorych koty nie chca jesc.

Do smarowania z duzym efektem uzywam masci nagietkowej Ziai. Tania jest - u mnie 3,80zl.

Moja córunia juz rozmawiała z wych. w szkole. Będą ogłaszać na apelu. Wych. sugeruje że raczej pieniędzy nie będą zbierać ale zobaczymy. Na plakaty od Dorotki dopiszą: żwirek, papierowe ręczniki, czyste stare reczniki lub czyste koce, puszki z karmą w tym dla kotów chorych" co jeszcze? Podajcie konkrety co chcecie? :lol:

Ja do tego co Marta napisała dodałabym jeszcze, że domków nam dla kociaków potrzeba :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 13, 2009 23:33

Filomen pisze:a nasza Białaska Cicior vel Bianka będzie ciachnieta w piatek i jak wszytsko dobrze bedzie szukamy domku. Laska z niej jest i juz się o nia bija tylko oczywiście muszą przejść proces kwalifikacyjny u Piotrka 8O co nie jest łatwe. Miedzy innymi domek w Londynie ale trzeba by czekac 6 m-cy co lekko upierdliwe. Nie wiem jak z innymi kotami bo dziewczyna gryzie Bambusa i go goni. Ponieważ on chłop (wprawdzie bez jaj) i pozostale kotki się go boją to jest w lekkim szoku o co chodzi, ze go we własnym domu przesladują. Blondi dziewczyn nie rusza tylko "dojeżdża" chłopa 8O . Trzymam kciuki za Molly. Krówki są slodkie, tez mamy krówkę Agatkę :cowsleep: grubą troszkę ale kochaną

Ewuniu można prosić o jakieś malutkie zdjęcie pieknoty bo teraz to chyba z niej prawdziwa księzniczka :lol: a co do Piotrka to nie mam watpliwosci, że proces kwalifikacyjny będzie niełatwy dla przyszłych kandydatów juz nie mówiąc o profilu psychologicznym :lol:

terenia1

Post » Śro sty 14, 2009 9:21

hop do gory
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro sty 14, 2009 12:15

hooop :D
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Śro sty 14, 2009 12:53

hopsia na 1
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sty 14, 2009 14:36

hops do góry!

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro sty 14, 2009 16:17

Kamcia po sterylce już w 90% sił odzyskanych :D
Strasznie chce zdjąć bandaż z wenflonem ale wetka profesjonalistka zamotała go dobrze :wink:
Moje dziecię chore więc akcja w szkole sie przesunie w czasie :cry: ale plakat już wiemy jak i czym wypełnić :lol: Jutro wypełnimy i zawioze do szkoły -mają na apelu ogłosić-zobaczymy jaki odzew będzie. A wolontariuszy szukacie wśród młodzieży 13-17 lat? może też dopisać?! i jakiś ewentualny telefon kontaktowy?! tylko czyj?!
Obrazek

Nesca38

Post » Śro sty 14, 2009 17:01

Nesca38 pisze:Kamcia po sterylce już w 90% sił odzyskanych :D
Strasznie chce zdjąć bandaż z wenflonem ale wetka profesjonalistka zamotała go dobrze :wink:
Moje dziecię chore więc akcja w szkole sie przesunie w czasie :cry: ale plakat już wiemy jak i czym wypełnić :lol: Jutro wypełnimy i zawioze do szkoły -mają na apelu ogłosić-zobaczymy jaki odzew będzie. A wolontariuszy szukacie wśród młodzieży 13-17 lat? może też dopisać?! i jakiś ewentualny telefon kontaktowy?! tylko czyj?!

To super że Kamcia dochodzi do siebie .Dziś byłam też z Krówka na kontrolce i na kolejnym antybiotyku.Rana ładnie się goi ,ale widac że Krówka mocno zestresowanan kaftanikiem i ogólnie wizytami u weta.

Jezeli chodzi o wolontariuszy na kociarnię to popszukujemy osób przede wszystkim odpowiedzialnych .Które będe traktowały pomoc dla kociaków bardzo serio .Od przyjścia na dyzur zalezy czy kociaki bedą nakarmione czy głodne.To bardzo ważne!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sty 14, 2009 17:03

Szukalam tych plakatów i szukałam az w koncu dowiedziałam sie, że to plakaty Doroty. Czy masz je moze jeszcze i czy mozna by sie usmiechnąć o nie?
Zrobiłam taką liste

•puszki z karmą w tym dla kotów chorych (podobno dobre są w Rosmanie – Winston; albo Darling; albo Felix – to są takie niezbyt drogie a lepsze od KK i W
•convalescence support – to taki proszek do karmienia zabiedzonych kotów, kupuje się u weta saszetka kosztuje ok.7 zl
•żwirek,
•papierowe ręczniki, ścierki do mycia, środki typu domestos
•podkłady takie jak dla chorych czy dzieci,
•patyczki do uszu, waciki kosmetyczne,

•zabawki, które można zdezynfekować
•posłanka
•czyste stare ręczniki,
•czyste koce,

Co jeszcze?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sty 14, 2009 17:09

Kochani mamy propozycję loga dla naszego stowarzyszenia.Dziewczyna stworzyła je nieodpłatnie .W sumie to jest ich 5 sztuk .
Wysłałam kazdemu na prywatnego maila piec propozycji.Wybieramy jedną.
Ci którzy propozycji loga nie dostali proszeni sa o podanie prywatnego maila na moje gg lub na maila z maiu.

Logo zostanie wybrane drogą głosowania.Bedzie ono na naszych plakatach ,wizytówkach itp Więc ważane!!!

mar_tika

Post » Śro sty 14, 2009 17:15

Lidka pisze:Szukalam tych plakatów i szukałam az w koncu dowiedziałam sie, że to plakaty Doroty. Czy masz je moze jeszcze i czy mozna by sie usmiechnąć o nie?
Zrobiłam taką liste

•puszki z karmą w tym dla kotów chorych (podobno dobre są w Rosmanie – Winston; albo Darling; albo Felix – to są takie niezbyt drogie a lepsze od KK i W
•convalescence support – to taki proszek do karmienia zabiedzonych kotów, kupuje się u weta saszetka kosztuje ok.7 zl
•żwirek,
•papierowe ręczniki, ścierki do mycia, środki typu domestos
•podkłady takie jak dla chorych czy dzieci,
•patyczki do uszu, waciki kosmetyczne,

•zabawki, które można zdezynfekować
•posłanka
•czyste stare ręczniki,
•czyste koce,

Co jeszcze?

Jedzonko dla maluszków juniorki.

Lidziu wysłalam ci na skrzynke prywatną plakat .Mam nadzieję że bedzie dobry.Jeżeli nie uderz bezposrednio do Dorotki :)

mar_tika

Post » Śro sty 14, 2009 18:11

mar_tika pisze:Kochani mamy propozycję loga dla naszego stowarzyszenia.Dziewczyna stworzyła je nieodpłatnie .W sumie to jest ich 5 sztuk .
Ci którzy propozycji loga nie dostali proszeni sa o podanie prywatnego maila na moje gg lub na maila z maiu.

Logo zostanie wybrane drogą głosowania.Bedzie ono na naszych plakatach ,wizytówkach itp Więc ważane!!!

Mnie podoba się ostatni pomysł z napisem pod dachem :) tylko że wszyscy zapytali jednocześnie to kameleon czy kot? wiec chyba tylko kotka trzeba bardziej dla "mniejartystyczniewidzących" poprawić ;D
Obrazek

Nesca38

Post » Śro sty 14, 2009 23:08

mar_tika pisze:Kochani mamy propozycję loga dla naszego stowarzyszenia.Dziewczyna stworzyła je nieodpłatnie .W sumie to jest ich 5 sztuk .

Mnie chyba najbardziej podobała si epropozycja nr 3, a potem czwórka :D

terenia1

Post » Śro sty 14, 2009 23:16

Mnie najbardziej podoba się nr 4 :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw sty 15, 2009 11:07

Hooopsasasa :D
Obrazek

Nesca38