Niewidoma Dominika.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 15, 2010 0:34 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Warto było. :wink:

WIELKIE GRATULACJE.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt paź 15, 2010 1:28 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Nie narzekam, Wampiś kochany jest. Teraz. Bo tak mniej więcej do 10 miesięcy to był potwór nie kot. Myślałam, że nas pozagryza. Ale jakoś udało się przeżyć :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw paź 21, 2010 19:21 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Dosieńka dostała zabersową podusię :D

Podusia Dosieńki została położona na jej ulubionej półce. Nie za bardzo pasuje do Dosi kolorystycznie, ale to była jedyna pasująca wymiarowo wręcz idealnie. Dosi zresztą na kolorach nie zależy.
I co?
Pokochała podusię całym sercem! Do tego stopnia, że gdy na niej leży, nie pozwala się dotknąć! Gryzie! Bo a nuż zabiorę podusię? Albo zabiorę Dosię z podusi i na podusi ułoży się Wampir? A Wampira nie da się zepchnąć z podusi. Trzeba bronić podusi!

Dosieńka jest u mnie prawie dwa lata i jest to pierwszy przypadek (poza jedzeniem) użycia ząbków.

I tym sposobem mam trzy zębate koty :lol:

jaaana

Post » Czw paź 21, 2010 21:46 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Zdjęcie Dosi na niezwykłej podusi poprosimy. :D
W ogóle coś nie rozpieszczasz nas jaaano fotkami.
Obrazek

kotika

Post » Czw paź 21, 2010 22:47 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

A bo ostatnio zgubiłam kabelek.
A gdy już się znalazł, to nie mam czasu, siły i w ogóle.
Padniętam.

Jestem na etapie żebrania w gospodarce komunalnej o działkę pod kocie miasteczko.
Niedaleko mam taki kawałek gruntu do niczego nikomu niepotrzebny, w sam raz by się nadał, żeby odgrodzić i postawić tam budki i stołówkę dla kotów.
Bo jakoś coraz mniej miejsca mają, żeby się schronić.

jaaana

Post » Pt paź 22, 2010 22:24 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

jaaana pisze:A bo ostatnio zgubiłam kabelek.
A gdy już się znalazł, to nie mam czasu, siły i w ogóle.
Padniętam.

Jestem na etapie żebrania w gospodarce komunalnej o działkę pod kocie miasteczko.
Niedaleko mam taki kawałek gruntu do niczego nikomu niepotrzebny, w sam raz by się nadał, żeby odgrodzić i postawić tam budki i stołówkę dla kotów.
Bo jakoś coraz mniej miejsca mają, żeby się schronić.

Fajny pomysł. Trzymam kciuki coby się udało. :ok:
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 22, 2010 22:44 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

To jest taki pas gruntu - z jednej strony są tyły garaży, z drugiej ogrodzenie kotłowni. Szerokość w różnych miejscach tak na oko od 2 do 3 metrów. Nikomu do niczego niepotrzebne miejsce na uboczu. Już nawet mam obietnicę zagrodzenia z tyłu. Trzeba tylko właściciela znaleźć i sponsora na zagrodzenie od frontu.
Miałyby koty fajny azyl.
A ja przy okazji nawiążę/odnowię znajomości na szczeblu dyrektorskim, prezesowskim, burmistrzowskim itp :wink:

jaaana

Post » Sob paź 23, 2010 11:35 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Dziś jest wielkie święto Dosieńki. Minął rok bez czegoś wstrętnego, czego nie nazwę, żeby nie zapeszyć.
Jesteśmy bardzo, bardzo szczęśliwi :kotek:

A tak, na wszelki wypadek: tfu, tfu, tfu - przez lewe ramię

jaaana

Post » Sob paź 23, 2010 11:50 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Zbieram się do zamówienia karmy, przy okazji oglądam zabawki.
Ale po co tym kotom zabawki ze sklepu???

Jedynie dla Dosieńki i jedynie grzechoczące myszki.

Ryży za zabawki uznaje wyłącznie słomki od napojów, paski, centymetr krawiecki, a najchętniej takie sztywne taśmy z paczek.

Domisia chusteczki higieniczne, papierki, sreberka zwinięte w kulkę i kasztany :lol:

Frezja - woda pod wszelką postacią. Pudełka wszelkie.

Ostatnio robiąc porządki znalazłam kłąb starego sznurka do wieszania prania. Gruby, miękki - super!
Podoba się wszystkim kotom. Kawałek (tak ok. 1,5 m), z supłami na końcach - hit sezonu :lol:

jaaana

Post » Sob paź 23, 2010 11:58 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Tfu,tfu-na psa urok :ok:

Oby tak dalej Domisiu :1luvu:

Kciuki się trzymają zawsze :ok: :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob paź 23, 2010 17:16 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Dziękujemy Czarownicy Dorotce za odczynianie uroków :lol:

jaaana

Post » Nie paź 24, 2010 1:31 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

Niedobre Forum :evil:
tylko jedna Czarownica zajrzała do Dosieńki :(

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

jaaana

Post » Nie paź 24, 2010 2:16 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

......................Obrazek...................

Domisiu trzymam kciuki aby było tylko lepiej. :D

Cudna na tych zdjęciach, nie wiedziałam, które wybrać. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Nie paź 24, 2010 5:22 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

jaaana pisze:tylko jedna Czarownica zajrzała do Dosieńki :(

A gdzie tam. ;-) Stale zaglądam, tylko po cichu. ;-)
Głaski dla futer. :-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie paź 24, 2010 10:32 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. Kciuki dla Domisi !

kotiko - jak to: na zdjęciach? Domiśka jest cudna w realu, a zdjęcie tylko czasem się uda :lol:

siriwan - głaski załatwione, zaglądaj, proszę do nas :D
Wet ostatnio rzadko zagląda, to i koty zrobiły się bardziej towarzyskie. Na każdy dzwonek do drzwi Domisia wystawia łebek do przedpokoju - a któż to nas odwiedził? Będzie głaskać?
Frezja obowiązkowo musi się przespacerować po stole, żeby się z gościem przywitać.
A Ryży? Jeśli uzna, że warto przerwać piękny sen, przychodzi, poociera się o nogi i - jeśli torba gościa jest nieopatrznie pozostawiona w zasięgu - wpycha do niej grube cielsko :mrgreen:

jaaana

[poprzednia][następna]