Patrolek pojechał do domu! U siebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 14, 2009 17:59

Tak jestesmy.Kolejna nie przespana noc.Droga też z przygodami... Początkowo Patrol strasznie miauczał.Później usypiał.Później znowu trochę miauczał.Jak dojechaliśmy siedział pod fotelem.Teraz jak wróciłam do domu nie było zadnej reakcji.Nadal jest pod fotelem... Jestem troche spiaca i zmęczona.Mam nadzieje,ze tej nocy bedzie spał... Bo ja generalnie muszę sie wreszcie wyspać... Jutro mam ważne kolokwium na uczelni więc chciałabym przespać chociaz kilka godzin(np 4)....

Agnieszka.Renata

Od: Nie kwi 05, 2009 17:52

Post » Wto kwi 14, 2009 18:40

Daj mu czas. Musi poznać nowe środowisko i z mojego małego doświadczenia wiem, że nocą przychodzą do miski. Zafunduj mu na noc szwedzki stół z jego ulubionymi przysmakami.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto kwi 14, 2009 20:28

Agnieszka.Renata pisze:Tak jestesmy.Kolejna nie przespana noc.Droga też z przygodami... Początkowo Patrol strasznie miauczał.Później usypiał.Później znowu trochę miauczał.Jak dojechaliśmy siedział pod fotelem.Teraz jak wróciłam do domu nie było zadnej reakcji.Nadal jest pod fotelem... Jestem troche spiaca i zmęczona.Mam nadzieje,ze tej nocy bedzie spał... Bo ja generalnie muszę sie wreszcie wyspać... Jutro mam ważne kolokwium na uczelni więc chciałabym przespać chociaz kilka godzin(np 4)....

Całkiem szczerze życzę tobie i Patusiowi zupełnie spokojnej, przespanej, cichej, bez przygód nocy.
Oby Patuś ułożył się obok Ciebie - grzał siebie i Twoje stopy :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok:

Naprawdę chciałabym, by Patrolek zrozumiał, że to jest jego prawdziwy domek. Myślę, że się uda, no nie?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto kwi 14, 2009 22:04

Moja Pela jak do nas przyjechała (miała nieco mniej niż rok), przez pierwszy tydzień chyba myślała, że przyjechała na wycieczkę, a potem wróci do siebie. Po tygodniu chyba zrozumiała, że nie wraca i nastąpił kryzys. Pela siedziała na szafie i nie schodziła jeść. Musiałam jej dawać na ręku. Ale jakoś przeszło.
A Rózia... Rózia to zupełnie osobna historia i chyba nie będziemy nią straszyć Agnieszki.Renaty ;)

Trzymam kciuki za przespaną noc :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro kwi 15, 2009 10:30

Dostałam wczoraj od Agnieszki takiego słodkiego mms-a:
Obrazek

Na razie trzymamy kciuki za kolokwium Agi - Patrolek dał jej popalić te ostatnie noce, więc kciuki forumowe zaciskamy, nie? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro kwi 15, 2009 10:32

Miniu malutki! :love: Czyżby było spatku troszku? 8)
Pewnie, ze zaciskamy!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Śro kwi 15, 2009 10:33

Patrolek w łóżku?! :D
Zaciskam i myślę cały czas :ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro kwi 15, 2009 11:22

Agnieszka.Renata :ok: za kolokwium :ok:

Patrolek wydawał się spokojny pod kocykiem. Mam nadzieję, że pospaliście w nocy. Ja codziennie mam pobudkę o 4.30- żarłoczna Misunia domaga się o tej porze śniadania :twisted: I nie da się jej od tego odzwyczaić :twisted: Jak nie wstanę to skacze na klamkę drzwi do sypialni :twisted: Ale i tak ją uwielbiam :lol:

TaCoKotyDwaMa

Od: Czw lut 05, 2009 20:15

Post » Śro kwi 15, 2009 12:35

O nieprzespanych nocach odkąd pojawił się u nas Haker nie będę pisała, generalnie gorzej niż jak nasze dzieci były małe.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro kwi 15, 2009 12:39

nieustajaco kibicuje Patrolkowi i Agnieszce :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Śro kwi 15, 2009 12:56

Ale Patrol w ogóle sypiał! Ja z nim czasem spałam, TŻ też. On się w nocy przemieszcza - śpi w tylu różnych miejscach... Czasami też się do mnie przytulał!
I budził nas znacznie później niż nasze Krówki! Więc proszę tu czarnego PR Patrolkowi nie robić :twisted:

Raz spał z Wujkiem A. (ten, co się opiekuje naszymi Krowami, jak wyjeżdżamy). Wujek A. mówił, że coś raz w nocy po nim przebiegło, zwiedziło szuflady, ale potem już nic nie słyszał.

Więc ogólnie bieganie i niespanie oraz wyczynianie fikołków i cudów to u niego przypadek a nie stała tendencja. On musi się jeszcze troche przyzwyczaić i znaleźć sobie TO miejsce koło Agi :wink:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro kwi 15, 2009 14:05

Oj Ada...ale my to wszystko wiemy...dlatego siem martwimy ;)
Patrolkowi to przypomnij, Patrolkowi! ;)
Obrazek

Ewik

Post » Śro kwi 15, 2009 14:16

Ewik pisze:Oj Ada...ale my to wszystko wiemy...dlatego siem martwimy ;)
Patrolkowi to przypomnij, Patrolkowi! ;)

A ja się nie martwię. Wiem, że Patrolek "zaskoczy" i będzie dobrze. Taki wrażliwy, uczuciowy kotunio to prawdziwy skarbuś.

Agnieszko, kup Feliwaya i włóż do kontaktu. Naprawdę pomoże Patrolkowi. Nie od razu, ale po tygodniu już będziesz widziała efekty. U mnie Feliway naprawdę się sprawdził.

http://animalia.pl/produkt,6265,Feliway_Dyfuzor.html

Feliway - Sekret szczęśliwych kotów.

Kot czując się bezpiecznie w swoim otoczeniu pociera głową o meble, narożniki ścian, dolną część zasłon, pozostawiając na nich substancje zwane feromonami policzkowymi. Feromony te przekazują informację o dobrym samopoczuciu, spokoju i braku stresu. Gdy w otoczeniu kota nastąpią zmiany (jak wizyta u lekarza weterynarii, powrót z hospitalizacji, przeprowadzka, nowi lokatorzy, przemeblowanie), lub gdy kot jest przestraszony, pojawić się może stan zaniepokojenia i obawy. Stan taki może wyrażać się zmianami w zachowaniu, takimi jak znaczenie moczem, drapanie w pozycji pionowej, utrata apetytu, niechęć do zabawy i kontaktu. W takich sytuacjach Feliway może być bezpiecznie stosowany do przywrócenia naturalnej równowagi. Feliway dyfuzor imituje feromony policzkowe kota wywołując stan dobrego samopoczucia i uspokojenia.

Skład: Syntetyczne feromony policzkowe – frakcja F3 2%, wypełniacz do 100g

Zastosowanie: Feliway dyfuzor umożliwia reakcję w problematycznych sytuacjach w celu ich kontrolowania i unikania.
Reakcja na niepokój wyrażony jako:
# znaczenie moczem,
# utrata apetytu,
# niechęć do kontaktu (ludzie, inne zwierzęta)
# drapanie w pozycji pionowej
# niechęć do zabawy

W następujących sytuacjach:
# przeprowadzka: nowy dom
# wizyty u lekarza weterynarii i powrót z hospitalizacji,
# nowi członkowie rodziny: ludzie lub zwierzęta,
# adopcja: nowy właściciel
# przemeblowanie
# domki letniskowe
# przepełnienie: wiele kotów w domu
Feliway wkład uzupełniający powinien być używany wyłącznie z dyfuzorem Feliway! Feliway dyfuzor jest przystosowany wyłącznie do stosowania wewnątrz pomieszczeń.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro kwi 15, 2009 22:37

Mam nadzieję, że Agnieszka z Patrolkiem już smacznie sobie śpią...razem! 8):ok:
Obrazek

Ewik

Post » Czw kwi 16, 2009 11:07

Halo!!! Żyjecie tam??? :roll:
Obrazek

Ewik